BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 1 miesiąc temu #1015189 przez Heathera
Hej hej
Ja dzisiaj zalatana bo do banku jezdzilismy a jutro do nitariusza wiec będzie tak samo. Ale dalam rade dzisiaj kilka rzeczy spakować za to teraz zdycham z bólu kregoslupa :/
U mnie brzuszek już jest taki ciazowy chociaż nie duży jeszcze pod luźna bluzka można go schować i pod kurtka.
A bąbelek dzisiaj bardzo aktywny i dużo kopie :)
Ja mam wizytę 27 usg :) ale idę jeszcze w ten czwartek lub w piatek zobaczyć czy nie mam tej infekcji
Wietrzyca gdzieś się zgubiła ?

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1015190 przez lena20
to fajnie masz,a w ktorym tyg ty juz jestes?bo ja 18 i jeszcze nie czuje ruchow ;p az sie doczekac nie moge,,,a duzo ci sie przytylo?bo mi nie cale 3kg

9 lata 1 miesiąc temu #1015222 przez Karii
Hej
Pisałam, wczoraj na tel. i mi tekst urwało oczywiście. U mnie w porządki usg połówkowe mam 25 i zobaczymy czy się potwierdzą przypuszczenia lekarza że chłopiec czy jednak nie. W sumie byłabym mega zadowolona gdy zmienił zdanie :) Mi siara jeszcze nie leci, w pierwszej ciąży leciała ale dopiero jakoś chyba po 30 tc. Brzuch mam duży, nie ma szans z włożenie zwykłych ubrań, z Adasiem taki brzuch miałam gdzieś w 7 miesiącu. Fajnie że u Was wszystko dobrze

9 lata 1 miesiąc temu #1015228 przez lena20
karii to fajnie;p moze jednak bd dziewczynka heh u mni to brzucha prawie nie zmac i jak by ktos nie wiedzial ze jestem to by sie sam nie domyslil,,bratowa w 4 msc to miala taki brzuch jak by byla w 6msc ciazy,a u mnie jeszcze nie,no zobaczymy poczekamy:) a masz jakis objawy?bo ja zero objaw od jakiegos czasu juz,db sie czuje

9 lata 1 miesiąc temu #1015260 przez Wietrzyca
Hej Dziewczyny,

Wybaczcie Moją nieobecność - walczyłam z chorobskiem, na szczęście jest już dużo dużo lepiej! Jeszcze trochę kaszlę, ale to już musi przejść. Ważne, że jestem już w stanie mówić, oddychać nosem i przełknąć :) także jest sukces.

A i byłam u nowego gina! Jestem zachwycona. Mimo że to w moim pakiecie, w ramach korpo, to i tak dał mi swój prywatny nr kom, żeby do niego dźwonic, jak tylko będzie się coś działo. Zbadał mnie, o wszystko wypytal, oglądnal wyniki (z powodu przeziębienia mam morfologię kiepską, dał mi skierowanie na ponowne badania jak już będę zdrowa). Jestem spokojniejsza, opowiedziałam mu o tym szpitalu, że tam będę chciała rodzić, gdzie on pracuje. Przyjął mnie bardzo dobrze.
Nie miał akurat w tym gabinecie super sprzętu, także się nie podejmował oceny płci, ale oglądaliśmy i słuchalismy razem serduszka Bąbelka, więc jestem dużo spokojniejsza po tym przeziębieniu. A na płeć muszę poczekać do 14 grudnia, kiedy będę miała połowkowe na super sprzęcie.

Ale wybraliśmy z mężem imiona :-)

Co do brzucha, no już jest widoczny, ja zawsze byłam przy kości trochu. Jednak pociesza mnie to, że póki co przytylam niecały kg do teraz. Staram się nie ulegać wieczorem zachciankom, tłumacząc to sobie rozsądkiem :P
Lena, każdy brzuch jest inny. Czasem nie widać, a czasem dużo wcześniej widać, to zależy od wielu czynników :)

9 lata 1 miesiąc temu #1015300 przez Karii
Ja w sumie się dobrze czuje, kręgosłup czasami mi doskwiera zwłaszcza po całym dniu w pracy za biurkiem. Poza tym mam takie boleści ale takie dziwne nie w środku tylko na wierzchu tam na dole, lekarz mówi, że to normalne wszystko jest bardziej ukrwione. W ogóle pierwsza ciąża była przyjemniejsza teraz się czuje tak jak w pierwszej ciazy się czułam w 7-8 miesiącu:)

9 lata 1 miesiąc temu #1015316 przez lena20
no ja tez sie db czuje na poczatku mialam objawy itp ale teraz jest ok

9 lata 1 miesiąc temu #1015383 przez Heathera
U mnie na razie tylko 2 kg na plusie nawet sie martwie czy to nie za mało. ...
Wietrzyca ale cie dopadlo:/ dobrze ze juz lepiej :)
U nas wir przeprowadzkowy. Nie wiem w co rece włożyć

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

9 lata 1 miesiąc temu #1015388 przez natB
Nooo wietrzyca wiedziałam, że to przez chorobska zniknęłas :) dobrze, że już jesteś :) no to jakie imiona wybraliście? Pochwalicie się ;)
A co do nowego gin, ciesze się, że zmiana na lepsze :) najważniejsze, żebyś Ty czuła, że możesz na niego zawsze liczyć :)
U nas tez imię wybrane
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

heather tylko nie przemęczaj sir za bardzo! :) Jeery ale to musi być ekscytujące, że idziecie na swoje :D super!

A my w sobotę jedziemy na sesje świąteczna z małym :) do mojej koleżanki fotograf no i chcemy zaliczyć juz zakupy świąteczne :), bo później oszaleje :P..

Co do kg na plusie, ja nie liczę, bo w sumie wagę przed miałam dość niska, wszyscy mówili, że przydałyby się z 2 kg u mnie więcej :) teraz ważę jakieś 57,5 kg przy wzroście 174 cm

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu #1015438 przez lena20
o fajny masz brzuszek juz troszke znac,,a juz wiesz co bd miala?chl czy dziewcz/////?

9 lata 1 miesiąc temu #1015443 przez natB
Lena pisałam imię Stefania Maria - dziewczynka :)

9 lata 1 miesiąc temu #1015445 przez Wietrzyca

Fajnie, że takie stare imiona wracają do łask, to są imiona naszych dziadków i pradziadkow, które żyją przecież w języku :)

Heathera, ale sobie człowiek nagle uświadamia, ile rzeczy gromadzi, nie? :laugh: Jak Wam idzie? Super, że na swoim :)

9 lata 1 miesiąc temu #1015505 przez natB
wietrzyca Radek to zdrobnienie od Radosława tak?

Dziewczyny a coś juz kupilyscie dla maluszków? Mówię o pierworodkach :) bo wiadomo te, które już mają maluchy to maja sporo rzeczy po starszakach :) chociaż ja na pewno coś na zakupach kupie malutkiej :D

9 lata 1 miesiąc temu #1015513 przez lena20
ja jeszcze nic nie mam i nic nie kupowalam bo nie wiem czy to bd chl czy dziew :) a ty db znosisz teraz ciaze?czy masz jeszcze jakies objawy?

9 lata 1 miesiąc temu #1015527 przez Pumcia
Hej. Dziewczynki ja na chwilę bo w pracy jestem. Ale mam do Was sprawę- od rana mam uplawy i swędzenie. Do lekarza mogę iść najwcześniej w poniedziałek. Czy mogę coś wziac profilaktyczznie do wizyty ? Boję się żeby mi się jakiś stan zapalny nie zrobił

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka