- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamy kwietniowe 2016
Mamy kwietniowe 2016
- NatiK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wietrzyca ja tam byłam chrzczona komunia święta bierzmowanie no i ślub

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Dzięki dziewczyny, pokój powoli ukończonych w sensie malowanie, ale jest problem mały.. Bo farba nie chce pokryć miejsca, gdzie Wład rysował wcześniej kreda! I wuja musi zmyć rozpuszczalnikiem i jedna ściane znowu pomalować :/
pumcia zmień proszę imię jednak na Helenka Maria

mamusia no brzuszek pokaźny, ale u mnie już też heh

Czekam na wyniki morfo i moczu musze zadzwonić później do szwagierki czy coś juz wiadomo..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kurcze przez te moje stresy mała się dużo mniej zrobiła aktywna eh.. Stres stres stres eh

- lena20
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
ja wczoraj bylam na kontroli i jest ok,na nastepnej wizycie bede miala usg,no i lekarz wczoraj mial dory humor bo zartowal mowil ze u mnie jeszcze brzucha ie widac i wgl,zapytalam czy to cos zlego itp osmial sie powiedzial ze jest wszystko wporzadku i ze dziecko nie jest jeszcze az takie duze jak pod koncem bo ostatnio wazylo 200gram,ale powiedzial zebym sie nic nie martwila bo wszystko dobrze bedzie:0
- lena20
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wietrzyca
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 18

Mnie dalej Bąbel dotyka jak siedzę, bo jak leżę - to sam z siebie nie ;P Ale zauważyliśmy, że jak mąż szuka stetoskopem tego bicia serca (nadal nieskutecznie, dzieć się nie chce dać złapać

natB, a próbowaliście to zagruntować? może to by trochę pomogło. Tym rozpuszczalnikiem to musi straszliwie śmierdzieć

Zrobisz nam zdjęcia, jak skończycie?
I co się stało, że zmieniłaś na Helenkę?

Co do żłobka, małe mam doświadczenie, ale nie boisz się, że Wład zakoduje sobie, że dzięki płaczowi wzięłaś go ze żłoba i tak będzie wymuszał inne rzeczy?
- lena20
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Heathera
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 19
natB Powiem Ci z własnego doświadczenia i wiedzy ( jestem po studiach pedagogiki i miałam praktyki w przedszkolu ) poza tym mam ciocię w przedszkolu (właśnie w tym w którym miałam praktyki i do którego chodzi mój synek) że lepiej żebyś przetrwała ten jego bunt i go jednak dalej posyłała, na pewno po jakimś czasie mu przejdzie, a tak jak go teraz zabierzesz i np za rok czy dwa będziesz chciała go znowu posłać to sytuacja będzie się powtarzać ale wtedy już np nie będziesz mogła go do domu zabrać i będzie kłopot. U nas na praktykach właśnie była taka sytuacja. Jeden chłopiec strasznie płakał jak go tata zostawiał, po tygodniu stwierdził że rezygnuje z przedszkola chociaż każdy mu tłumaczył, że zrobi błąd i większa krzywdę dla tego dziecka takim czymś. Ale nie chciał słuchać i zabrał dziecko. Tyle że po tygodniu jednak musiał znowu go przyprowadzić bo nie miał go z kim zostawiać i stwierdził że jednak trzeba do przedszkola. Znowu mały się buntował, nawet bardziej niż za pierwszym razem ale z naszą pomocą udało się i po jakimś czasie się przyzwyczaił i teraz już drugi rok chodzi i jest zadowolony.
lena20 nie masz co sie martwić małym brzuchem skoro lekarz mówi, że jest wszystko ok. Ja też mam mały brzuch, a w pierwszej ciąży w tym czasie miałam jeszcze mniejszy.
wietrzyca widzisz mały się bawi z tatą

- lena20
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Heathera
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
gdzie był 2 tygodnie w domu i było ok, a teraz znowu ma taki,, lek,, że tupta w miejscu, chodzi w kółko, bardzo niespokojnie się zachowuje..
wietrzyca co do wymuszenia, już wiele razy mieliśmy sytuacje na zasadzie coś miał zrobić i płakał i uparł się ze nie, ja w takich sytuacjach w ogóle nie reaguje, bo to nie ma sensu.. I tym sposobem wie ze on nic nie wymusi, a tu jest ewidentnie płacz rozpaczy dosłownie, taki smutek go ogarnia i to nijak się ma do bunt.. Jest smutny, apatyczny i to jest związane z tęsknota...
Co do wypisaNią go to i tak decyzja zapadła

Chce, żeby miał czas poznać siostrę i zzyc się z nią, bo i tak od września czeka nas przedszkole

heather no właśnie ja mówię o żłobku, a nie o przedszkolu, a jednak różnicą między 3 latkiem, a 2 latkiem jest ogromna.. Na prawdę, sama zresztą masz synka to masz porównanie
wietrzyca podobno ze ścianą się udało

A Helenka, bo zrobienie mężowi bardziej się podoba.. A do Stefani nie mógł się przekonać

- lena20
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Heathera
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- NatiK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

lena20 jak lekarz mówi ze jest dobrze to tak jest! postaraj sie nie denerwować bo na pewno wszystko się ułoży!!!

heathera u nas jest podobnie hehe jak mąż przykłada reke to nic nie czuje a jak inny to robia to nie ma problemy czuja hehe jak on to mowi: ma szacunek do tatusia i dlatego nie chce kopac hihih

Pytanko...jaki rozmiar ciuszków na wyprawkę kupujecie? bo ja sie wacham miedzy 56-62 cm który lepszy hmm??
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

natiK kup trochę takich i takich, ale z przewagą na 62, mi to nie przeszkadzało, że Wład nosił za duże ciuszki