- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamy kwietniowe 2016
Mamy kwietniowe 2016
- Karii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Kurna przeziębienie mnie wzięło .. Musze dziś sobie zrobić Wit C Lewoskretna z miodem i woda..i płukanie gardła.. Jery, żeby na małą nie przeszło
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 19
Ja tez jem wszystko oprócz smażonego i wzdymajacego typu fasola groch. Nabiał jem. Cytrusy tak samo ( raz spróbowałam pół grejpfruta, raz mandarynke i nic nie uczulilo wiec jem)
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 131
Co u Was ? Pisze ogólnie bo dawno się nie odzywalyscie wszystkie . . . Pewnie na fb szalejecie
Dziś mam kryzys - od rana praktycznie nie mam pokarmu, kapnelam się jak Szymek dziwnie się denerwowal przy cycu. Zaparzylam sobie herbatkę na laktacje, mam nadzieję że mleko wróci bo się zdoluje
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tak spala dziś tylko w dzień 1,5 h kosmos.. E nocy się też zaczyna często budzić, ewidentnie potrzebuje mojej bliskości, co przy dwójce dzieci jest mega ciężkie, a gdzie tu resztę ogarnąć
Powiem Wam, że to jest istny kosmos ;D jutro w końcu siadam i zamawiam chustę...
pumcia spróbuj jeszcze co do tego pokarmy małego często przystawiać, no i możesz ściągać laktatorem 3-5-7 czy jakoś tak ta metoda się nazywa.. Ale wiadomo, że dziecko najlepiej tobie pobudzi laktacje... 3mam kciuki...
Idę spać juz, bo padam a nooocka jest dluuuga
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kochana mój też coraz mniej w dzień śpi, na szczęście w nocy mimo karmienia co 1,5 - 2 h nie płacze za mocno - chociaż mam nadal problem bo płacze przy przewijaniu, o kąpieli nie wspomnę
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Śliczne macie dzieciaczki
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pumciatak, jak Agii Tobie pisała nie patrz ile ściągniesz, bo to nie jest adekwatne do tego ile masz mleka ...a na płacz dziecka przy kąpieli my mieliśmy z Władem sposób o taki, zawinąć go w tetrę przed włożeniem do wanny pomagało... a jak nie pomoże to się nie martw minie mu
Helena dziś, albo ryczy albo wisi na cycu! RATUUUNKU... zamówiłam dziś chustę, bo się wykończę z nią....
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas kupy są codziennie, po kilka razy nawet... ale dzieci na piersi mogą nawet tydz. nie robić, więc jeśli nie jest płaczliwa, nie pręży się przy robieniu, nie ma zatwardzeń to spokojnie no stres ... ja podaję małej zapobiegawczo dicoflor ... 2 tygodnie i potem odstawiam... i wracam po 2 tygodniach do podawania... przy Władku też dawałam ...
Chustę zamówiłam oooo taką littlefrog.pl/product-pol-3599-Chusta-tk...m-.html?product=3599 zobaczymy... dziś dojdzie, więc się pochwalę
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Mikulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 18
z porodówki wyszłam z miesięcznym dzieckiem. Strasznie się cieszyłam, że ten etap za nami. Jeszcze ze mną nie jest ok, ale mam się zgłaszać co tydzień na kontrolę do szpitala. Opatrunek zmieniam w domu sama.
w domu ogarniamy temat. Jutro mamy wizytę położnej, w czwartek pediatra. Jeszcze nie wiem, jak się nazywam, ale do wszystkiego dojdziemy. I nadrabiam Was nocą, przy laktatorze, bo mała z piersi nie ssie. Przyzwyczaiła się do butli, po tym odliczanym i mierzonym karmieniu. Jak to nam powiedziała położna: "może pani kiedyś bedzie karmic piersia". Zobaczymy, ile mi wystarczy cierpliwości. Na razie mam
Też mocno rozważam chustę - moja Zosia to taka przytulanka, że ciężko coś zrobić w domu.
i obiecana tabelka Próbowałam odszukać Wasze wszystkie informacje zamieszczone tu i na fb,. ale jakbym coś ominęła, to piszcie - uaktualnię
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
poxdrawiam Was kochane! Dobrze tu wrócić!
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie tak jak u Nat-jeszcze się docieramy. Przy przewijaniu jest coraz lepiej ale niestety kąpiel to istny koszmar. Wisk na całą klatkę :/
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U nas nie ma problemu z kapaniem ostatnio nawet moje dziewczyny się kapaly we dwie i Jagoda jedyne co miała wynurzone to twarzyczka czasami tylko nos i usta i usypiala mi przy tym.... hehe.....
A tak poza tym czy Wy też jesteście aż tak zmęczone???? Rano wstaje odprowadzam mała do przedszkola jem śniadanie i najchętniej poszlabym spać.... po obiedzie mam to samo..... tragedia A kawy nie moge sie napić.... chyba....