- Otrzymane podziękowania: 131
- /
- /
- /
- /
- Mamy kwietniowe 2016
Mamy kwietniowe 2016
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nat -ale słodkie ciuszki fajnie już możesz poczuć ten klimat u mnie mam tez po smyku buszuje nie raz ale ja jak jej tłumacze, że po co takie drigie to mówi mi - że tylko kilka Ja jeszcze ich nie widziałam - pewnie dostane w pakiecie
Natik - mimo, że to tylko kroplówka to i tak Ci współczuje 3 maj się i odpoczywaj jeden plus z tego, że możesz nadrobić jakąś książke lub seriale
Heathera - ja zawsze patrzyłąm na suwak a Ty mi mówisz, ze ja żle licze he he zobacze co wyskoczy na USG jak teoretycznie będę w 20 tyg na wizycie
Lena - a Ty miałaś dopochwowo badanie szyjki ? Ja nie miałam od 10 tyg usg dopochwowego.
Dziewczyny możliwe że przez usg brzuszne Gin widzi, że z szyjką jest ok ? Bo wydaje mi się, że mówił że szyjka w porzadku
Ejj coś mi pulsuje w jednym miejscu w brzuszku ? To może być mój Synek ? wcześniej tak nie miałam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lena20
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 19
A z synkiem myślę że możesz wyjść na chwilę.
Kari wszystko będzie dobrze Pochwal się po wizycie
Pumcia u Cb w suwaczku jest teraz 18 tydzień i 6 dni czyli jesteś już w 19 tygodniu Ja nawet mam konto na bellybestfriend (taki portal gdzie ma sie własny kalendarzyk ciąży, co tydzień informacje o przebiegający tygodniu, można wstawiać zdjęcia usg, brzucha, wpisywać terminy wizyt i wyników) i tam tez jest ze jestem w 20 tygodniu ciazy a w nawiasie ( 19 tydzien i 2 dni)
Z tym badaniem szyjki to nie wiem jak jest na usg, ja tylko wiem że jak poszłam do gin z tą infekcją to mi tak pobierał wymaz i od razu spr i szyjke ale tylko powiedział ze zamknięta i twarda jest.
Możliwe że to dziudziuś, jeśli będą te pulsowania się powtarzać i nasilać to będziesz pewna czy to to
U mnie coś wczoraj bąbelek mniej aktywny, dzisiaj rano też nie szalał jak zwykle, tylko kilka razy pokopał...mam nadzieję że tylko po prostu tak inaczej się ułożył, że nie czuję :/
Z kolei pies sprawuje sie świetnie...tak jakbym w ogolę psa w domu nie miała tylko jakiegoś chomika Nawet za bardzo nie piszczy i jakoś tam mu już wychodzi że sika na matę a nie gdzie popadnie trochę łobuzuję ale tzn gryzie zabawki swoje ale czasem dorwie się do butów albo ubrań wiec muszę go ganiać. Ale większość czasu jednak śpi jak niemowlak
- lena20
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 18
Za to spać kolejną noc nie mogę, tylko się kręcę. Ja już nie wiem, czy to pełnia księżyca, czy co. Próbowałam nie spać w dzień, wytrzymałam do późna żeby się zmęczyć (wczoraj wojewódzki był pomocny )... I nic. Strasznie się umęczyłam.
Za to nad ranem, od 6... sen jak złoto
Co do szyjki: podczas ostatniej wizyty, oprócz usg, lekarz normalnie mnie badał na fotelu i po tym stwierdził, że szyjka ok. Nie wiem, czy na usg przez powłoki brzuszne da się to ocenić... Szczerze wątpię
Dzisiaj maluję orzechy na srebrno i złoto ale choinki jeszcze nie ubieram! Będę im musiała jeszcze dorobić wstążeczki.
- Karii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja już po połówkowym, ogólnie wszystko ok, potwierdziło się że będzie Synek, bardzo liczyłam na córeczkę no ale najważniejsze że dzieciątko zdrowe, waży 420g więc już kawał chłopa, wszystko w porządku, szyjka długa i zamknięta jedyne zmartwienie to łożysko bocznie przodujące na szczęście nie jest całkowicie przodujące, no i od dzisiaj L4:) tak więc leniuchuję...Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 18
Która następna na usg idzie? Ja tak czekam na Was, bo dobrze jest słyszeć dobre informacje
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
Wietrzyca chyba ja następna bo w piątek mam usg O tez maluje orzechy i w tym roku jeszcze chce stroik zrobić i może jeszcze jakieś ozdóbki Hm może spróbuj wypić przed snem szklanke ciepłego mleka, albo uspokajającą melisę ?
- Mamusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 131
Karii - suuuuuuper wiadomość Kolejny chłopak dołączył do przewagi
Podsumujmy :
Pumcia - chłopiec
KArii - chłopiec
Nat B - dziewczynka
MAmusia - ?
Heathera - ?
Wietrzyca - ?
Lena - ?
NatiK - ?
Joana G - chłopiec
Marta 1985- chłopiec
Anielka - ?
Jesli kogoś pominęłam to przepraszam - dopiszę
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
No to jutro u Mamusi zobaczymy co wyjdzie, a pojutrze u mnie i następna w kolejce Pumcia
- Marta1985
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Przepraszam że się nie odzywam ale jakoś tak nie umiem się zebrać na pisanie ale na bieżąco was czytam. Obiecuje poprawę.
Co u mnie? Wczoraj byłam u gina i szybka jest bez zmian także dobrze odpoczywam. Pobrał mi kontrolny posiew i jak nie będzie bakterii to we wtorek zakładamy pessar.
Dziś byliśmy na USG prentatalnyn i będzie drugi łobuz. Chłopczyk jak malowany. Starszy Bartuś młodszy będzie Wojtuś. Cały i zdrowy tylko rozrabiaka. waży 300 gram
Mimo że chcialam dziewczynkę to ułożyło mi że drugi chłopczyk ☺będą mnie rozpieszczac
- Marta1985
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna