- Otrzymane podziękowania: 131
- /
- /
- /
- /
- Mamy kwietniowe 2016
Mamy kwietniowe 2016
- Pumcia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Heathera - kto wie może mój Turtles rzuci się mu na szyje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Wietrzyca
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 18

Heathera, ja mam doświadczenie że zwierzęciem i nowym dzieckiem. Dziecko nie moje, a mojej siostry, a pies to owczarek niemiecki, suka. Może nie jest to najlepszy przykład, bo akurat te psy mają zaprogramowane pilnowanie stada, ale ta pilnowała łóżeczka, że jak się dziecko poruszy, to czy na pewno ktoś słyszy. Jak jej się wydawało, że nikt nie słyszał, to dawała znać

Oczywiście była zainteresowana, co to tam leży w łóżeczku, więc oczywiście łóżeczko czy wózek musiała obwąchać, dziecko też obwąchiwała pod kontrolą rodziców, i na takie rzeczy trzeba psu (o ile jest ułożony) pozwolić, bo inaczej wiecznie będzie zygał do wózka. Musi poznać nowego domownika.
Bali się też jak dziecko zaczęło chodzić, bo pies obwąchał dziecko raz i usłyszał komendę że nie wolno, a to dziecko lazilo za psem biednym, która uciekala

Słyszałam, że dobrym pomysłem jest noszenie psu jeszcze ze szpitala np pampersow, żeby poczuł i ogarnął zapach jeszcze przed pojawieniem się dziecka.
Jakiego masz zwierzaka?
- JoanaG
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 6

No ale mam wrażenie że przez to że obie są wysterylizowane to uruchamiają się w nich jakieś instynkty

Czy u Was też dzisiaj taka pogoda barowa?

- Heathera
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 19

No a dla synka najpierw pomyślałam o króliku, ale mąż stwierdził że będzie kable gryzł. Póżniej, że może kota chociaż niekoniecznie za nimi przepadam. Ale teraz mąż wymyślił żeby kupić psa yorka małego żeby w małym mieszkaniu mu było dobrze i że tak powiem dobrze go będzie transportować i z nim wyjeżdzać np na wakacje albo do teściów/rodziców bo często wyjeżdżamy, ale tak się zastanawiam jak to będzie jak drugi maluch się pojawi. W sumie jak przyzwyczai się do Wiktora i nauczy się z nim bawić itd to z drugim bobasem też by już wiedział co może a czego nie i nie byłby zazdrosny. Wiadomo jeszcze musimy to wszystko dokładnie przemyśleć bo to decyzja na wiele lat.
U nas pogoda znowu smętna aż się nie chce nic...siedzę pod kocykiem piję capucino i jem babeczkę tak żeby sobie humor poprawić

- NatiK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Heathera królika nie polecam strasznie błagania co do yorka to tez średnio dla mnie strasznie głupie psy przynajmniej z tymi co miałam styczność, moi znajomi majs shitzu biszkoptowrgo lubi dzieci jest dla alergików pije z poidelka dla królików jak go nauczysz żeby nie miał mokrej mordki je tylko sucha karmę i jest cudny

Dziś słoneczka wam nie prześlę

- Wietrzyca
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 18

Koleżanka ma shitzu, też chwali dla dzieci.
Ale Heathera, jakąa rasa by to nie była, to psa trzeba najpierw ułożyć, bo ludzie często te małe pieski ignorują, a potem są problemy ze szczekaczkami. Wkurza mnie, jak ludzie zrzucaja na psy swoje niepowodzenia "wychowawcze". Polecam się wybrać z psem na szkolenie, takie razem z właścicielem. Zyskuje się świadomość wielu rzeczy.
- Heathera
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do tresury to sama tresowałam swojego drugiego psa, bo po tamtym rodzeństwo mi kupiło nowego jak miałam 10 lat i nauczyłam go podstawowych komend więc myślę że nie będzie z tym problemu chyba, że trafi sie jakiś niezwykle uparty osobnik to wtedy do jakieś tresury się zapiszemy )
- Karii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- Pumcia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 131

Natik - a jakie masz przeczucie lub co byś wolała ?

KArii - ja tez uważam, że zwierzęta w bloku się męcza dlatego nie mam jeszcze psa

Jak się dziewczynku czujecie ? Mnie cały czas głowa niestety męczy . . .jutro jak nie przestanie to chyba wezmę Apap bo idę na kabaret Paranienormalni i wolałąbym nie myśleć o bólu głowy ;/

- NatiK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Heathera
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- NatiK
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Heathera
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- JoanaG
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 6

U mnie dzisiaj jakiś spadek formy od 4 rano męczą mnie mdłości i wymioty, a już cieszyłam się po cichutku, że mam to za sobą... Od tego też głowa mnie ćmi, ale to może przez tą pogodę? No nic, muszę się ogarnąć, bo jutro jadę na 30stke mojej przyjaciółki z liceum i ze studiów, obiecałam jej zamiast kwiatka ciacho, więc mimo wszystko muszę spiąć pośladki

Btw. Poczułam nieodpartą chęć na latte z maka, chociaż ja kawowa nigdy kompletnie nie byłam....
- Heathera
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja dzisiaj odpoczywam, muszę się trochę wyluzować zaraz jakaś herbatka i może coś słodkiego i jakiś dobry film żeby nie martwić się tym kredytem

Miłego dnia Wam wszystkim życzę

Pogoda dalej smętna u nas :/