BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 2 tygodni temu #1018183 przez Mikulinka
cześć babeczki :) . żyję tak mi się wydaje .... czasem lepszy czasem gorszy dzień ... Synu ma pomysły takie ze co chwila mam zawał serca :/ Wzięłam się za przedświąteczne porządki a przy nim to nie lada wyczyn jest ... no i najwyższy czas . U gina nie byłam ( lezalam plackiem 2 dni bol kręgosłupa ) .... planuje w tym tyg. A tak to mam trochę problemów z córką :( wiec musze i jej poświecić czas . jak to jest z tym połówkowym kiedy najlepiej iść w którym tc?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 tygodni temu #1018203 przez Heathera
NatB nie no u nas drzwi zamknięte na klucz więc nawet nie ma kto jak wejść więc o to się nie obawiam. Z resztą też jest różnica 2 lata a 3 niby rok ale rok temu nie spalam jak mały siedział sam. U nas szaro już od jakiegoś czasu niestety.

Nasi k fajnie ze czujesz ruchy ;)

Mikulinka na te połowów niby do 25 tygodnia trzeba iść tak jak dziewczyny wcześniej mówiły

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15
Podziękowania: Mikulinka

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1018243 przez Mikulinka
Popoludniowo
Adas spi . Kasia lekcje robi i się uczy wczoraj pozno wrocila z wycieczki bo dopiero po 24 .Na usg 22 tc. Adas obecnie ma takie łóżeczko zdj.nr 1 i taknmyslskam albo mu zrobię tak jak zdj. Nr 2 A malenstwu kupimy albo będzie trzeba kupić Adasiowi A to dla maleństwa będzie.
Załączniki:

9 lata 2 tygodni temu #1018271 przez Mamusia
Mikulinkaoba łóżeczka mi sie podobaja sliczne... Dzisiaj bylismy w ikei i troche zaszalalam zreszta wszystko takie tam jest piekne......
Dzisiaj mamy luz blus Adalia jest u babci a my dzisiaj szalejemy :woohoo: :woohoo: :woohoo:

9 lata 2 tygodni temu #1018275 przez Mikulinka
Mamusia to jest to samo łózko tylko wersja bez szczebelek ... dla starszaka (2-3 l ) ... mysle żeby może taka wersje zrobić Adasiowi . barierkę mogę dokupić . a "nowe" dla maluszka . Bo tak czy siak to i tak musze kupic łóżeczko ... tylko dla którego dziecka ? ja jeszcze nic nie kupowałam. Musze sobie kurtkę kupić bo ta dziś się rozwaliła :evil: i buty ... no i swieta i 250 wydac na gin :S / mój 100 a ten od usg 150 także ten tego .... z reszta nie wiem co będzie czy chłopak czy dziewczyna

9 lata 2 tygodni temu #1018303 przez natB
Ja dziś pierwszy dzień w pracy od 2 tygodni! Euh juz tęsknię za małym :/ mam mega lenia ;/..
Wczorajszy dzień spędziliśmy w Poz u mojej Mamy, ale mnie wzięło zmęczenie o 15 szok myślałam, żże zasne na siedząco..

My będziemy mieli dla małej łóżeczko po małym. A Władkowi robimy nowy pokoik i dostanie juz większe łóżeczko z Ikei :) po boku zrobimy ta deseczke i powinno być ok :) Wczoraj w ogóle przywiozlam od mamy rzeczy po mojej bratanicy, ilość przerazajaca, ale wszystkie prawie RÓŻOWE! Ble ;P także i tak czekają mnie zakupy, bo chyba zemdli mnie od ilości tego różu :P

9 lata 2 tygodni temu #1018307 przez Mamusia
Ciuszki tez juz mam bo po Adalii pozostawialam... Lozeczko tez po niej, wozek tez... Tylko musialam kolderke i troche poszewek kupic... A tak to kupilam organizer do szuflad i swieczki w zasadzie duzo swieczek :woohoo: zapachowych uwielbiam po prostu takie pierdoly... Dzisiaj czuje sie wyjatkowo zmeczona i jeszcze moj ma popoludniowki wiec czekamnie jak co tydzien przeprawa (mieszkamy z tesciami) nie ma tragedii ale jednak spiecia sie zdarzaja...

9 lata 2 tygodni temu #1018313 przez Wietrzyca
jej, Mamusia, wspolczuje mieszkania z tesciami. Ja co prawda moja tesciowa uwielbiam, jest naprawde kochana, ale sama wiem, ze jak jestesmy u niej dluzej niz 3 dni, to napiecie i tak wyczuwalnie narasta.

Ja jestem dzisiaj na zakupach - w internecie. Kupuje prezenty gwiazdkowe, co roku nie mam ochoty biegać po sklepach w ostatniej chwili, kiedy panuje ten szał przedświąteczny. Co mogłam, kupiłam już, a część właśnie zamawiam przez internet.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Bąbel się odzywa :) Ale tylko, gdy siedzę, np przed kompem lub w samochodzie - naciska mnie na przód co jakiś czas. Jak leżę - jest cicho, jakoś tak się dzieć dziwnie ułożył :P

Ładne te łóżeczka wrzucacie - fajny jest ten pomysł z takim "bez szczebelków" dla starszego dziecka :) zauroczyłam się!

Co u Was, jak weekend minął?

9 lata 2 tygodni temu #1018314 przez Heathera
Mikulinka a te łóżko w całości ile ma długości ? Bo musisz zobaczyć ile dla Twojego synka posłuży. Jeśli na krótko to ja bym chyba dała te dla dzidzi a dla synka kupiła takie większe.
U nas synek już od jakiegoś roku ma nowe łóżko takie z barierką boczną. Do tego wzięliśmy podwójne, że wysuwa się od spodu drugie, to będzie na przyszłość dla dwójki dopóki synek będzie chciał z siostrą pokój dzielić bo jak podrośnie to oddamy naszą sypialnię i pójdziemy do salonu żeby mieli dwa oddzielne.

Mmausia tez uwielbiam świeczki :) Często z mężem robimy sobie kolacje przy świecach fajny nastrój wtedy jest )

NatB też od koleżanki dostałam pełno różu :P I jakoś nie mogę się do niego przyzwyczaić, jak sama będę coś kupować to jakieś fioletowe, beżowe, zielone

U nas ok wczoraj rodzinka wpadła mieszkanie oglądać. Ja dalej trochę choruje ból gardła mi przeszedł ale teraz mam kaszel i to taki bardziej suchy i w ogóle w gardle czuje sucho :/ Dzisiaj tez senna jestem. Poszliśmy spać po 23. Wstałam o 6 wyprawić chłopaków i o 6:30 wróciłam do łóżka, zasnęłam dopiero o 8 ale spałam jak zabita po 10 obudził mnie telefon i już miałam wstawać ale znowu mnie zmuliło i zasnęłam normalnie jakby łóżko mnie siłą trzymało. Dopiero teraz listonosz zapukał i już wstałam na dobre. No gdzie takie rzeczy żeby spać pół dnia do 12 :/

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1018331 przez Mikulinka
olx.pl/i2/oferta/lozeczko-lozko-tecza-vo...#:d1541ca767#gallery
To jest takie łóżeczko ...
I można zrobić tak ze tylko z jednej str wyjmuję się szczeble jak dałam zdjęcie wyżej

9 lata 2 tygodni temu #1018334 przez natB
p heather najgorsze, że na prawdę ciężko kupić inne ciuszki niż róż i fiolet ble ;P
Dziś wiesz co chyba jest z ciśnieniem. Bo ja też padam wczoraj było to samo! Okropne to jest ;/.. W dodatku mała tak mnie kopala przez bite 3 h, że nie mogłam się skupić na pracy.. Zjadłam 2 bułki i chyba kima :P zrobiła sir cisza :D

wietrzyca jeszcze trochę i maleństwo da Tobie ładnie popalić :D.. A co perfumow my juz od dłuższego czasu kupujemy w fm, tymbardziej, że szwagier dla nich pracuje :) tanie są i długo trzymają ;) ale zawsze dobrze wiedzieć o tym empiku ;)

U nad prezenty juz prawie kupione.. Mąż wczoraj kupił zegarek Hugo bossa i myślałam. Ze to koniec prezentów ale zazyczyl sobie jeszcze skórzane rękawiczki :Pa ja standard Skarpetki bluza i pidzamka :D

9 lata 2 tygodni temu #1018341 przez Heathera
Mikulinka jak do 10 lat to spoko, myślałam że góra do 3 lat się dziecko mieści. U nas jest łóżko takie. Teraz przeważnie synek wysuwa tą dolną część i się bawi na niej samochodami :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

NatB może i faktycznie to ciśnienie, u nas tak szaro i ponuro.

Załączniki:

9 lata 2 tygodni temu #1018345 przez natB
heather a kiedy małego przeniesliscir do tego większego łóżeczka?

9 lata 2 tygodni temu #1018346 przez Heathera

Chodzi Ci kiedy Weronike przeniesiemy do brata ? Myślę że jak będzie miała może nawet półtorej roku. Ona pójdzie na górę na łóżko z barierką a synek na dół i będzie jak coś pilnował żeby nie spadła. Chyba że będzie mocno w nocy się wiercić to poczekamy do 2/2,5 roku.

9 lata 2 tygodni temu #1018347 przez Heathera
A czekaj źle przeczytałam :P Synka przenieśliśmy rok temu, tak jakoś miał 2 lata i trochę. Nie było z nim problemu bo nie wierci się w nocy, nigdy mu się nie zdarzyło wypaść czy coś

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka