- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- Mamy kwietniowe 2016
Mamy kwietniowe 2016
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
Sejm w dniu 15.05.2015 r. uchwalił nowelizację ustawy zasiłkowej. i że:
W dniu 07.07.2015 r. Prezydent podpisał ustawę nowelizującą. Wejdzie ona za tem w życie z dniem 1 listopada 2015 r.
I gdzieś tam w komentarzach ktoś podawał link do tej ustawy już podpisanej przez prezydenta.
No kuchnię i łazienkę ogarnęłam więc najważniejsze już jest. Dzisiaj sypialnia i może trochę pokój synka, ale nie wiem czy dam radę bo mąż chory a mnie tez coś kurde bierze :/ Musze sobie herbatkę z lipy zrobić :/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
A z tym opłacaniem podwyższonych składek to teraz ryzyko jest, bo ZUS chce się wymigać od płacenia zasiłków jak tylko się da. Nie wspomnę już nawet o tych wszystkich stresach na które narażone są ciężarne w trakcie tych wszczynanych kontroli... Eeeh Polska...
Dziękuję Bogu, że ja mam szefową- anioła i nie muszę żadnych kombinacji alpejskich czynić.
Nat pokaż fotki Włada
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 131
Heathera w listopadzie niestety nie weszła ta ustawa, ponoć ma wejść w styczniu. Czekam na to jak już będzie można z czegokolwiek skorzystać.
Ej to spoko Ci idzie ta przeprowadzka sprytna dziewczynka
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Ja tak tylko z doskoku, Wład nam zachorował i sama nie wiem, co mu jest.. Ma tylko i aż wysoka temperaturę, która utrzymuje się od soboty :/ooszalec można. O 8 dzwonie do lekarza i z nim jadę a choroba wzięła się dosłownie znikąd :/ i to jest najdziwniejsze..
Zdjęć z sesji nie mamy bo mały miał temperaturę juz u koleżanki mojej i dostał szału eh
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
Pumcia hehe tak to jest jak się ma dużo chęci że nawet się nie wnika w zmęczenie tylko się robi i takim sposobem został mi tylko salon ale mąż musi poprzestawiać meble bo nie wiem czy zostawimy meblościankę wujka czy naszą wstawimy i dopiero wtedy będę mogła układać, a mąż jeszcze ze 2 dni do późna w pracy będzie niestety
I mamy już naszego pieska Większość zdjęć zrobiłam telefonem wiec jakość słaba
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 18
I podziwiam za siły do przeprowadzki - macie dobre tempo! Naprawdę!
NatB, a co z Twoją umową?
I napisz Kochana jak wrócisz z Władem, co lekarz powiedział.
My w weekend byliśmy na obiedzie u teściowej w jeden dzień, w drugi u moich rodziców, no i same wiecie: każdy chce nas nakarmić, jakbyśmy tydzień nie jedli ale dostałam królika do zamrażarki - takich rzeczy się nie odmawia!
I suszę już plasterki pomarańczy na grzejniku - żeby na choinkę były do powieszenia.
- NatiK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Dziewczyny zdrówka dla waszych dzieciaczków życzę!!!
Ja jestem w szpitalu pod kroplówka leżę i odpoczywam mam nadzieje ze szybko wyjdę i wrócę do domu
Wietrzyca ty suszysz pomarańcze a moja znajoma na Cyprze ma już ubraną choinkę hehe święta czas zacząć
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wietrzyca
A Wład ma angine stąd bardzo wysoka temp no i jest podejrzenie zapalenia układu moczowego jutro mają być wyniki moczu i zobaczymy, co dalej.. Na pewno do końca przyszłego tyg. Będziemy w domu eh
natiK a Ty się odwodnilas?
- NatiK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Na szczęście to nie odwodnie mam mało potasu magnez gdzieś ucieka wiec najlepszy sposób to dać w zyle hehe wiec podpięta jestem po kroplówka...
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W takim razie zdrówka i szybkiego powrotu do domu
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
Wietrzyca jak przeczytałam o tych pomarańczach to aż mi zapachniało Piesek jak wda sie w matkę to będzie miał 2,5 a jak w ojca to 1,5. Obstawiam że raczej będzie większy bo kolega który ma dorosłą suczkę 1,5 kg mówił że w takim wieku jak jest nasz piesek to jego suczka była o mniejsza.
natB oj Cockier Spaniele to zwariowane psy wiem bo znajoma miała i musiałą oddać bo problem był ciągle latał wszędzie a mieszkanie mieli małe, on musi dużo biegać. A taki york to wystarczy ze po mieszkaniu u nas pobiega to juz się zmęczy z resztą mamy duży balkon też i takie wejsćiena balkon dla zwierząt bo wujek wczesniej kota miał to sobie będzie wychodził więc myślę że dam radę z takim malutki jakoś
I zaczynamy 20 tydzień
Zdrówka dziewczyny i co tam jeszcze ciekawego u Was ?
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 131
Nat - zdrówka dla Synusia :*
NatiK- ale szpital od razu ? Nienawidzę szpitali . . . bleeeeeeeeeeee . W sumie nigdy nie leżałam ale jak przychodziłam w odwiedziny to miałam ciarki i traume do konca dnia
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz mieszkamy na wsi i mamy połącznie kaukaza z owczarkiem niemieckim, Misiu jest w kojcu, wypuszczany na spacery taki pies zdaje egzamin . i na dzień dzisiejszy nie mogłabym mieć psa w domu , zresztą dopóki żyją teście to psa nie będzie euh..
Ja zaraz lecę do apteki wykupić małemu leki, bo przed południem nie było... Wład śpi już 3,5 h ufff powoli chyba zdrowieje oby oby... naczytałam się o tej anginie i niby to angina, ale jednak AŻ angina i mały 2 tygodnie bite spędzi w domu...
Im bliżej wizyty u gin tymbardziej ten czas mi się dłuży dosłownie :/ jeszcze jakieś 2,5 tygodnia ola matko stresujące to jest ... Mała na szczęście baaardzo aktywna , więc jestem spokojna w miarę ...
aaaaa obiecałam Wam zdjęcia ubranek dla małej