- Otrzymane podziękowania: 18
- /
- /
- /
- /
- Mamy kwietniowe 2016
Mamy kwietniowe 2016
- Wietrzyca
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jak spalyscie? Ja pierwszą część nocy mam nieprzespaną, za to jak już zasnęłam, to do rana. Więc względnie dobrze.
Próbujemy słuchać dziecia stetoskopem, ale nie chce się ułożyć brzuszkiem do mamusi, żeby było słychać. Czytałam, że czasem cała ciążę nic nie słychać. Więc muszę czekać do 14go na usg. Nic nie da się podglądnąć wcześniej!
Życzę miłego dnia dziewczyny
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Ja spałam dobrz, nawet nie miałam.problemów z zaśnięciem po nocnych wycieczkach do toalety heh
My juz z małym po maratonie czytania książeczek, teraz ogląda swojego Bolka i Łóżka 10 min i idziemy się ogarnąć i na śniadanie .. Mam nadzieje, ze pogoda będzie w miarę dziś znosna znosna, żeby wyjść, bo siedzenie w domu jest mega męczące :/.. Małemu tez juz się nudzi..
koticz gratuluję
wietrzyca tez miałam w poprzedniej ciąży stetoskop od szwagra pożyczony, ale Oprócz moich kiszek nic nie słyszelismy .. Ale czuje mała, aż za bardzo czasem wiec jestem spokojna
Macie jakieś pomysły na szybki obiad? Chyba zrobię makaron z warzywami i kurczakiem..
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
Jestem i ja, co prawda rzadko piszę, ale poczytuję Was regularnie, tylko pęd codzienności nie zawsze pozwala mi napisać, albo mój telefon robi mi psikusa i kiedy już napiszę elaborat on zwyczajnie go kasuje ;/ wtedy poddaję się i rezygnuję ;/
Więc od początku- w ubiegłym tygodniu we wtorek byliśmy na spotkaniu z położną w Domu Narodzin i ku mojemu zaskoczeniu i wielkiej radości już zostaliśmy zakwalifikowani do porodu w Domu Narodzin (trzeba tak spełniać wiele warunków, przede wszystkim nie może być chorób współistniejących). Najpierw zastanawialiśmy się, czy nie zdecydować się na prywatna położną, ze względu na fakt, że moja gina nie pracuje w żadnym szpitalu na kontrakcie, ale ta położna podczas spotkania powiedziała, że to bez sensu, bo usługi połoznej wszystkie odbywają się przez podpisanie umowy ze szpitalem, i kosztuje to (UWAGA) 2000pln ;/ mina nam zrzedła, ale ona uspokoiła nas mówiąc, że najlepiej będzie jak pójdziemy sobie na szkołę rodzenia, a w Domu Narodzin w trakcie porodu zawsze jest 6-8 położnych na max. 3 rodzące, z tym że 2 są na wyłączność tylko dla mnie, więc bez sensu płacić za personel, który zapewni mi NFZ... i ma rację
A propos szkoły rodzenia- idziemy 12 i 13 grudnia, więc lada chwila
W pon 30-go byliśmy na usg połówkowym, stresowałam się bardzo, ale mały jest w formie zasłaniał buziaka rączkami, chyba spał bo nie był tak aktywny jak ostatnio, na szczęście wszystkie parametry w porządku termin z usg na 11.04.
Wyprawka... nie miałam do tego ani głowy ani odwagi, przyznam szczerze, ale po poniedziałkowym badaniu odetchnęłam troszkę i postanowiłam, że czas najwyższy troszkę zaplanować to, żeby nie zbankrutować, i chyba jakaś opatrzność słuchała mnie na górze, bo w poniedziałek wieczorem na fb grupie sąsiedniego miasta "oddam/zamienię" dwie dziewczyny napisały do mnie czy nie chciałabym zamienić paczek z ubraniami 56-68 za 2 paczki pampersów.... zaryzykowałam i w zasadzie ubraniowo, jesteśmy przygotowani na 98,9% zostana tylko pieluszki tetrowe. Te ubranka cudne, same Cocodrillo, HM itp, szyściutkie, nie zniszczone... bo niby co taki maluch ma zaplamić?
To się rozpisałam foto Konego i mojego brzucha wstawię niebawem, jak skrobnę cos z telefonu
Miłego dzionka
- NatiK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja też jestem żyje i mamy się dobrze wybaczcie ze tak mało pisze ale czasami brak czasu daje swoje...staram sie czytac na bieżąco by nic mnie nie ominęło
Wydaje mi się ze coś zaczynam czuć choć do końca nie jestem pewna ze spaniem to różnie bywa raz lepiej raz gorzej... wizyta 9.12 nie mogę się doczekać widzę że panowie rządzą!
Ja właśnie z mężem uderzam do Krakowa na mały shopping i zobaczyć na wózki przy okazji zobaczymy czy coś nam wpadnie w oko bo jest tego mnóstwo...
My też szkołę rodzenia mamy w planach ale w późniejszym czasie
Czy któraś z was pobierała krew pepowinowa?bo my się nad tym zastanawiamy...
Przesyłam pozdrawienia z deszczowego krakowa
- JoanaG
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 6
To po prostu dochodowy biznes... ale to tylko i wyłącznie moja opinia
- Karii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja też rzadko piszę ale czytam Was codziennie, muszę się przyznać odkąd jestem na L4 to mam takiego lenia że nie wiem. Już tydzień siedzę w domu a jeszcze porządnego sprzątania nie zrobiłam a tak nie mogłam się doczekać aż będą miała wolne i sobie wszystko posprzątam. Co do krwii pępowinowej to zastanawiałam się nad tym przy pierwszej ciąży no ale niestety koszta wysokie a tak jak pisze JoanaG nie zawsze gwarantuje pomoc. Do szkoły rodzenia chodziłam w pierwszej ciąży i osobiście polecam kobietom które rodzą po raz pierwszy, fajne doświadczenie, dużo można się dowiedzieć i posłuchać o różnych sprawach. Fajnie że u Was wszystko dobrze, trzymam za wszystkich kciuki. JA termin z usg mam na 10 kwietnia
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 19
O tej krwi pępowinowej uważam tak jak Joanna G
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- Marta1985
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Pumcia a może dopisz do tej listy imiona skarbów u termin porodu ☺ U nas 16 kwiecień Wojtuś
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Marta1985 napisał: Dziewczyny bo mi się nie dodało o wczorajszej wizycie☺ założył mi pan doktor krążek i jest ok jeszcze tyko tydzień mam się oszczędzać i potem mogę szaleć ☺
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 131
Marta - super pomysł juz dopisuje
Dziewczyny a możecie mi wytłumaczyc o co chodzi z ta krwią pępowinową ?
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
KArii - chłopiec
Nat B - dziewczynka
MAmusia - dziewczynka
Heathera - dziewczynka WERONIKA 18 kwiecień
Wietrzyca - ?
Lena - ?
NatiK - ?
Joana G - chłopiec
Marta 1985- chłopiec WOJTUŚ 16 kwiecień
Anielka - ?
Mikulinka - ?
Koticz - chłopiec
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 19
A mi możesz wpisać Weronikę na 18 kwietnia
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa