BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 3 tygodni temu - 9 lata 3 tygodni temu #1016347 przez Pumcia
Karii - spokojnie, ja pewnie 8.12 też będę miała. Nie chcę sie martwić na zapas bo pewnie nie ma po co a dziecku moje nerwy nie są potrzebne - Tobi eteż tak radze :) będzie dobrze :side:

Nat -ale słodkie ciuszki :P fajnie już możesz poczuć ten klimat :woohoo: u mnie mam tez po smyku buszuje nie raz ale ja jak jej tłumacze, że po co takie drigie to mówi mi - że tylko kilka :woohoo: Ja jeszcze ich nie widziałam - pewnie dostane w pakiecie :evil:

Natik - mimo, że to tylko kroplówka to i tak Ci współczuje :sick: 3 maj się i odpoczywaj :side: jeden plus z tego, że możesz nadrobić jakąś książke lub seriale :evil:

Heathera - ja zawsze patrzyłąm na suwak a Ty mi mówisz, ze ja żle licze :woohoo: he he zobacze co wyskoczy na USG jak teoretycznie będę w 20 tyg na wizycie :evil:

Lena - a Ty miałaś dopochwowo badanie szyjki ? Ja nie miałam od 10 tyg usg dopochwowego.
Dziewczyny możliwe że przez usg brzuszne Gin widzi, że z szyjką jest ok ? Bo wydaje mi się, że mówił że szyjka w porzadku :side:

Ejj coś mi pulsuje w jednym miejscu w brzuszku ? To może być mój Synek ? :woohoo: wcześniej tak nie miałam :evil:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 tygodni temu #1016368 przez lena20
pumcia dopochwoow mi ja mierzj jakos teraz tez pow ze bd ja sprawdzal jak przyjde,ja wczoraj tez czulam takie pulsowanie w podbrzuszu bo lekarz pow ze dziecko jest nisko,a dzis juz cisza jeszcze nie czulam nic :) mam andzieje ze wsz ok jest i bd :)

9 lata 3 tygodni temu #1016406 przez Heathera
natB Nie mam pojęcia skąd takie imię wymyślił, ale już wszystkim się chwali że ma psa Jowisza :) Ja też czuję kopniaki nisko i nawet wczoraj teściowa stwierdziła, że mam nisko brzuch ale się nie martwie bo gin mówił, że wszystko jest ok. Z resztą jak czytałam w 20 tygodniu górna część łożyska jest na wysokości pępka dopiero pod koniec 5 miesiąca będzie ok 3,5 cm nad pępkiem.
A z synkiem myślę że możesz wyjść na chwilę.

Kari wszystko będzie dobrze :) Pochwal się po wizycie :)

Pumcia u Cb w suwaczku jest teraz 18 tydzień i 6 dni czyli jesteś już w 19 tygodniu :) Ja nawet mam konto na bellybestfriend (taki portal gdzie ma sie własny kalendarzyk ciąży, co tydzień informacje o przebiegający tygodniu, można wstawiać zdjęcia usg, brzucha, wpisywać terminy wizyt i wyników) i tam tez jest ze jestem w 20 tygodniu ciazy a w nawiasie ( 19 tydzien i 2 dni) :)
Z tym badaniem szyjki to nie wiem jak jest na usg, ja tylko wiem że jak poszłam do gin z tą infekcją to mi tak pobierał wymaz i od razu spr i szyjke ale tylko powiedział ze zamknięta i twarda jest.
Możliwe że to dziudziuś, jeśli będą te pulsowania się powtarzać i nasilać to będziesz pewna czy to to :)

U mnie coś wczoraj bąbelek mniej aktywny, dzisiaj rano też nie szalał jak zwykle, tylko kilka razy pokopał...mam nadzieję że tylko po prostu tak inaczej się ułożył, że nie czuję :/
Z kolei pies sprawuje sie świetnie...tak jakbym w ogolę psa w domu nie miała tylko jakiegoś chomika :p Nawet za bardzo nie piszczy i jakoś tam mu już wychodzi że sika na matę a nie gdzie popadnie :) trochę łobuzuję ale tzn gryzie zabawki swoje ale czasem dorwie się do butów albo ubrań wiec muszę go ganiać. Ale większość czasu jednak śpi jak niemowlak :P

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

9 lata 3 tygodni temu #1016408 przez lena20
ja tez wczoraj poznym wieczorem czulam pulsowanie w podbrzuszu a dzisiaj nic jak narazie,mam nadzieje ze jest wsz ok

9 lata 3 tygodni temu #1016410 przez Heathera
lena te pierwsze ruchy sa tak nie regularne, że kolejne możesz poczuć np dopiero za 2 dni... nie masz co się przejmować. tak na prawdę dopiero ok 27 tygodnia ciąży trzeba liczyć ruchy. Ja najpierw poczułam 2 bąbelki, później przez 2 dni nic, później kolejnego dnia tylko 1 babelek i tak przez tydzień były to pojedyncze kopniaczki. Dopiero po tygodniu zauważyłam, że zawsze rano dużo kopie, z czasem co raz mocniej i częściej.

9 lata 3 tygodni temu - 9 lata 3 tygodni temu #1016427 przez Wietrzyca
A ja też czuje pulsowanie, w sumie to pomyślałam nawet, że przeszkadza mi to w czuciu Bąbelka :P

Za to spać kolejną noc nie mogę, tylko się kręcę. Ja już nie wiem, czy to pełnia księżyca, czy co. Próbowałam nie spać w dzień, wytrzymałam do późna żeby się zmęczyć (wczoraj wojewódzki był pomocny :P)... I nic. Strasznie się umęczyłam.
Za to nad ranem, od 6... sen jak złoto :)

Co do szyjki: podczas ostatniej wizyty, oprócz usg, lekarz normalnie mnie badał na fotelu i po tym stwierdził, że szyjka ok. Nie wiem, czy na usg przez powłoki brzuszne da się to ocenić... Szczerze wątpię :)

Dzisiaj maluję orzechy na srebrno i złoto :) ale choinki jeszcze nie ubieram! Będę im musiała jeszcze dorobić wstążeczki.

9 lata 3 tygodni temu #1016429 przez Karii
Hej
Ja już po połówkowym, ogólnie wszystko ok, potwierdziło się że będzie Synek, bardzo liczyłam na córeczkę no ale najważniejsze że dzieciątko zdrowe, waży 420g więc już kawał chłopa, wszystko w porządku, szyjka długa i zamknięta jedyne zmartwienie to łożysko bocznie przodujące na szczęście nie jest całkowicie przodujące, no i od dzisiaj L4:) tak więc leniuchuję...Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie

9 lata 3 tygodni temu #1016430 przez Wietrzyca
Karii, super wiadomość że wszystko ok z synkiem :) leniuchuj i odpoczywaj. Będzie dobrze.

Która następna na usg idzie? Ja tak czekam na Was, bo dobrze jest słyszeć dobre informacje :)

9 lata 3 tygodni temu #1016464 przez Heathera
Karii super że wszystko ok :) Odpoczywaj sobie :)

Wietrzyca chyba ja następna bo w piątek mam usg :) O tez maluje orzechy :) i w tym roku jeszcze chce stroik zrobić i może jeszcze jakieś ozdóbki :) Hm może spróbuj wypić przed snem szklanke ciepłego mleka, albo uspokajającą melisę ?

9 lata 3 tygodni temu #1016479 przez Mamusia
ja będę pierwsza bo jutro mam USG :) może w końcu nam się ujawni kim jest nasza dzidzia....

9 lata 3 tygodni temu - 9 lata 3 tygodni temu #1016494 przez Pumcia
JA wizytę mam za tydzień, więc jestem po Tobie Heathera :woohoo:

Karii - suuuuuuper wiadomość :D Kolejny chłopak dołączył do przewagi :whistle: :evil:

Podsumujmy :
Pumcia - chłopiec
KArii - chłopiec
Nat B - dziewczynka
MAmusia - ?
Heathera - ?
Wietrzyca - ?
Lena - ?
NatiK - ?
Joana G - chłopiec
Marta 1985- chłopiec
Anielka - ?

Jesli kogoś pominęłam to przepraszam - dopiszę :whistle:

9 lata 3 tygodni temu #1016521 przez Heathera
uuu sporo chłopców :P
No to jutro u Mamusi zobaczymy co wyjdzie, a pojutrze u mnie i następna w kolejce Pumcia :)

9 lata 3 tygodni temu - 9 lata 3 tygodni temu #1016549 przez Marta1985
Hej dziewczyny.

Przepraszam że się nie odzywam ale jakoś tak nie umiem się zebrać na pisanie ale na bieżąco was czytam. Obiecuje poprawę.

Co u mnie? Wczoraj byłam u gina i szybka jest bez zmian także dobrze odpoczywam. Pobrał mi kontrolny posiew i jak nie będzie bakterii to we wtorek zakładamy pessar.

Dziś byliśmy na USG prentatalnyn i będzie drugi łobuz. Chłopczyk jak malowany. Starszy Bartuś młodszy będzie Wojtuś. Cały i zdrowy tylko rozrabiaka. waży 300 gram

Mimo że chcialam dziewczynkę to ułożyło mi że drugi chłopczyk ☺będą mnie rozpieszczac :laugh:

9 lata 3 tygodni temu #1016550 przez Marta1985
A Tu buzia i siusiak B)
Załączniki:

9 lata 3 tygodni temu #1016553 przez Heathera
Marta gratulacje z powodu drugiego łobuza :) Ja też jestem ciekawa czy u nas druga będzie dziewczynka czy chłopiec i jakoś jest mi to obojętne. Jak będzie dziewczynka to fajnie bo parka, a jak chłopiec to będą się pewnie lepiej dogadywać dwa łobuzy :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka