BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 2 tygodni temu #1017715 przez Heathera
Pumcia dziękuje :) A no zadzwoń, oni ta powinni najlepiej wiedzieć :)

A mnie coś w gardle zaczęło dziś drapać, wypiłam już herbatkę z lipy i takie cukierki z witaminą C do ssania kupiłam mam nadzieje, że pomoże.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1017723 przez Wietrzyca
Koticz, bardzo ładny brzuszek :)

Marta, dobre wieści, w końcu w wrócisz do świata. Czyli szał świąteczny Cię nie ominie :P

Pumcia, zadzwoń, wydaje mi się, że to USG robi się wcześniej. Nie wiem, czy są za tym jakieś medyczne wskazania.

Heathera, chwal się :)
A spróbuj jeszcze miód z zwykły na to gardło.

9 lata 2 tygodni temu #1017754 przez Marta1985
No PUMCIA ZAWSZE MÓWILI 18 -22 TC Więc nie wiem DOPYTAJ :)

bARTUSIA WYSŁAŁAM NA Z RODZICAMI DO PRABABCI I CHRZESTNEJ I MAM WOLNE :) ALE MUSZE PARE RZECZY NA KOPIE ZROBIĆ I WKONCU ZAPROJEKTOWAC KALENDARZE DLA NAJBLIŻSZYCH :)

Jakby któraś chciała to mogę polecić :) www.colorland.pl/fotokalendarz-a3 zawsze stąd zamiawiam i jestem zadowolona :) czasem na grouponie są rabaty :)

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1017758 przez Wietrzyca
Dzień dobry mamusie, jak Wasze spanie?

Ja dziś wyspana, wyprawilam męża rano do lekarza, długo go namawiałam, żeby zrobił wszystkie badania, tym bardziej, że jest rodzinnie obciążony nadciśnieniem. Długo że mną walczył, że później, że się zapisze, że nie teraz, bla bla bla. No i w końcu się udało! Poszedł dzisiaj, a na koniec zadzwonił bardzo z siebie zadowolony (jakby ten pomysł był jakąś jego zasługą :P). Takze sukces :)

A ja się przymierzam do pierniczkow na choinkę, żeby zdążyły zmieknac przed świętami. :)

Ja też polecam Colorland tak jak Marta, zawsze u nich robię fotoksiążki, dużo rabatów przesyłają, i na Grouponie często są

9 lata 2 tygodni temu #1017769 przez JoanaG
Hallo z rana! :) ja dzisiaj spałam jak zabita :) ale już obskoczyłam zakupy, teraz zabieram się za pierwsze nieśmiałe porządki przedświąteczne, moja szafa woła mnie już od kilku dni ;)

Pumcia z tą krwią pępowinową to jest tak, że zawarte są w niej komórki macierzyste, jak w szpiku, przez co gdyby nie daj Boże coś się stało podanie ich dziecku powoduje szybką regenerację. Tylko tak jak napisałam wcześniej, wszystko fajnie pięknie, póki dziecko jest małe.... później to już nie jest takie różowe jak mogłoby się wydawać.....

Dziewczyny czy Wam też ZUS ociąga się tak z wypłatami? Kurcze przez te ich obsuwki, kompletnie nic nie można zaplanować ;/

aaaaa i bardzo proszę o dopisanie do naszego rozkładu lądowań nas :D termin na 08.04 Konrad :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

9 lata 2 tygodni temu #1017773 przez Heathera
Dzięki za link bo mi się przyda, będziemy robić foto książki ze zdjęciami ze ślubu i wesela dl naszych babć i rodziców.

Ja się oczywiście nie wyspałam bo poszłam spać dopiero o 2 jak mąż wrócił, do tego czuje że mnie w kościach łamie i te gardło dalej drapie a przez to nie mam apetytu i na wymioty mnie ciąga przez te drapanie eh :/ Jutro jak będzie tak samo to mam wizytę u gin, może mi coś na to poradzi. Najdziwniejsze, że temperatury nie mam

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1017779 przez Wietrzyca
Heathera, od razu kup sobie prenalen syrop, to jest dedykowane kobietom w ciąży na przeziębienie. A na gardło prenalen tabletki na gardlo, albo isla - z prostu islandzkiego. Ja się tym leczylam, tak mi poradził lekarz. Od razu też cytryna, czosnek, trochę imbiru, sok malinowy - i wszystko z umiarem! Nie daj się!

A co do Colorland - patrzyłam i mają właśnie fotoksiążki na Grouponie w fajnych cenach, sama kupię :) A wywołuje u nich wszystko od lat, łącznie właśnie z fotoksiążkami z wesela, nigdy mnie nie zawiedli. Myślę że Marta potwierdzi, skoro sama poleca :)

JoanaG, ja słyszałam o tym ZUSie, że płacą nie za miesiąc tylko za zwolnienie, więc niekoniecznie się to pokrywa z datą wypłaty. Mój pracodawca się łapie w grupie tych dużych, więc ja dostaje od pracodawcy pieniazki w terminie wypłaty, a ZUS mu dopiero potem zwraca. Jakoś tak to w przepisach jest...

9 lata 2 tygodni temu #1017784 przez Heathera
Wietrzyca dzięki za rady, wyśle dzisiaj męża po coś z tego do apteki bo od razu Pregna mi się skończyła i też trzeba kupić.

JoannaG Tak jak pisze Wietrzyca oni płacą za zwolnienie ja mam np na dwa tygodnie zwolnienie. Jedną wypłatę od nich już dostałam po jakiś ok 20 dniach, umownie oni mają chyba do 30 dni na wypłatę od daty gdy Twój pracodawca wyśle im te zwolnienie. I niestety czasami wysyłają szybko a czasami późno...

9 lata 2 tygodni temu #1017789 przez Marta1985
Ja na tych zusach się nie znam ja ja nawet jak jestem na l4 i jak byłam na macierzyńskim to z zakładu pracy dostaje na ostatniego dnia miesiąca

9 lata 2 tygodni temu #1017790 przez Marta1985
piernicze nie robie kalendarzy bo nie umiem sie na zdjecia zdecydowac :p

9 lata 2 tygodni temu #1017806 przez natB
Jestem i ja ;) Jeery dziś z łóżka ruszyliśmy się dopiero po 8 :P szok.. W dodatku Wład poszedł na drzemke chwile po 13 .. Chcemy iść dzisiaj na roraty, wiec musze go wybudzic pewnie przed 16 :).. Taki mam plan z tymi roratami i mam nadzieje, ze wypali heh :)

Piękne brzuszki,.co do jednego :)

marta ciesz się, że pessar założony :) teraz to już z górki i bez nerwów :)

Co do zdjęć ja obiecałam sobie wywołac wkoncu małemu albumy ze zdjęciami od urodzenia, ale Wam powiem, że ciężko mi się zabrać do tego eh..

Co do Zusu ja nigdy nie miałam problemów, wszystko było na czas.. Na razie pracuje jeszcze, wiec nie wiem jak to będzie na L4..

No właśnie, czy któraś z Was jeszcze pracuje?

Ja proszę o dopisanie, że u nas 2.04 termin, Stefania Maria :) a wpiszcie dwa imiona :D

Powiem Wam, że dopiero dziś pierwszy dzień od tygodnia była pogoda, żeby na spokojnie wyjść na spacer z małym, zero wiatru, wichury, deszczy.. Kurcze mały to taka miał radoche :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
oto miłość mojego życia :)
Załączniki:

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1017865 przez Pumcia
Dziewczyny dzwoniłam dzis i powiedziano mi ze do 25 tyg połowkowe mozna zrobić. Takze spoko, bo nawet pytałam o to czy moge na wczesniej przełozyc to nie było terminów ;/

Nat - ja pracuje, dopiero wróciłam :side:

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 1 tydzień temu #1017868 przez Pumcia
Pumcia - chłopiec SZYMON 24 kwiecień
KArii - chłopiec
Nat B - dziewczynka STEFANIA MARIA 2 kwiecień
MAmusia - dziewczynka
Heathera - dziewczynka WERONIKA 18 kwiecień
Wietrzyca - ?
Lena - ?
NatiK - chłopiec
Joana G - chłopiec KONRAD 8 kwiecień
Marta 1985- chłopiec WOJTUŚ 16 kwiecień
Anielka - ?
Mikulinka - ?
Koticz - chłopiec

9 lata 2 tygodni temu #1017874 przez Wietrzyca
Doczytalam o tym ZUSie: jesli firma zatrudnia mniej niz 20 pracownikow, to za zwolnienie wyplaca bezposrednio ZUS. Jesli powyzej 20 pracownikow, to zajmuje sie tym pracodawca - stąd te rozbieżności.

Pumcia, mi lekarz zasugerował, żebym się zapisała na USG w 21 tc, ale zgodnie z moją magiczną karteczką z planem badań, o której Wam kiedyś mówiłam, to usg mam na niej w przedziale 21 - 26tc. Także to, co Ci powiedzieli, mieści się w tym przedziale :)

natB, więc to jest Wład :) no no, przystojniak!

Marta, no nie poddawaj się! :) Ja zawsze do osobnego folderu kopiuję zdjęcia, które mi się podobają, po czym używam klawisza delete. Choć jak fotograf mi się kazał zdecydować na 100 do albumu ślubnego i naprawdę chciałam się zmieścić, to nie dałam rady i zadzwoniłam do niego, że 140 musi zostać ;P
Ale walcz Dziewczyno, walcz!
Podziękowania: Marta1985

9 lata 2 tygodni temu #1017882 przez Pumcia
Wietrzyca dzięki, ze sprawdziłaś myślałam, że pamie w recepcji żle mi powiedziały :whistle:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka