- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamy kwietniowe 2016
Mamy kwietniowe 2016
- Karii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tak ja słyszałam że głaskanie po brzuszku może wywołać skurcze, nawet balsamowanie odradzają czasem pod koniec ciąży. Jesli chodzi o wyprawkę to ja też już chyba wszystko mam, wczoraj przyszła komoda, mąż skręcił dzisiaj wszystko na reszcie sobie poukładam, mam poprane i poprasowane więc dzisiaj to sama przyjemność. Od rodziców musze przewieść wózek, leżaczek mate ale to dopiero jak się niunio urodzi. Pościel i akcesoria do łóżeczka tez przygotowane leżą spakowane aby sie nie kurzyły, mąż pościeli jak będziemy mieli przyjechać do domku. Oj dziewczyny juz bliżej niż dalej, mam nadzieję że wszystkie urodzimy w bezpiecznym terminie i będzie wszystko ok.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
mikulinka trzymam kciuki żebyś mogła wyjść....
pumpcia ja mam wielki ogród więc warzywa prawie wszystkie mam z działki do tego mamy swoje kurki kozki barany więc mięso jajeczka i mleczko mamy własne.... jeszcze myślimy żeby konia i jakaś krowke kupić....
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 19
Mikulinka to trzymam kciuki żebyście wyszli
Mamusia oj ja też mam od teściowej jajka, ziemniaki, czasem trochę warzy i owoców, mleko też bym mogła mieć ale nie lubie takiego prosto od krowy bo mają gospodarstwo. Od moich rodziców mam dużo warzyw, owoców i soków. Np dynie, maliny bo spory ogródek mają. Sama planuje teraz na balkonie trochę posadzić ale to jakieś zioła, sałatę i pomidorki koktajlowe i a na działce maliny i jakieś jeszcze owoce ale mało tam miejsca bo działka mała. I na prawdę to co w sklepie to nie można tego porównać
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 18
A dobrze mieć od kogo wziąć takie warzywa i owoce! Ja też tak zbieram wszystko po rodzicach, dziadkach, teściowej: warzywa, owoce, jajka, czasem dziczyzne od wujka myśliwego Także bogactwo. Do mleka i mięsa nie mam dojścia tylko ale nie da się tych warzyw porównać. Nawet głupie pomidory: od dziadka mam w lecie malinowe, bawole serca, żółte... No i ten smak... W sklepie takich nie ma!
Czyli to jest prawda z tym głaskaniem. Hmm... No to nie wiedziałam. ale już jestem mądrzejsza!
To Mamusia, glaskaj brzucha!
Mikulinka, mam nadzieję, że wyjdziecie już niebawem
Karii, pochwal się komoda
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
Co do podwozia, trochę się rozpulchniło, ale nie zapowiadają się jakieś rychłe zmiany (tak twierdzi gina). Konrad wystrzelił jak z procy z wagą, bo z wagi niespełna 2400gr 2 tyg temu, w ten wtorek brakowało mi kilku gramów dosłownie do 3000gr, więc poszedł po bandzie moja waga nadal stoi w miejscu, mój bilans +3,4kg mały zjada ze mnie moje dotychczasowe zapasy, i dobrze, niech częstuje się
My mamy wszystko w sezonie od teściów, warzywa, owoce, przetwory a przez cały rok mamy jajka, drób (kurczaki, kaczki i indyki) i często robią wyroby sami, więc a to polędwiczka, a to kiełbaska:) mieli też kroliki, ale ja jakoś nie mogę się przemoc, sorry za porównanie, bo może któraś z Was jest smakoszem królików, ale dla mnie wygląda to jak kot obdarty ze skóry , omijam szerokim łukiem w każdym razie... Wołowinę i cielęcinę mamy od teściowej mojego brata i tak to staramy się możliwie unikać tych naszprycowanych antybiotykami pokarmów, o jakości,smaku i zapachu nawet nie wspominam, bo wiadomo
Szykuję się na 15stą do endo skontrolować tarczycę.
Buziaki
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
No niezła masz wagę! O rany! Dałaś czadu, Konrad zjada Ciebie ja po wczorajszym ważeniu dokładnie +10.
Pisz co po endo
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny a tak z tematem warzywek planujecie gotować sami zupki dla maluchów czy korzystać z gotowych słoiczków ?
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mikulinka. Super! Bardzo się cieszę! Czyli jest szansa na wyjście
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
Mikulinka to wspaniałe wieści, oby spokojnie i szczęśliwie do końca
Zupki i obiadki będę gotowała sama, jakieś jaglanki ryzanki itp choć jak pisze Kasia nie zapieram się, że na wypadek lenia w d...ie nie poratuje się słoiczkiem
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do gotowania to mam zamiar porobić i nawet zasloikowac na zimę żeby było wtedy zawsze łatwiej i szybciej o zdrowy posiłek w zimę.... Ale zobaczymy co to będzie
Czy Was też już wszystko boli.....
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
Polecam do poczytania
Tak jak normalnie nie jem gotowych pierogów z plastikowej paczki czy gołąbkow ze słoika, czasem na wyjeździe się pokusze, z lenia lub faktu, że jestem na wakacjach, niech będzie. To samo właśnie myślę o sloiczkach
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A mnie od rana boli kręgosłupi cały dół brzucha i pachwiny masakra.... Jeszcze musieliśmy jechać po Adalie do przedszkola bo Pani dzwoniła ze siedzi na kibelku i płacze ze ja brzuch boli.... oby to tylko nie była grypa zoladkowa...
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A mnie od rana boli kręgosłupi cały dół brzucha i pachwiny masakra.... Jeszcze musieliśmy jechać po Adalie do przedszkola bo Pani dzwoniła ze siedzi na kibelku i płacze ze ja brzuch boli.... oby to tylko nie była grypa zoladkowa...