BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 1 miesiąc temu #1012141 przez Wietrzyca
Dzień dobry w nowym lepszym kraju :)

Jak spalyscie? Ja standardowo raz wstawałam. Ale dostałam od mojej mamy rożek dla dziecka, który można wykorzystać do spania na boku - rewelacja.

Heathera, opisz jak tam ślubowanie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1012208 przez Heathera
Wietrzyca Ja się przymierzam do kupienia tej poduszki rogal bo często mam bóle kręgosłupa i byłoby mi lepiej spać.
A na ślubowaniu było bardzo fajnie :) Miło było patrzeć jak stoi i śpiewa piosenki razem z dziećmi...gorzej, że po jakimś czasie mu się znudziło i łobuzował z kolegą :P
Później poszliśmy na plac zabawa, zrobiłam obiad i posprzątałam w domu w sumie dopiero od rana mam czas usiąść...jestem padnięta :/

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

9 lata 1 miesiąc temu #1012214 przez Wietrzyca
A racja, rogala a nie rożka, coś mnie zaćmilo. To i to rogate :laugh:

To fajnie, że ślubowanie wyszło. ;)

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1012224 przez NatiK
Ja mam Rogala z firmy motherhood bo spać nie mogłam bóle kręgosłupa i ledzwi dzięki temu jest lepiej bo spanie na lewej stronie jest męczące... :)

Wietrzyca zobaczymy czy w lepszym hehe ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1012236 przez Heathera
Właśnie słyszałam o tej firmie motherhood że mają bardzo dobre te rogale więc i ja pewnie z tej firmy kupię

9 lata 1 miesiąc temu #1012240 przez NatiK
Heathera polecam!nie są tanie ale się przydadzą później :)

9 lata 1 miesiąc temu #1012241 przez Marta1985
Ja mam i polecam ☺

9 lata 1 miesiąc temu #1012256 przez Wietrzyca
Ja mam jakiś bezfirmowy w sumie... Ale już się w nim zakochałam :) super sprawa!

JoanaG, natB, Pumcia, wszystko u Was ok? Nie dawalyscie znaku życia już długo...

9 lata 1 miesiąc temu #1012281 przez Katha1981
witam przyszłe kwietniowe mamusie - Ja również zostanę mamą i to po raz 4 - i jak dobrze wyjdzie to urodzę w 5 urodziny drugiego synka Rafała, który już nie może doczekać się tego "prezentu"

widzę że wszystkie mamy z "rogalem" ja również. Rogal dobry na wszystko.

9 lata 1 miesiąc temu #1012295 przez kakadu
Katha1981 podziwiam, :) planowane ? bo ja raczej tak, ja jestem mamą trójeczki, mam 3 chłopaczków 7,4 i 15 miesięcy, i powiem szczerze, że zastanawiam się nad czwartym maluchem za rok bo marzy się dziewczynka, ale mam trochę obaw, których przy trzecim nie miałam, a jak u Ciebie? Ja zawsze chciałam taka duża rodzinkę

pozdrawiam

9 lata 1 miesiąc temu #1012299 przez Katha1981
Kakadu - duża rodzinka fajna sprawa.

U mnie było najpierw 2 chłopców a że koniecznie chciałam dziewczynkę to do 3x sztuka i za trzecim się udało. I powiedziałam koniec mi wystarczy. Tak naprawdę to nie planowałam 4 (niestety męża ciężko było upilnować i efekty są).

Trochę się boję bo miałam sporo problemów przy 3 ciąży - prawie do anemii się doprowadziłam, ale nie sposób przy dzieciach pełnych energii sobie po odpoczywać czy poleżeć, zawsze jest coś do zrobienia, albo dzieci akurat czegoś chcą. Dlatego teraz lekarz chce częściej moich wyników z krwi - masakra z tym pobieraniem, zawsze jak idę na pobranie to nie mam żył B) .

9 lata 1 miesiąc temu #1012304 przez Wietrzyca
Katha, witamy :) dobrze mieć kolejną mamę na pokładzie.
A czy prawdą jest to, co mówią, że każda ciąża jest inna? :)

9 lata 1 miesiąc temu #1012308 przez Katha1981
Wietrzyca

Tak każda ciąża jest inna.

W moim przypadku pierwsza z chłopcem - nie mogłam patrzeć i jeść słodyczy i wszystko co smażone, a cytryny wcinałam jak jabłka.

Druga z chłopcem była na słodko - kwaśno (potrafiłam ogórka z tortem zjeść) - choć na początku w usg powiedzieli że dziewczynka

Trzecia z dziewczynką bardzo mnie osłabiła i prawe do anemii doprowadziła. Tonami musiałam pić żelazo i brać leki na podtrzymanie.

A w czwartej po raz pierwszy "rzygam jak kot ". Co innego mdłości czy reakcje na zapachy. Wstajesz i lecisz do kibla, myślisz o kanapce i znowu do .... teraz rozumiem dziewczyny które nie wychodzą z kibelka

Także każda moja ciąża jest inna

9 lata 1 miesiąc temu #1012313 przez Heathera
Katha gratuluję takiej gromadki :) Mi się marzy 3 dzieci chociaż zobaczymy jak to będzie z finansami. Mamy już synka a teraz jeszcze nie wiadomo co, ale mąż zapowiedział że jak znowu chłopiec to on będzie dalej próbował kolejny raz, aż dziewczynka się trafi :P

9 lata 1 miesiąc temu #1012314 przez Heathera
I potwierdzam, że każda ciąża jest inna.
W pierwszej- ciągle wymiotowałam, smaki miałam bardziej na słone tzn mięso, chrupki, zapiekanki, po 5 miesiącu zajadałam się kiwi. Żadnych bóli kręgosłupa nie miałam ani nic. Za to mogłam spać cały dzień

W tej ciaży jak na razie- wymiotuje tylko czasami bardziej jak jakiś zapach mnie brzydzi albo jak nic nie zjem, muszę co jakiś czas coś przekąsić inaczej robi mi się słabo, kręgosłup boli praktycznie od początku najbardziej kość ogonowa i noga mi drętwieje, smaki mam bardziej na słodko mogę zajadać się słodyczami i nabiałem a na mięso nie mogę patrzeć. Senności wielkiej nie mam.

Najpierw sie nastawiałam że skoro inaczej przechodzę ciążę, to będzie tym razem dziewczynka ale teraz już mi sie tak nie wydaje. Każda ciąża jest inna i nawet jak jest ta sama płeć dziecka.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka