- Otrzymane podziękowania: 131
- /
- /
- /
- /
- Mamy kwietniowe 2016
Mamy kwietniowe 2016
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i moja intuicja nie zawiodła mnie, infekcja z czasów ciąży, której nie zdażyłam wyleczyć teraz w połogu urosła do levelu hard, dostałam bardzo agresywny antybiotyk i nie mogę karmić mojego maluszka ale zawalczę, będę doiła i wylewała ale będę mieć poczucie, że zrobiłam co w mojej mocy tłumaczę sobie, że mój syn potrzebuje zdowiej mamy (bo te zmiany mogą dość szybko przekształcić się w jakiś szit onkologiczny niestety) a mleko modyfikowane nie jest końcem świata, najwyżej wprowadzimy karmienie mieszane....
o i tyle fajnych wieści ;/
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja Małego też karmię na noc mlekiem nie swoin - niestety nie najada się i tracił na wadze więc nie będę ryzykować.
A jak się czujecie i macie mamuśki? Na razie tu cisza, pewnie wszystkie zajęte maluszkami
Koticz daj znać co u Ciebie- cały czas myślę czy Ty już po
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
Konrad wczoraj przeszedł samego siebie, była u nas ładna pogoda a miałam przed południem wizytę u giny. Moja mama obiecała się nim zaopiekować, więc korzystając ze słonka nakarmiłam, przewinęłam, ubrałam i zapakowałam go do wózka, od razu zaliczył odlot senny jak tylko złapał trochę świeżego powietrza i tak spał od 10.20 do 13.45 (obudziłam go na karmienie i na przebranie dupki) odbił, pokokosił się i o 14.30 znów spał do 17.35.... tak się chłopak dotlenił
Dziewczyny jakich pieluch używacie?
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pumcia Ty też ustawiłabyś jakiś ładny suwaczek
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kochana ustaawie suwaczek ale chce zobaczyć czy będzie dalej liczyć niż 32 tydz i co mądrego napiszą he he he
O kurczę u Ciebie już miesiąc ? wow super czyli jeszcze trochę i skończą się kolki i inne dziadostwa
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ogarniecie mojej trójeczki trochę trwa ( kiedyś dojdę do perfekcji tak myślę ) Rano tradycyjnie koło 6 cyc i jemy ( na raty bo się jeszcze bidulka moja męczy i zasypia ) koło 6:40 budzę resztę .. I ogarniam Adasia ( mamy sukces od dwóch nocy śpi bez pieluchy ) . Troszkę nam schodzi na porannej toalecie później śniadanko i ubieranie .... Później znów Madziulek domaga się cyca .. wiec wisimy i się karmimy .... Kasia samoobsługa na szczęście . Jak już wszyscy po śniadaniu ( oprócz mamy ) wychodzimy pierwsza Kasia do szkoły bo na 8 a ja z dwójką zaraz za nią ... do przedszkola a kawałek drogi mamy pieszo . Co do jedzenia przez Madzię to je coraz ładniej ... We wt byłam na kontroli u pediatry i serduszko się wyciszyło jupiiii ( ostatnia diagnoza za szybko bije ) no i waga 3200g wiec ja się cieszę mega się cieszę .. zaczyna przypominać normalne dziecię , choć nadal ma jeszcze problem z utrzymaniem ciepłoty ciała ale to troszkę potrwa ... No i ulewanie to tez nasza zmora dlatego nasze jedzonko tak trwa długo bo na raty ... Jeszcze zostanie nam patologia w maju i usg brzuszka ( w sprawie nerek ) i zobaczymy co nam pani neonatolog powie. A ja co tradycyjnie nadal chora ( dziewczynom pisałam na fb ) ze miałam gorączkę 39,5 ze 3 dni mnie tak trzymało i dreszcze mega ( ręce mi tak latały ze nie mogłam nalać herbaty do szklanki ) teraz na ustach są mega febry .... A tak to dzień za dniem leci zawsze cos jest do zrobienia ( walczę cały czas z kartonami ile tego człowiek ma szok )
Pumcia gratulacje już masz przy sobie Szymcia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
pumcia kurna u Was już kolki? Ech biedny ten Twój Szymcio oby szybko przeszło...
Wszystkie maluchy są przeslodkie i oby rosły zdrowo to najważniejsze
A u nas mijają kolejne dni razem, dziś wydelegowalam Władka do żłobka, bo chlopina na głowę dostaje w domu.. U nas na razie brak jakiegokolwiek planu dnia, cyca kiedy chce, w miarę śpi o stałych porach w ciągu dnia... W nocy tez ładnie śpi, choć dziś miałam pobudki co 2 h no ale wybaczam .. O 6 dzieci były już na,, nogach,, ...ograniczyłam trochę nabiał, bo małej zaczęły się lekko zielonkawe kupy.. A tak dziecka ogólnie nie ma, mało Co płacze jest przeurocza na razie pfu pfu nie mamy z nią problemów
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Pozdrawiam i całuski od e-cioci dla maluszkow.A feee z tymi kolkami.Oby Jonka ominely tak jak Jagode
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczynki podpowiedzcie bo mam już dość gotowanego kurczaka. Co można jeść dobrego karmiąc. Może podzielicie się przepisami, a i co z tym nabialem- można czy nie ? A i pomoc soli nie można używać-to też prawda ?
- Karii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3