BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 1 miesiąc temu #1014355 przez Pumcia
NatB - wróciłaś w końcu :woohoo: fajnie, ze już jestes :woohoo: nie ja nie miałam nic na krzywą cukrową, a w którym tyg zalecają ? Ciebie też patrze, cały czas jakieś cholerstwa łąpią - najważniejsze że nic grożnego :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1014359 przez natB
W sumie ja mam termin najwcześniej z Was także może już dlatego myślę o tej krzywej.. zalecają ok 23-25 tygodnia... ja pewnie dostanę za miesiąc skierowanie, a to już będzie 24, no ale co się nie odwlecze to nie uciecze... mam nadzieję, że moja gin tym razem mnie nie wsadzi do szpitala, żeby mi zrobić i krzywą i jakies dodatkowe badania krwi i moczu, bo w poprzedniej ciąży tak zrobiła... leżałam w szpitalu w 24 tygodniu 4 dni i zbadała mnie wzdłuż i wszerz, posiew moczu, badanie krwi, cukrowa, usg cały pakiet, żebym miała za darmo... ale wtedy dziecka nie miałam w domu, więc mogłam mieć takie "wakacje" ale teraz mam Włada i ja od szpitali trzymam się, jak najdalej :P...

9 lata 1 miesiąc temu #1014361 przez NatiK
Cześć dziewczynki :) u mnie ok odpukać odstukac żadne chorobsko mnie nie bierze i mam nadzieję że tak zostanie :)...głowa mnie boli od paru dni ale to przez ten wiatra :(
ja tez się nie mogę doczekać kiedy coś poczuje...wizyta 19 wiec jeszcze tydzień :cheer:

natB ja nie mam jeszcze zlecenia na krzywą..a to obowiązkwe badanie?

9 lata 1 miesiąc temu #1014363 przez Heathera
Ja słyszałam, że robi się ją między 24 a 28. U mnie na razie jest 18 tydzień dopiero więc jeszcze jest czas, poza tym u mnie tą krzywą się robi normalnie u pielęgniarki co zawsze sie do niej chodzi rejestrować na wizytę (ona waży, spr ciśnienie i dopiero się idzie do gabinetu lekarza) więc wszystko jest na miejscu i lekarz mi tylko powie na wizycie że np na następnej wizycie tą krzywą zbadamy i tyle.

Jeju z tymi chorubskami....obyście szybko je zwalczyły

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

9 lata 1 miesiąc temu #1014371 przez natB
NatiK kurczę jak na moje to chyba tak, ale pewna nie jestem... miałam je w standardzie wykonywane... wiesz, co na pewno jest ważne to badanie, bo to wykrywa cukrzycę ciążową, która jak wiadomo jest niebezpieczna warto podpytać gin :)

Co do wiatru to nic mi nie mówicie, bo nam niecały 1 km od domu postawili wiatrak XDXD o zgoroz, hula wiatr jak szalony :P , a rano słyszę świszczenie dziwne i to chyba od tego wiatraka :/

9 lata 1 miesiąc temu #1014373 przez koticz
natiK tak obowiazkowe :) ja w poprzedniej ciazy mialam nietolerancje weglowodanow w tej mi wszystko jedno bo i tak nie ciagnie mnie do slodyczy. Z corka budzilam sie kazdej nocy zeby cos slodkiego zjesc hmmmm po porodzie nadal sie wybudzalam na cukierka jeszcze z 1,5roku ehhh

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

9 lata 1 miesiąc temu #1014375 przez Wietrzyca
Ja mam tak jak Heathera, że przed wizytą u gina mnie położna mierzy (ciśnienie, waga). Co więcej, ona też robi cytologie i pobiera krew do badań u ciężarnych.

Ja u siebie dostałam kartę badań w ciąży, rozpisanych, co w którym tygodniu i to traktuje się jako jedno skierowanie na te badana (lekarz musiał się pod tym podpisać). Ja sobie pilnuje tych badań (gin mi o nich przypomina :P), i po prostu idę do recepcji zapisać się z karty badań na termin na konkretne już badanie: usg, krew, etc. Wg mojej rozpiski krzywa cukrowa jest 24-28 tydz.

Co do mojego chorobska... No tydzień temu się coś przyplatalo, przeziębienie, mam nadzieję że się szybko wykaraskam.

Dobrze Was widzieć dziewczyny, tak się nie odzywacie a ja się zawsze zastanawiam, czy wszystko ok i cieszę się, że tak jest.

NatB, uważaj na siebie, Ciebie to się normalnie czepia wszystko. Zdrowiej. :)

9 lata 1 miesiąc temu #1014376 przez natB
Moja gin w ostatnim czasie jest tak zakręcona,że muszę jej przypominać o badaniach krwi i moczu... muszę tego pilnować, bo z małym zawsze miałam coś nie halo z moczem... w dodatku mam atygeny tpo także muszę pilnować tsh...

wietrzyca ja już obiecuję, że będę CODZIENNIE :) ale na razie wieczorami.. od 17-18 wracam już o każdej porze dnia i nocy heh :P :P

Ja na przeziębienie brałam syrop prenalen :)

9 lata 1 miesiąc temu #1014400 przez Pumcia
NatiK bole głowy to i ja mam, trzymają po parę dni ;/ nic przyjemnego wstawać i zasypiać z takim bólem. Najgorzej w pracy, światłą, komputery . . . tysiac telefonów i wez się skup na czymkolwiek :pinch: ale przechodzi, ostatnio czasem nawet kawe wypiłam, lekarz nawet apap pozwolił ale wolę nie. Jak będzie naprawdę mocno bolało to wtedy wezmę.

Niestety dziewczyny przy naszych osłabionych organizmach wszystko się będzie nas czepiało. Ja mam ostatnio taką chrypę, ze rano póki się nie rozgadam to ciężko mnie zrozumieć :lol: a pracując w handlu to niedopuszczalne :evil:

9 lata 1 miesiąc temu #1014401 przez Pumcia
dziewczyny jak się liczy miesiące ciąży ?
Bo sprawdzałam i mam sprzeczne informacje :woohoo: ponoć nie liczy się miesięcy tylko tygodnie ? po 4 ? sama nie wiem :whistle:
Jestem w 17 tyg to 4 miesiąc tak ? a od którego zaczyna się 5 ?

9 lata 1 miesiąc temu #1014412 przez Heathera
5 miesiąc jest od 18 tygodnia. Ja na szczęście jak na razie odpukac na nic nie chorowalam. W pierwszej ciąży dwa razy przeziebienie mnie wzielo ale wyleczylam herbata z lipa i landrynkami na gardło. Ale zobaczymy jak teraz będzie jak zima się rozkreci. Na pewno polecam jeść dużo owocow np kiwi które ma bardzo duzo witaminy c ponoć więcej niz cytryna. Ja mam teraz fazę na granata i ciagle go wcinam :p

9 lata 1 miesiąc temu #1014442 przez Heathera

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 1 miesiąc temu #1014469 przez Wietrzyca

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Piję ten prenalen, mam isle na gardło, dużo innych rzeczy naturalnych i mniej naturalnych, przepisanych przez lekarza... I mam wrażenie że nic mi nie pomaga... Heh. Mam dość :angry:

9 lata 1 miesiąc temu #1014472 przez natB
Wietrzyca mi też się ostatnio przeziębienie ciągnęło 3 tygodnie, plus zatoki XD... współczuję... no musisz się trzymać ;)

heather nono gratuluję :) a mieszkanko macie już na oku? dom ? bo nie jestem w temacie :) wybacz

A ja dziś wcześniej skończyłam pracę :D... zaraz idę lepić pierogi :) bo Władkowi muszę zrobić z serem, a ja mam ochotę na ruskie :D

9 lata 1 miesiąc temu #1014479 przez Heathera
Dzieki dziewczyny :)

Wietrzyca dokładnie teraz się zacznie...już mam kłopot jaki kolorek ścian wybrać do salonu i sypialni :o Bo synek to sobie sam już wybrał niebieski :P
A z tym chorowaniem to mi sie wydaje że sie dłuży bo te leki dla ciężarnych jednak nie są takie mocne dlatego trzeba dłużej leczyć...oby przeszło Ci niedługo bo to męczące jest wiadomo, więc dużo zdrówka życzę :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka