BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 3 tygodni temu - 9 lata 3 tygodni temu #1017314 przez Wietrzyca
Mikulinka, no to nie za ciekawie z tymi sąsiadami. Kurcze... :(

NatB, ja mam maliny w zamrażarce, do kremu na tort. Mam taki tort malinowy z ciemnym biszkoptem, oblekam go robionym przez siebie lukrem plastycznym, jakoś ozdabiam. Cała moja rodzina się uparla i go zamawia :P robię go na chrzciny, urodziny, panieńskie, itp ;)
No... To mrożone maliny mogłabym Ci dać :)

My na szczęście mamy w miarę ok sąsiadów. Z boku non stop grają na skrzypcach(czasami "grają" to za dużo powiedziane... Próbują ;)), ale nie jest to tak głośne, żeby było uciążliwe. I po pionie słyszę czasem jak psy z pateru szczekaja. No ale to są normalne odgłosy bloku. Na szczęście imprez w tygodniu nie ma.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 tygodni temu #1017317 przez Mikulinka
No nie poszło mi z tymi sąsiadami :/ Te co mają dzieci w wieku 2-3 lata....Pytanie ... przygotowujecie jakoś potomstwo na pojawienie się maluszka ? Ze starszą rozmawiałam ale ona ma swój świat... więc czasem niby rozumie a czasem ma wywalone dokładnie na wszystko ( nastolatka :/ ) . Z małym hmmmm zastanawiam się jak ... Kiedy planujecie robić wyprawkę bo ja bladego pojęcia nie mam i nic nie mam bo wszystko powydawałam "potrzebującym " koleżankom :) . Przyznaje się ze nieplanowane dzieciątko nas zaskoczyło ... ale już ogarniam się z szoku .. :blush: ... Dala mnie to ciężki rok a właściwie od ur synka ... Najpierw rehabilitacja dość długa ..... i walka o to by było dobrze ( jakoś jest wiem ze jeszcze dużo pracy przed nami ) . Później (i wcześniej wiadomość o chorobie mamy ..... ) śmierć teściowej [*] informacja o chorobie ojca i ... [*]... a w międzyczasie więc w natłoku różnych wydarzeń wielkie zaskoczenie ...

9 lata 3 tygodni temu #1017326 przez lena20
a to moj maly brzuch,prawie wcale nie mam :p a to juz 20 tydz idzie

9 lata 3 tygodni temu #1017331 przez Heathera
Mikulinka współczuję sąsiadów, najlepiej było by się od takich wyprowadzić ale wiem, że nie jest to takie proste.
Ja w poprzednim mieszkaniu miałam fajnych sąsiadów np rodziców mojej przyjaciółki, albo takie starsze małżeństwo wiele razy dawali jakieś cukierki dla synka albo w czymś pomogli. Dodatkowo to nie był blok tylko taki 1 piętrowy budynek po byłej spółdzielni z grubymi bardzo ścianami że prawie w ogóle nie było nikogo słyszeć no i 12 rodzin tylko mieszkało. Teraz to typowy blok, że słychać rozmowy sąsiadów szczególnie w łazience...trochę mnie to przeraża ale bardziej z tej strony że to oni będą słyszeć jak np dziecko mi płacze, synek krzyczy, albo się kłócę z mężem albo w łóżku coś robimy hehe :P Bo sąsiedzi raczej nie melanżują, my mieszkamy na ostatnim piętrze obok tacy lekarze ale właśnie się przeprowadzają i nie wiem kto teraz będzie obok. Na dole widziałam kilku ludzi, ale to jednak blok więc nie będzie takiej wspólnoty jak tam że każdy każdego zna, pogada itd.

Mikulinka współczuję Ci tylu problemów i strat, nie miałaś dobrego czasu teraz ale może te maleństwo to będzie taki nowy początek i od teraz wszystko będzie dobrze :)

NatB jak się umówiliście na prezent w weekend to ja bym sie nie przejmowała, laurka i deser to też dobry plan, czasem nawet lepszy niż jakiś drobiazg bo liczy się pamięć :)

Ja oczywiście zdjęcia wczoraj nie zrobiłam tzn mąż mi nie zrobił bo sama jakoś nie umiem, żeby to dobrze było widać...mąż wczoraj trochę zdołowany chodził
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

9 lata 3 tygodni temu #1017332 przez Heathera
A to tak na poprawę humoru żeby dzionek był weselszy :)

Załączniki:

9 lata 3 tygodni temu #1017333 przez lena20
slodki ten piesek :)
Podziękowania: Heathera

9 lata 3 tygodni temu #1017346 przez Heathera
Nom, często lubi spać na pleckach śmiesznie wygląda jak dzidziuś wtedy :P

A co do wyprawki to wczoraj jak siedziałam nad naszymi finansami i wypisywałam wydatki to stwierdziłam, że rozpisze sobie co będzie mi z wyprawki potrzebne i wychodzi, że tylko kilka rzeczy głównie takie drobiazgi.

Dla mnie:
1.Piżama
2. Stanik do karmienia x2
3. Wkładki laktacyjne
4. Majtki poporodowe
5. Podpaski
6. Tantum Rosa
7. Może laktator, ale to zobaczę jak z karmieniem będzie szło i czy będzie potrzebny

Dla dziecka:
1. Przewijak
2. Pościel (jedną bo po synku mam jeszcze jedną)
3. Prześcieradło (też jedno)
4. Podkład pod materac ten nieprzemakalny
5. Ręcznik do kąpieli x2
6. Pieluchy tetrowe
7. Proszek i płyn do ubranek
8. Pampersy
9. Płyn do mycia ciała
10. Gąbka do wanienki taka żeby dziecko na niej leżało
11. Oliwka
12. Maść na odparzenia pewnie Sudocrem
13. Miękka szczoteczka do włosów
14. Mokre chusteczki
15. Witamina D3
16. Waciki, gaziki, sól fizjologiczna, spirytus salicynowy do przemywania np pępka

I to już wszystko bo resztę wszystko mamy, pewnie coś z tych rzeczy dostanę jeszcze na babyshower więc pewnie gdzieś wydamy na wszystko jakieś 600 zł. Z jednej strony fajnie bo się zaoszczędzi ale z drugiej ominie mnie ten szał zakupowy...pamiętam jak dla synka łóżeczko kupowaliśmy itd ile radości było :)

9 lata 3 tygodni temu - 9 lata 3 tygodni temu #1017360 przez Wietrzyca
E tam Lenka, coś tam masz tego brzucha :) będzie tylko większy!

Heathera, no boski ten maluch! Jeszcze nie widziałam psa który śpi na plecach :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Też muszę rozpisać wyprawkęw grudniu, żeby wiedzieć, w jaki wir zakupów się muszę rzucić na nowy rok, pasuje to rozłożyć trochę w czasie :laugh: moja siostra czeka tylko, aż się dzieć ujawni, bo ma mnóstwo rzeczy dla dziewczynki i po cichu liczy, że mi je odda. A jak będzie chłopak, to takie ogólne śpiochy itp :P

9 lata 3 tygodni temu #1017386 przez lena20
wietrzyca no moz ei mam,ale ja tam roznicy chyba nie zauwazylam hehe moze delikatnie sie tylko zaokraglil,ale jak na 20 tydz to nie jest za maly? czy jest normalnie/? jestem jeszcze nie dosiwadczona ;p

9 lata 3 tygodni temu #1017388 przez natB
Wietrzyca hohoh z Ciebie cukiernik :D :D kuuurna ja odkąd mam małego to szok BRAk czasu :P... po drugie mój małż po pierwszej pracy, ma
...mały śpi, ja po obiedzie, zaraz się wezmę za te tarty :), ale muszę chwilę odsapnąć :)...
... a tak w ogóle, jak masz gdzieś foto swojego ,,arcydzieła" to zapodaj :D :D pooglądam :D

Mikulinka oj współczuję kochana tego roku.... ale dobrze, że już się kończy... następny będzie dla Was lepszy, NA PEWNO :)
A co do przygotowania na rodzeństwo, mówię małemu, że jest siostra, ale też go nie nakręcam, nie mówię o tym często... on jest bardzo uczuciowym i miły chłopcem, więc wiem, że będę mogła liczyć na jego pomoc :) tyle o ile :)

Co do wyprawki to ja mam rzeczy po bratanicy, zrobiłam już jakieś kolejne zakupy... a reszta dla mnie i dla małej jakieś kosmetyki to hmmm jakoś w styczniu/lutym :)... na spokojnie... co do laktatora, niani elektronicznej, czyli tych droższych bajerów to mam :)... do laktatora muszę dokupić te wszystkie części wymienne :) mam medela mini electric, gdyby któraś szukała lub coś MEGA polecam :)..
Na razie skupiamy się na remoncie pokoju Włada :)... kupujemy mu nowe meble, malujemy, dodatki itp. więc to pochłonie sporo kasy :)

Heather ja do kredytów nie mam zaufania, pfu pfu na szczęście nigdy na nic nie musieliśmy brać... na samochód nowy odkładamy od 3 lat, zresztą odkąd kupiliśmy naszą lagunę :P...

9 lata 3 tygodni temu - 9 lata 3 tygodni temu #1017403 przez Wietrzyca
NatB, no to takie moje małe hobby :) ale pochwalę się próbką, z wiadomych względów nie wrzucam z panieńskiego :P

Nat, a to Ty masz pewnie jajka takie domowe? Bo ja mam takie od rodziny męża, no nie zmienilabym ich na żadne kupne!

Załączniki:

9 lata 3 tygodni temu #1017408 przez natB
WietrzycaOMG cudowne są te Twoje torty!!! aaaaaaa SZAŁ kochana :) masz mega talent :)

9 lata 3 tygodni temu #1017409 przez Wietrzyca
Ten powyżej, na roczek chrześnicy, to 2 dni roboty, bo wszystkie ozdoby robiłam sama łącznie z misiakami. Ten poniżej na chrzciny sąsiadki córeczki dekorowałam z gotowych ozdób.

Jak ktoś chce to mogę podrzucić, znalazłam w sieci wspaniały tutorial jak zrobić taki lukier... No i wg niego robię. Ale nie mam zdjęcia tortu w środku... Jest brązowo - różowy :P

9 lata 3 tygodni temu #1017412 przez natB
Wietrzyca jak pójdę na emeryturę :D, albo dzieci wydeleguję z domu to będę kombinować z tortami :)... ale na razie idę piec tartę :P szybka prosta i smaczna :D

9 lata 3 tygodni temu #1017417 przez Wietrzyca
Tarty są super :) to powodzenia w pieczeniu! Na pewno będzie pysznie!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka