BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 2 tygodni temu #1017883 przez Mamusia
Hej dziewczyny jakoś ostatnio nie mam czasy żeby tu zaglądać muszę się wziąć za siebie ;)
15 grudnia mam wizytę u swojego normalnego lekarza :)
Dzisiaj jakaś cisza w moim brzuszku i troszkę się martwię....
Mam nadzieję ze wieczorem poszaleje trochę maluch... I dzisiaj koniecznie gorąca kąpiel sobie wezmę na odprężenie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 tygodni temu #1017911 przez Heathera
A mnie chyba faktycznie coś bierze. Niby temperatury nie mam a glowa mi tak boli bardziej ćmi. Mialam ppsciel zmienić bo przyszła nam posciel nowa, firanke zawiesić bo też dzisiaj dostałam i poukładać duperelki bo skrzyneczki też doszły. Zamiast tego leżę pod kocem. Mąż pojechał do apteki po leki i coś na kolacje. A synek bajke oglada. Jeszcze jutro mam wizyte a tak mi się nie chce isc. Najchetniej spala bym tylko i leżała w łóżku :/

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

9 lata 2 tygodni temu #1017947 przez natB
pumcia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

heather powodzenia na wizycie.. Mam nadzieje, ze mąż znalazł jakiś,, cudowny,, lek który Cb uzdrowi.. :) 3maj się :)

wietrzyca a dziękuję :) Wład to moje kochane słoneczko, ale czasem chciałabym odetchnąć tak jak dziś od mego uwaga pobudka o 5 rano! Euh..

Ok kończę ;) byle do drzemki małego :D odezwę się później :)

9 lata 2 tygodni temu #1017954 przez Pumcia
Nat - to się okaże czy kumata :woohoo: od 8 zdaje salon w jej ręce ale mam miesiąc wypowiedzenia czyli do 8.01 i jestem do jej dyspozycji do tego czasu :whistle: O Matko ! 5 rano ??? to przecież środek nocy :evil: a jak się czujesz ?

Heathera
- zdrówka :kiss:

Mamusia
- z tego co mi wiadomo to nie można brać gorących kąpieli :blink: a co doruchów dziecka to ja czuję tylko w nocy lub nad ranem w ciągu dnia wcale, pewnie mam jeszcze n to czas :unsure:

9 lata 2 tygodni temu #1017983 przez Mamusia
Uff dzisiaj już znowu czuje normalnie ruchy A już się przestraszylam
Pumpcia dlaczego nie można brać gorących kąpieli znaczy woda nie była aż taka ze parowalo i lustra były za parą nie..... taka dobrze ciepła woda....
natB 5 rano jejku współczuję....
Ja dzisiaj odpuscilam Adalii przedszkole bo jakoś dziwinie podkasluje... Więc nawet się wyspalysmy :)

9 lata 2 tygodni temu #1018022 przez Pumcia
Mamusia - mi Gin tłumaczył, bo gorąca kąpiel rozgrzewa a ciało kobiety jest osłabione więc możemy np zemdleć. Gorąca kąpiel powyzej 15 min może tez prowadzić do róznego rodzaju infekcji chodzi o to, ze to idealne srodowisko dla bakterii - a niestety ja jestem na to podatna więc staram się tego unikać. Wiesz no może nie dotyczy to każdej kobiety ale mój Gin stara się dmuchac na zimne więc Go słucham. A gorące kapiele to raczej chodzi o te kóre uwielbiam :D czyli aż lusta nie widać :woohoo:

9 lata 2 tygodni temu #1018029 przez natB
Wiecie najgorsze, że obudził się chwile po 5, a nie chciał iść potem na drzemkę :D bawił się na całego :P :P... był spacer, był obiad no i poszliśmy na górę, a tam rozłożył klocki duplo i heja :P... a mama siedziała i dziecko prosiła, żeby się zdrzemnęło, a ta bestia udawała, że mnie nie słyszy :D :evil: ale w końcu wytłumaczyłam mu, co i jak i poszedł grzecznie spać heh :)

mamusia o tym, co pumcia to prawda, ale gorąca kąpiel może wywołać przede wszystkim skurcze :)... także należy uważać :)

pumcia powiem Ci tak, nie Twoja w tym głowa, jeśli jest z niej
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A u mnie w miarę w marę byle do przodu... brzuch mi się dość często spina, ratuję się czasem no spą, magnezem... zaczyna się powtórka z rozrywki, jak z małym wtedy też w 24-25 tygodniu trafiłam z tego powodu do szpitala, bo macica zaczęła mi "pracować" no nic... w razie wu powiem gin, zresztą śmiałam się ostatnio do mojego S. że takie "wakacje" tygodniowe w szpitalu przyjęłabym na klatę, ale gorzej, że nie dałabym rady jeśli chodzi o rozłąkę z małym eh :)

Ja dziś mam misję skompletowania zdjęć małego i jutro puścić do wywołania :D i zamówić albumy i będzie cacy prezent na gwiazdkę :) :)

9 lata 2 tygodni temu #1018078 przez Heathera
Ja też uwielbiam gorące kąpiele a raczej prysznic i niestety trzeba się ograniczyć i trochę zimniejsza wodę lać :/

Po wizycie wszystko ok przynajmniej u dzidiz, serce biło jak dzwon :) U mnie wyszła infekcja wirusowa gardła. Dostałam syrop taki dal ciężarnych nie pamiętam teraz nazwy i mam w domu sie wygrzewać i psikać tantum werde na gardło.

9 lata 2 tygodni temu #1018086 przez Pumcia
Nat - wiem, ze nie moja w tym głowa ale dziewczyny juz dziś mnie prosiły zebym nie odchodziła, że nie będą mnie denerwować i obciążać zadna pracą, że zrobią wszystko - NOWA pracy nie zaczeła a grafik tak zmieniła że strasznie im te zmiany nie na rękę :silly: drugi dzień i już taki minus :evil: A byłas już na połowkowych ? :)

Heathera - zdrowiej tam, nie ma czasu na chorowanie :P jak autko ? :side:

9 lata 2 tygodni temu #1018090 przez natB
pumcia oj to nowa.Pani Kierownika nie zablysla :P hehe... Nieźle..
Ja na polowkowym nie byłam, bo nie ma wskazań do tego, żebym musiała mieć to badanie robione, że o drugie moja gin ma bardzo dobry sprzęt i te narządy, które mogła i chciała podejrzala i zmierzyla ;).. Z Władkiem tez nie byłam ;)

heather no właśnie jak auto kupione? Dobrze, że z dzidzia ok, co do syropu pewnie prenalen, bo chyba taki jest tylko dostępny dla kobiet w ciąży?

A my od 6:10 na nOgach! Ola pana :blink:

9 lata 2 tygodni temu #1018125 przez Heathera
O właśnie to Prenalen :) OJ a ja dzisiaj wstałam o 8 wyprawiłam męża do szkoły, puściłam synkowi traktory, wzięłam leki i poszłam dalej spać...dopiero niedawno wstałam. Z jednej strony dobrze bo się porządnie wygrzałam, ale z drugiej teraz taka osowiała jestem że tak długo spałam :/
Autko kupione Skoda. Sprawuje się dobrze, ma kilka rys więc trzeba zrobić polerkę ale za to sprzedający trochę cenę obniżył. W środku ful wypas podgrzewane fotele, radyjko z kranem itd. Ale przed wszystkim więcej miejsca z tyłu niż u nas więc się zmieszczę z dwoma fotelikami :)

Jak tam weekend Wam się zapowiada ?

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1018148 przez natB
heather a nie boisz się tak kimac, jak jesteś sama z małym w domu? Kurna taki maluch to ma milion pomysłów..

U nad dziś drzemka później małego, bo była tak piękna pogoda, że aż szkoda było siedzieć w domu :D mały zjadł pięknie obiad Miał dziś rybę na parze ze szpinakiem i ziemniaczki :)

A wieczorem hm totalnie nie mam pomysłów, co będziemy robić :D jutro jedziemy do Poz ;)

9 lata 2 tygodni temu #1018154 przez Heathera
No co Ty nie mam się czego bać bo jak coś chce to mnie budzi z resztą ja spałam na kanapie obok niego to nawet się przebudzałam jak coś było głośniej. On wie jakich rzeczy nie może robić, a wszystkie jakieś niebezpieczne rzeczy i sprzęty w domu mamy zabezpieczone. Już ma 3,5 roku i jest grzeczny pod tym względem.

9 lata 2 tygodni temu #1018157 przez natB
Ja to mam obawy nawet robić sobie drzemki, jak jestem sama w.domu, co się rzadko zdarza, ale mamy duży dom, podwórko, gospodarstwo, q w koło 2 domy i nic więcej.. Zresztą już ostatnio u nas są akcje, zw krążą jacyś złodzieje wchodzą na legalu w biały dzień do domu biorą co trzeba i wychodzą.. Czasem ciężko ich dostrzec, tak sir wkradli do babki obok z wioski szok.. A 2 wioski dalej Ci sami prawdopodobnie weszli uwaga w czasie imprezy rodzinnej były chrzciny, okradli wszystkich i wyszli, a ze wszyscy siedzieli w salonie, było głośno to nawet nikt ich nie zauważył.. a co do grzeczności dzieci to fakt, ale trzeba mieć ograniczone zaufanie jednak :)

Czy u Was się też tak zrobiło szaro buro? Kurna nic tylko spaxc, a było tak ładnie... W ogóle dziś się czuje znowu fatalnie i wymiotowalam ;( obiad spuscilam w toalecie eh :/ i tak pewnie będzie cały dzień eh

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1018158 przez NatiK
Cześć dziwczyny :)
Musze się wam pochwalić od wczoraj czuje ruchy :cheer: niesamowite uczucie jestem ciekawa jak to będzie później :)
Co do oglądania wózków jestem załamana jest tego ogrom i nie wiem na co mam się zdecydować ehh a w jakie macie firmy i czy jesteście zadowolone?
Weekend mija powoli na relaksie, słoneczko dziś świeciło i było bardzo przyjemnie na polu :) wiec trzeba było gdzieś ruszyć tyle i skorzystać z pogody póki jest :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka