BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 2 tygodni temu #1018396 przez Heathera
Dziewczyny ile Wy macie kg na plusie ? Bo u mnie jak na razie tylko 2 i się zastanawiam czy nie za mało...przed ciążą 48,5 teraz 50,4

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 tygodni temu #1018400 przez Mikulinka
Pumcia no to ja chyba najstarsza w tym gronie ...
O3.04. Będzie 4 z przodu ...

9 lata 2 tygodni temu #1018419 przez koticz
Witam mamusie
Starszaki zadowolone z wizyty Mikolaja? Moja corka w niebo wzieta :)

Moja gin mi dzis mowila ze polowkowe do skonczonego 22tc

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zaprawde powiadam Wam cirzko kupic dziewczynce nie rozowe ubranka
Zazwyczaj jest wybor biale lub rozowe :) ja sie bardzo gimnastykowalam zeby moja nosila inne kolory w efekcie wszedzie brano ją za chlopca :P

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

9 lata 2 tygodni temu #1018420 przez NatiK
Ale wam zazdroszczę ze macie już tyle rzeczy ja nie mam jeszcze nic...mam nadzieje ze szal wyprawkowy mnie nie wykonczy hehe ;) narazie wstępnie poszukujemy wózka jaka firma model itd. żeby po nowym roku było łatwiej zdecydować :)
Dziś szukalam tapety do sypialni bo chcemy ja odświeżyć przed dzudziusiem :) i znalazłam i jestem happy :cheer: bo mam juz to z głowy :)
Kurtka nowa zakupiona bo niebawem niezapnę się w te sprzed ciąży :)
Co do kg ja się nie wypowiadam hehe :P
Załączniki:

9 lata 2 tygodni temu #1018422 przez Heathera
NatiK fajna tapeta :) Wiesz my mamy po starszych dzieciak i to dlatego, ale spokojnie jest jeszcze czas zeby sobie skompletować wszystko :)

koticz u nas synek bardzo zadowolony bo dostał ciężarówkę :P

9 lata 2 tygodni temu #1018447 przez Wietrzyca
U nas w domu jest zwyczaj, że na Mikołaja dzieci dostają jakiś drobiazg, słodycze, etc, a ten "prawdziwy" prezent jest pod choinkę. Nie wiem czemu tak... Od zawsze tak było :P
I tez się dzielimy, kto komu kupuje, właśnie pozwala to uniknąć pierdół i prowadzi do oszczędności :P

A z tym różowym to racja. Próbowałam siostrzenicy kupić coś innego... :P

9 lata 2 tygodni temu #1018448 przez koticz
mamusia Twoja córka ma na imie Adalia?To jest cale imie czy zdrobnienie od jakiegos?

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

9 lata 2 tygodni temu #1018452 przez natB
koticz U nas mały zadowolony ;) encyklopedia i bidon to picia to był strzał w 10 ;) ... Nic słodkiego nie dostał, bo ma na to czas ;) jakoś unikamy na razie podawania czekolady itp ;)

U mnie, co do kg to jest 2 kg na plusie, ale cieszę się każdym kolejnym, bo z wagą u mnie zawsze było,, krucho,, :P na razie przy wzroście 174 cm ważę 58 kg i byle do przodu :) z.Władkiem dobilam do 66 kg. A po porodzie ważyłam mniej niż przed zajściem heh :) o tyle dobrze, ale nie wygladalam zdrowo :)

wietrzyca U nad tez są drobiazgi, ale dla mnie i dla męża były ze tak powiem,, bogatsze,, prezenty z okazji imienin i urodzin :)

heather właśnie pytałam o synka :) i jego przenosiny :) Władek ma trochę ponad 2 latka i myślę. Ze do końca miesiąca uwiniemy się z remontem jego pokoju. Mąż wymiekl przy malowania. Wiec na środę mamy zamówionego wuja malarza :D

9 lata 2 tygodni temu #1018493 przez Heathera
Wietrzyca u nas też na mikołajki drobiazgi, dla synka kupiliśmy ciężarówkę ale taką małą :) Ja niby dostałam poduchę rogal (ale to tylko dlatego że laska używaną tanio sprzedawała teraz to kupiłam) a dla męża portfel (i to tez tylko dlatego ze mu się rozwalił i pieniądze mu wypadały).
Z kolei u nas na święta jeden dzień spędzamy u teściów a jeden u moich rodziców, a prezenty robimy tylko dla rodziców i dla dzieci (u teściów z naszym synkiem jest 3 i 2 w drodze, u moich rodziców z naszym jest 5 i 1 w drodze) więc już nawet nie robimy prezentów sobie bo to można zbankrutować :P Ja tylko z mężem sobie na wzajem coś kupujemy w zależności ile finansów, w tym roku to będą drobiazgi bo już kupiliśmy sobie psa i rzeczy dla niego. A da synka to nawet nie wiem czy jest sens kupować zabawkę bo już teraz wiem, że dostanie 6 dużych prezentów i jak jeszcze my kupimy to mu się od tego dobrego coś zrobi :P Chyba pościel z Autami mu kupię i tyle.

natB Właśnie u mnie jest tak samo z tymi kilogramami u mnie zawsze mniej niż 50 kg jest przy 160 cm. Z Wiktorkiem przytyłam 10 km i zrzuciłam w 2 tygodnie wszystko bez żadnej diety ani ćwiczeń. Teraz właśnie tylko 2 na plusie a to już zaraz 6 miesiąc się zaczyna więc tak jak Ty będę cieszyć się z każdego kg na plusie.
O no to synek na pewno się ucieszy jak będzie miał wyremontowany pokoik :)

Jak tam u Was zdrówko i samopoczucie ?
Mi gardło przeszło i został suchy kaszel ale zrobiłam sobie syrop z cebuli i mam nadzieję, że przejdzie. Z kolei dzisiaj rano jak chłopaków wyprawiałam to krew mi z nosa poleciała i to sporo ciurkiem, aż się wystraszyłam, ale po 5 minutach przeszło.

9 lata 2 tygodni temu #1018510 przez natB
Zdrówka w miarę samopoczucie tez :D ja nie wiem, jak Wy ale nie mogę się juz doczekać malutkiej :) tak bardzo kocham synka i juz chce mieć i synka i córeczkę przy sobie :) ogromne szczęście i radość mnie opanowała hehe :).. Normalnie mogłam bym krzyczeć z radości :, że niedługo urodzi się nasza kruszynka ;)

Władek na pewno się ucucieszy, oby :) robimy pokoik w jego klimacie także na pewno trafimy ;)

9 lata 2 tygodni temu #1018582 przez Mikulinka
heloł :)
i już po badaniu .. wszystko ok " szyjka jeszcze się trzyma " kolejna wizyta za 4 tyg. a 22 tc usg. może wtedy dowiem się kto tam w mym brzuchu mieszka :silly:

9 lata 2 tygodni temu #1018632 przez Pumcia

9 lata 2 tygodni temu - 9 lata 2 tygodni temu #1018641 przez Wietrzyca

Pumcia, Ale jeśi będziesz narzekała na nudę w domu - to ja Ci znajdę zajęcie :) Przepis na pierniczki na choinkę mam już dla Ciebie przygotowany :)

Ja jestem spragniona spacerów! Ale niestety powietrze w Krk jest tak beznadziejne, normy wielokrotnie przekroczone, że nie ma szans na godzinny spacer. Wybrałam się wczoraj z siostrą... na siłownię ;P Tam na bieżni spokojnie sobie spacerowałam, haha :) zrobiłam 5km, na totalnym luzie, chyba z 1.5h mi to zajęło. Ale spotkałam też koleżankę, która sobie biegała obok mnie i poplotkowałyśmy, więc było bardzo sympatycznie.

Zazdroszczę Ci natB tego nastroju - ja nie mogę doczekać tego poniedziałkowego usg, mam ciągle wrażenie, że na pewno coś jest nie tak i sama się nakręcam niepotrzebnie. Już bym chciała być spokojna. Ehh :)

Mikulinka, fantastycznie, że wszystko dobrze :) Też czekamy na Twoje usg!

9 lata 2 tygodni temu #1018644 przez natB
wietrzyca z tym spokojem u mnie to wiesz hehe :P ja też się stresuje, czuje mała nisko i liczę, ze wszystko trzyma i ze dotrwam do min36 tygodnia, bo coś czuje kurna w kościach, że urodze wcześniej :blink: bosh oby nie eh.. Ale staram się panować nad emocjami :)

pumcia osz kurna szalona 16 h:/.. Mam nadzieje, ze

wietrzyca no bardzo Wam współczuję z tym smogiem, ja chyba bym umarła w domu, bez spaceru Bez świeżego w miarę powietrza.. Ja mieszkam w wlkp na wsi także tego problemu aż tak nie mamy.. Kurcze aż strach wychodzić potem z małym dzieckiem dosłownie.. Mam koleżankę w ciąży z listopadowek z Krakowa i ona zastanawia się nad przeniesiem na mazury ze względu właśnie na te zanieczyszczenia, bo jej pierwszy syn dość często ma zapalenia oskrzeli i tego typu historie...

mikulinka super wieści z wizyty :)

Ja dziś rano jechałam do szwagierki na pobranie krwi i oddałam mocz także czekam na wyniki :D

9 lata 2 tygodni temu #1018649 przez Wietrzyca
Żeby nie być gołosłowną z tym powietrzem, cytat z ostrzeżenia na dzisiaj:

Dzisiaj, jutro i pojutrze na obszarze Krakowa zanieczyszczenie powietrza pyłem PM10 może przekroczyć poziom dopuszczalny.
Nie należy przebywać na otwartym powietrzu zbyt długo. Dotyczy to zwłaszcza kobiet w ciąży, dzieci i osób starszych oraz chorych na astmę, choroby alergiczne skóry, oczu i choroby krążenia.
www.malopolska.pl/Obywatel/EKO-prognozaMalopolski/Krakow

I jak tu gdzieś wyjść? Tylko do sklepu na zakupy samochodem chyba... :(
Fakt, marzy mi się jakieś miejsce z ciszą, spokojem, z dala od miasta. A z drugiej strony trzyma nas praca, która pozwala żyć na jakimś w miarę poziomie. Poza miastami nie mamy na taką szans. Mój mąż jest nauczycielem akademickim, pracuje na uczelni i bardzo to lubi - nie miałabym sumienia prosić go o zmianę pracy. Może kiedyś. :)

natB, ja trzymam kciuki, żebyś dotrzymała do tego 36-37 tygodnia. Już niedługo. :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka