- Otrzymane podziękowania: 153
- /
- /
- /
- /
- Mamy kwietniowe 2016
Mamy kwietniowe 2016
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
NatiKooo szumiś też o nim myślałam, ale odpuściłam już nam faktycznie przydawała się jakiś czas suszarka w pokoju , ale dawała radę heh
mikulinkaco do rwy kochana to jest też zalecenie do CC z tego, co się orientowałam, bo mnie też dziwne bóle łapią, ale szybko przechodzą na szczęście...
pumciaja mam wizytę w przyszłym tygodniu ... Helena w 33 tyg. waży niecałe 1900 gr (dokładnie 1860 gr)
wietrzycaoooookropnie współczuję stomatologa ... ja to niestety też będę musiała go odwiedzić...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kochana co do mojego położenia na patologii, nie wchodzi to w grę w ogóle, bo ja muszę leżeć w szpitalu o najwyższej referencyjności, jeśli chodzi o ratowanie malutkiej... u nas w szpitalu naszym, miejskim mała nie miałaby żadnych szans... dlatego gdyby pfu pfu odeszły mi szybciej wody to nie będę decydowała się na jazdę 300 km autem tylko migiem do Poznania na Polną.. tam też powinni nas ogarnąć
Jeśli chodzi o ochraniacz do łóżeczka my mamy zwykły, biały z Ikea... baardzo nam się przydał i go chwaliła, bo przynajmniej rąk i nóg sobie nie urwał heh
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Teraz latam wirtualnie po sklepach oglądam kanapy sofy ... meble do łazienki ...
Macie jakieś namiary na fajne sklepy żebym mogła kuknąć
? szczególnie łazienkowo mnie interesuje .... Dziś mierzyłam pokój i dzieliłam jak ma wyglądać jak zrobię większy rys. to wam pokaże
Wczoraj przyszły otulacze są megggggaaaaaa fajne i duże ... myślę że udany zakup zrobiłam
Co do szumowego szału ja podchodzę z dystansem ... Ja dziś będę dzwonić do tego od usg powinnam się załapać na przyszły tydz. oby .... żebym już była na chodzie ... Ciekawe czy mała dalej jest mała czy małym ? noo i ile wazy bąbelek ?
Współczuje wam tych przejść z zębami .
Jak tam u was samopoczucie jakie plany na dziś ? coś się nie chwalicie nic ani zakupami buuuuuuuu .
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 18
No ja z dentystą miałam straszne przejścia w podstawówce. Tak mi się to wyryło w pamięć, że w okolicach liceum/studiów omijałam dentystę szerokim łukiem, a każda myśl to była dla mnie panika. No a potem poznałam dentystkę mojego męża w Tarnowie, która poleciła mi swoją córkę, która prowadzi gabinet w Krk. Odkąd do niej poszłam, coś się stało. Naprawdę! Ona doskonale rozumie moje przejścia i fakt, że nie dam się dotknąć bez znieczulenia I muszę przyznać, że na jej fotelu się relaksuję. Zupełnie inne doznania, niż miałam wcześniej. Jeśli ktoś by kiedyś potrzebował dentysty w Krk, mogę z czystym sercem polecić.
Zresztą teraz miałam tylko szlifowanie już dawno osadzonego sztyftu pod tą koronę (poleciał mi ząb po leczeniu kanałowym, które miałam drastycznie przeprowadzone w podstawówce). W za 1,5 tyg korona. Szkoda tylko, że tyle hajsu trzeba za to dać... heh
Mikulinka, zastanawiam się mocno nad tymi otulaczami, które wysłałaś. Możesz wrzucić fotki? Faktycznie są takie milutkie?
Ja też na empiku patrzę za rzeczami, jakoś tak lubię tam kupować, a i wybór niemały.
Co do szumisia, mam znajomych, którym dziecko naprawdę nie chciało spać inaczej. Mieli plany, że (przepraszam za wyrażenie, ale ich teraz cytuję) "będą normalnymi rodzicami", nie będą chować dziecka w ciszy, tylko normalnie (że każde dziecko dźwięków potrzebuje, etc), ale mały się urodził taki, że w domu była masakra. W końcu po dobrych kilku miesiącach obili się o klinikę zaburzeń snu i tam im kazano kupić maszynę do generowania białego szumu, a druga rzeczą było wprowadzenie totalnej regularności w drzemkach. Czyli drzemka o 10, potem 13, etc. Także masakra, cały dzień temu podporządkowany.
No ale to jest taki skrajny przypadek. Ja nie kupuję takiego gadżetu, zobaczymy Zawsze można jeszcze kupić, jeśli okazałby się niezbędny
NatB, cudownie, że udało Ci się spędzić czas z Władkiem. Na pewno był stęskniony za Tobą.
Co do tej patologii, to u mnie jest poradnia patologii ciąży i oddział patologii właśnie w szpitalu o trzeciej referencyjności - o to mi chodziło Przez ten skrót chodziło mi własnie o to, żeby Cię do Łodzi położyła, jeśli to możliwe.
Pumcia,
Zmykam zanieść zwolnienie do pracy, miłego dnia!
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 19
Wietrzyca oj ja też strasznie boję się dentysty. Ogólnie mam dobre zęby ale wiem że trzeba by było przejść się na kontrolę ;/
U mnie dzisiaj trochę więcej energii. Wstawiłam zmywarkę i pranie więc trzeba będzie wypakować i rozwiesić. Muszę jeszcze poodkurzać i pozmywać podłogi, a na obiad lazania a potem ciasto zrobię
A jak tam u Was ?
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ogarniałam pokoik małej, jeszcze sporo rzeczy mi zostało, ale staram się coś robić, chociaż sił brak
A dziś doszły pompony, a oto efekty
Chcę jeszcze zrobić ciasteczka, bo mam ciasto z wczoraj w lodówce... Wład się na pewno ucieszy
mikulinka ja kupiłam z La millou, bo mi koleżanka polecała , ale na allegro zakupiłam jeszcze 2 duże pieluszki-otulacze bambus za raptem 30 zł. za sztukę i są piękne jedna dla Władka w kotwice, a jedna dla małej
pumcia
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nat słodkie te pompony . A jak się czujesz ?
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
Mikulinka Z jednej strony to Ci zazdroszczę wybierania mebli itd Ja przewaznie patrze co mają w Ikei, brw, ale też na allegro czasem ceny są o wiele niższe.
Ja będę musiała jeszcze zaadaptować balkon ale to jak cieplej się zrobi
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do porodów no cóż to już powoli jest nasz czas ... nie wiem, czy Wy widzicie ale jest już 19 LUTY ja się przeokropnie cieszę zbliżającym porodem
Jeśli chodzi o meble do pokoi to my tylko w sumie Ikea ... a w łazience będziemy mieli szafki na zamówienie robione także tak to będzie wyglądać
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
Coś dzisiaj pustki na forum chyba na weekend się dziewczyny zwinęły
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Próbuje i próbuje ... eh ' planowo powinnam w przyszłym tygodniu się pojawić w sumie to już bym chciała zobaczyć mała
No leci ten czas jak oszalały .. i faktycznie zaraz wielki finał będzie.
Heathera bo my się ostatnio w czasie zgrać nie możemy każda wchodzi kiedy może .. ale faktycznie mało cos się nas udziela ...
A jak stoicie wyprawkowo ? Wszystko już macie ? Dla maluszka i dla siebie ?
A co tam u reszty dziewczyn ? Coś milczące są bardzo ....
- Marta1985
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- Marta1985
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
To was nadrobie i się bardziej poudzielam
Mi robili lewatywe i golili ☺ jakoś nie czułam skrępowania . Lewatywa ok bo to człowiek przynajmniej się pozbedzie syfu z siebie a depilacja jak im wygodnie to niech gola ja się nie ogóle bo nic nie widzę nawet problem mam żeby ogolic nogi ☺
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
wyprawki czekam na rzeczy z gemini. Potem jeszcze muszę kupić aspirator i laktator.
Marta to super że z małym wszystko ok
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania