BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1016829 przez Pumcia
Pumcia - chłopiec
KArii - chłopiec
Nat B - dziewczynka
MAmusia - dziewczynka
Heathera - dziewczynka
Wietrzyca - ?
Lena - ?
NatiK - ?
Joana G - chłopiec
Marta 1985- chłopiec
Anielka - ?
Mikulinka - ?

Hej dziewczynki :) przekopiowałam, popycham ranking :woohoo:
Martusia - gratulacje :) dziewczynki sa cudowne :woohoo:

Mikulinka - ja w styczniu skończe 31 wiosen :) to moja pierwsza ciąża, na razie bez większych komplikacji :) fajnie, że dołączyłaś - jak tylko poznasz płeć to się pochwal :silly:

Co do zakupów to ja sobie zostawiam po nowym roku, będę miała dużo wolnego bo nie będę już pracować - to na spokojnie się tym zajmę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1016840 przez Mikulinka
Ok. To ja juz wyjaśniam. Przy mega wymiotach brzuch trwardnial i bolał .. 2 x zdarzyło się tak ze plamilam a teraz odczuwam bol przypominający do zbliżającego się okresu .... nie jest to ciągle ale zdarza się kilka razy ... ( chwyta i puszcza) dodam że mam problem z kręgosłupem i ten teraz mnie napiernicza ale to inna bajka ... nie chce panikowac więc pytam gdzie norma a kiedy panikowac ...

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1016841 przez Wietrzyca
Mikulinka, mnie tak łapie czasem, dokładnie jak opisujesz: ciągnie i po chwili puszcza. Są dni, kiedy cały czas mnie tak chwyta, a kiedy indziej wcale. Mam tak w zasadzie od początku ciąży, pytałam o to lekarza. Po zbadaniu powiedział, że taka uroda mojej ciąży. Możesz o to zapytać lekarza przy następnej wizycie, jeśli Ci to nie daje spokoju.

9 lata 4 miesiąc temu #1016846 przez Pumcia
Dziewczyny ja tez mam czasem bóle jak przy okresie. Pytałam o to lekarza to mówił, że macica się rozrasta, ciągnie dlatego tak mogę to odczuwać.Mówił, że przy zmianie pozycji, kichnieciu, kaszlnięciu może mnie tez coś zakłóć albo poczuję pociągnięcie - taki urok, więc spokojnie każda coś podobnego ma. Może inaczej to odczuwamy ale pewnie chodzi nam o to samo :)

9 lata 4 miesiąc temu #1016849 przez Wietrzyca
Ano dokładnie :) to samo usłyszałam.

9 lata 4 miesiąc temu #1016859 przez Mikulinka
Dzień dobry zaczynamy dzień. To będzie ciężki dzień po ciężkiej nocy ... Nie ma to jak syn budzący się w nocy wyrywa Cię ze snu :unsure:
Co do odczuć moich to powiem i dowiem się co i jak a że nam tendencję do szybkiego skracana się szyjki ... no nic ....
Z innej beczki jakie plany na dziś ? Ja robię plan świąteczny I zaczynam porządki ile zdolam zrobić tyle zrobię (maz tydzień przed świętami dopiero będzie jemu też zostawię trochę pracy )

9 lata 4 miesiąc temu #1016862 przez Pumcia
Milkulinka - mój mąż też wraca tydzień przed świętami i tez mu trochę pracy zostawie np. wieszanie firanek :woohoo: też za granicą siedzi ? :dry: a ja dziś za pracowanie się w końcu wezmę, a po południu muszę na trochę do pracy jechać ;/ przygotowania do remanentu mamy :angry:

9 lata 4 miesiąc temu #1016863 przez Wietrzyca
A dzień dobry :)
Ja dla odmiany w końcu się wyspałam, bo dzięki Bogu księżyc już tak mocno nie świeci, tylko były chmury.

Opowiedz Mikulinka o wszystkim lekarzowi, on O Ciebie najlepiej zadba.

Ja dzisiaj będę miała ruch w mieszkaniu - mąż wraca z delegacji, do tego wymyślilismy sobie wieszać telewizor na ścianie działowej, do tej pory stał przy tej samej ścianie na szafce. A cały szkopuł tkwi w tym, że nie chcemy rozwalić ściany od strony pokoju (sama własnymi ręcami położyłam tam farbę strukturalną i te maźgi wymalowalam na złoto, szkoda mi tą ścianę niszczyć...) Więc trzeba kuć od drugiej strony, od kuchni - tam jest zwykła farba :laugh: i tam wstawić cała szynę z kablami :P

A potem będę sprzątać :)

9 lata 4 miesiąc temu #1016875 przez Mikulinka
No właśnie małżon ma taką prace że poza krajem .... jego praca to UE..... życie w aucie :/ .Lekko nie jest.

9 lata 4 miesiąc temu #1016900 przez lena20
jak tam u was dziewczyny? mnie znow dopadlo przeziebienie :( musze inhalacje robic i tylko argentin-t do gardla psikanie i krople do nosa dla dzieci od 3 msc zycia ,,zostalo mi to jeszcze z ostatniego przeziebienie od lekarza co mi przepisal..milego dnia

9 lata 4 miesiąc temu #1016908 przez Mamusia
Dzień dobry dziewczyny lekarz mnie wkurzyl bo ewidentnie było widać ze na maszynie USG się nie zna nie wiedział co jak nacisnąć żeby zobaczyć pepowine..... zdjęcia mi nie dał nie wydrukowal pomiarów malucha wagi mi nie powiedział ile ma długości tez nie powiedzial no jakos tak jakby sie na tym w ogole nie znal.... opowiadal mi o babie ktora byla przede mna na co jest chora zamiast skupic sie na moim dziecieciu... No trochę mnie wkurza takie podejście..... teraz idę do swojego lekarza bo wrócił już z L4 na szczęście....

9 lata 4 miesiąc temu #1016942 przez Mikulinka
Mamusia daj znac co Twój gin powiedział .
A tamtego olej trzymaj sie tego do którego masz zaufanie .
U mnie plany wzięły w łeb :angry:
Młody dawal do wiatu. A pozniej dołożyła nastolatka swoje ... eh
Milego popołudnia

9 lata 4 miesiąc temu #1016956 przez Heathera
Mi też czasem pobokewa jak na okres. Wrocilam z wizyty. Z dzidzia wszystko ok zadnych wad chociaz trochę malutki jest i będzie dziewczynka pewnie bo nic miedzy nogami lekarz nie wypatrzyl wiec pewbie będzie Weronika :)

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

9 lata 4 miesiąc temu #1016963 przez NatiK
Hej dziewczynki :)
ja juz wyszłam w szpitala i w końcu jestem w domku :cheer: wyniki sa dobre ale czekam jeszcze na posiew z moczu bo jakieś baterie są tylko nie wiadomo jakie :angry: mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze...wizytę mam 9.12 bo musiałam przełożyć wiec dam znać co tam będzie :)

9 lata 4 miesiąc temu #1016966 przez lena20
mnie tez pobolewa nie raz tak w podbrzuszu jak na okres i wgl,mial mi lekarz odstawic duphaston ale powiedzila zebym jeszcze brala jak sa dolegliwosci,biore go bo 1 ciaze stracilam..

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka