BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 1 miesiąc temu #1012826 przez Pumcia
NatB - to pochwal się konieczne po wizycie ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wietrzyca - no to wszystko jasne, nie dziwię Ci się, też bym patrzyłą gdzie lepiej zwłaszcza, że masz wykupiony pakiet :) Kurcze moja przyjaciółka prawie 2 tyg jest po terminie i tez ją odsyłają - martwie się o nią i ona też się już zaczyna przejmować . . . skurcze ma słabe, sporadycznie . . .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1012827 przez NatiK
Ja kolejna wizyta u giną 19.11 ale przedemna usg brzucha w związku z tymi bólami kolo żeber (giną podejrzewa trzustke) no zobaczymy co we wtorek wyjdzie...ja prywatnie chodzę do giną, która też jest w szpitalu w którym będę rodzic :)
Ja odpuscilam odwiedzanie grobów mąż był :)

Dziewczyny a wy kiedy planujecie zakup wyprawki?

9 lata 1 miesiąc temu #1012829 przez Pumcia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
;)
Wyprawkę ? Kurcze nie wiem, jeszcze w sumie czas jest :) po Nowym Roku zacznę chyba coś gromadzić, a poza tym muszę znać płeć :woohoo:

9 lata 1 miesiąc temu #1012832 przez Heathera
Hejo :)
My dzisiaj właśnie jezdziliśmy po cmentarzach i tez byliśmy u moich rodziców na obiadku i u teściów na kolacji. Teraz już na szczęście w domu :)

Ja mam wizytę dopiero 10.11 a w piątek 6 albo w poniedziałek 9 idę na morfologię

Co do wyprawki to większość mamy po synku. Musimy kupić tylko wózek, przewijak i takie duperelki jak kosmetyki, gąbka do kąpieli itd ale zobaczę co dostanę na bebyshower bo u nas w rodzinie to się modne zaczęło robić i zawsze robimy imprezę. A ciuszki to dostanę większość po rodzinie, może ze 3 rzeczy kupię tak o sobie jak coś mi się spodoba. Na razie czekam na informacje co do płci i na przeprowadzkę i pewnie po świetach powoli będę patrzeć dokładnie co mam, czego brakuje i zacznę sie rozglądać za wózkiem.

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

9 lata 1 miesiąc temu #1012835 przez Wietrzyca
My na razie tylko planujemy, a zakupy też raczej będziemy robić dopiero po nowym roku. Wcześniej będę tylko szyć minky w ramach wolnego czasu, :-)
kolyske będę mieć od siostry, a ciuszków dużo też będziemy mieć po rodzinie. Musimy kupić wózek, oczywiście wszystkie prepitety, kremy, etc, potem też łóżeczko. No... Ale to wszystko w 2016 :)

Pumcia, a ta koleżanka chodzi często na ktg? Żeby ją tam monitorowali...

9 lata 1 miesiąc temu #1012838 przez Pumcia
Wietrzyca - tak była na KTG i wiem, że jutro ma kolejną wizytę u Gin. Zobaczymy co jutro jej powiedzą . . . w srodę mijają u niej 2 tyg po terminie

9 lata 1 miesiąc temu #1012839 przez Wietrzyca
A dzieć duży z usg był ostatnio? :)
Wspieraj ją, bo na pewno jest to dla niej stresujące.

9 lata 1 miesiąc temu #1012841 przez Pumcia

9 lata 1 miesiąc temu #1012848 przez JoanaG
Ja wizytę u giny mam dopiero 25go, więc jeszcze trochę czasu. Wcześniej 24go mam wizytę u położnej w szpitalu, w którym chcę rodzić a 30go mam usg polowkowe, nic tylko w listopadzie trzymać się za kieszeń ;)

My byliśmy dzisiaj rano i przed południem na cmentarzu, i miałam ochotę pójść jeszcze po zmroku, ale moje 2-3godzinne drzemki 2 razy w ciągu dnia burzą wszystkie plany :laugh:

Aniołek 9tc 27.09.2013

9 lata 1 miesiąc temu #1012896 przez Pumcia
Joanna to Ty taki śpioch jesteś ? Mi na szczescie ta faza minęła, śmiesznie by było żebym na szkoleniu lub zebraniu zasnęła he he he he dobrze, że nie chrapię :evil:

Uciekam dziewczynki zaraz do pracy, odezwę się jak będę miała więcej czasu :)

Miłego dnia :kiss:

9 lata 1 miesiąc temu #1012919 przez Wietrzyca
Dzień dobry mamusie,
JoanaG, mi to spanie już przeszło. Ale ładny śpioch z Ciebie :P

Ja miałam wczoraj pierwszą "poważną" zachciankę :)
Ogólnie: nie cierpię gorącego mleka! Jak już, to nabiał w postaci serów, jogurtów, etc... A mleko? Bleh. Nadaje się wyłącznie do ciast, kremów i kawy :-)
A wczoraj... poprosiłam męża o to, żeby mi zagrzał kubek. No dałabym się za niego pokroić, taką miałam potrzebę! :)

Co u Was? :)

9 lata 1 miesiąc temu #1012928 przez Heathera
Wietrzyca hehe no to tak działają hormony :P U mnie z kolei odwrotnie jak zawsze przepadałam za pieczarkami (pieczarki nadziewane serkiem topionym, zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami, naleśniki z serem i pieczarkami, makaron z sosem serowym i pieczarkami itd) a teraz totalnie mnie odrzuciło i nie moge nawet kawałeczka pieczarki zjeść :P

U nas ok, dzisiaj zaczęliśmy 17 tydzień ciąży i dzisiaj znowu poczułam dwa razy bąbelki <3 Za godzinę mam spotkanie z doradcą kredytowym żeby mu przekazać wszystkie dokumenty, więc mam nadzieję że wyjdzie że jest ok

9 lata 1 miesiąc temu #1012957 przez NatiK
Mi na szczęście spanie w ciągu dnia po 2,5h przeszło teraz lubi być 1h lub wcale hehe ojej potrafi to rozregulowac człowieka :P
Wietrzyca gorące mleko no to super :) ja mleko przyswajam tylko w owsiance lub w kawie hehe jogurty odpadają jedyne co toleruje to Monte i napoje mleczne waniliowe hehe :P

Dziewczyny mam pytanie o zielona herbatę pijecie czy nie bo różnie piszą...ja odstawiłam...teraz to albo czarna albo owocowa...soki i woda mineralna oczywiście...coś jeszcze omijacie?

9 lata 1 miesiąc temu #1012961 przez Heathera
NatiK ja nie pije ale tylko dlatego, że mi się nie chce bo tak to słyszałam że można tylko nie duże ilości.
Ja odstawiłam oczywiście alkohol, sery pleśniowe, pasztet no i zmniejszyłam spożycie coli tzn zamieniłam na wodę gazowaną, czasem się zdarza że wypiję pół szklanki ale to tylko czasem :)

Boziu czy Wy też macie takie problemy z cerą ? Ja zawsze miałam trądzik ale teraz to już masakra takie duże pryszcze mi wyskakują :/
Do tego włosy mnie wkurzają, wzmocniły się na głowie chociaż wypadają, ale tez wzmocniły się na nogach tak że odrastają mi takie mega kujące i grube i wkurzają mnie :/ do tego zawsze przy goleniu przynajmniej w 2 miejscach się zacinam gdzie wcześniej praktycznie nigdy...

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1012964 przez Pumcia
Heathera - kurcze a myślałam, ze tylko ja tak mam. Ja nigdy pryszczy nie miałam - a teraz mam 4 wielkie bolące - masakra ! włosy też się wzmocniły i tez ostro wypadają, na szczescie paznokcie długie i twarde :woohoo:

Natik - ja nie piję gazowanego, żadnych soków w kartonach poza karotką, zielonej herbaty slyszałam, ze nie można więc odstawiłam ;) nie jjem surowego miesa, ryb, serów pleśniowych, serów feta niepasteryzowanych, pasztety jem - ale tylko te w puszcze ( tez nie można ? ) bo słyszałam tylko o tych z wątróbką.

Wietrzyca - w końcu i Ciebie dopadło ja to od dłuższego czasu preferuję frytki i lody z Maca :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka