BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 1 miesiąc temu #1012323 przez Wietrzyca
Czyli to prawda :P

My też będziemy chcieli gromadke, bo jedno to zdecydowanie za mało. Mój mąż jest jedynakiem i zawsze powtarza, że mu smutno było bez rodzeństwa, nawet jeśli sam teoretycznie mógł mieć więcej niż inne dzieci (swój pokój, swój komputer, etc). Ja mam siostrę bliźniaczkę, nie wyobrażam sobie bez niej życia nawet teraz :-) rodzeństwo jest potrzebne.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1012354 przez JoanaG
Wietrzyca melduję się :)
Zalatana jestem a przy tym wszystkim skończyły się wymioty a zaczęły migreny... Jak nie urok to sr...ka :/
Byłam wczoraj u giny, syn to syn :) pokazał wczoraj dżądra ;) jakąś jogę odstawiał na usg i na szczęście wszystko dobrze, pomimo tego antybiotyku który brałam na zapalenie tchawicy 2 tyg temu więc jestem spokojniejsza :)
Aaaa no i mam anemie :/ i ciśnienie podwyższone... Ale wyliżę się z tego :D
Od początku ciąży schudłam 4kg, brzuchal rośnie pomalutku :) na 30.11 zapisałam się na usg polowkowe do kliniki damiana

A Natb z tego co wiem ma chwilowe problemy z netem

Aniołek 9tc 27.09.2013

9 lata 1 miesiąc temu #1012366 przez kaikai
Hej mamusie.
Gratuluję Wam, fajnie tak poczytać Was.
Ja jestem mamusia z kwietnia dwa razy 2013. i 2015.
Jak tak czytam to przypomina mi się, moje ciąże :)
Życzę Wam dużo zdrówka :)

9 lata 1 miesiąc temu #1012372 przez Wietrzyca
JoanaG, to mnie uspokoiłaś. Super, że z dzieciem wszystko ok, fajnie że potwierdził płeć :-)

Kaikai, dziękujemy. Ty również się trzymaj zdrowo :-)

9 lata 1 miesiąc temu #1012407 przez NatiK
JoanaG to gratuluję synka :)
ja jestem ciekawa co u nas będzie :) wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe :)
dzisiaj wizyta kontrolna zobaczymy co powie :)
Mam pytanie czy któraś z was miała podniesione amylazy (trzustka)?

9 lata 1 miesiąc temu #1012420 przez Heathera
JoannaG gratulacje synka :)
U nas wizyta dopiero 10.11 Jeszcze tyle czasu... :/

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

9 lata 1 miesiąc temu #1012436 przez Katha1981

kaikai napisał: ...
Ja jestem mamusia z kwietnia dwa razy 2013. i 2015..

To ja też tak będę miała jedna synek skończy akurat 5 lat 27 kwietnia a ja mam termin na 25 kwietnia - jak dzisiuś 2 dni poczeka to będą z jednego dnia

9 lata 1 miesiąc temu #1012478 przez JoanaG
Dziękuję Dziewczęta :D
Hethera niestety nie pomogę z tą trzustką...

Jak myślicie, czy to możliwe, że ta głowa od dłuższego czasu nawalała mnie od tej anemii? Dzisiaj wzięłam pierwszy raz żelazo i kompletnie inne życie :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

9 lata 1 miesiąc temu #1012480 przez natB
Hej hej :)...

przepraszam Was wszystkie, ale internet mi zablokowali na tel :) więc nie miałam dostępu do forum, a w domu wieczorami już nie miałam często sił zaglądać na forum, ale od jutra poprawa :D... witam wszystkie nowe Mamusie :)..

Co do mnie na szybko, u mnie wymiotów ciąg dalszy... we wtorek już wizyta :), ruchy hmmm czy czuję, tak mi się wydawało, ale ostatnio jakby mniej, albo wcale XD... ale dziś wieczorem znowu coś tam niby czuję... liczę, że córeczka rozwija się idealnie :) i że córeczka to faktycznie córeczka hehe :)...
My powoli szykujemy się na 2 urodziny Władka, prezenty zamówione, catering też, w sumie tylko zimny bufet+sałatki, mięso zrobię sama i słodkie też coś upichcę :)... szykuje nam się imprezka na ok. 30 osób XD, no ale u nas tak jest, bo S. ma dużą rodzinę i to tą najbliższą :)... a tak Władek jest przekochanym synkiem, baaardzo samodzielnym i wiem ba jestem tego PEWNA, że będzie bratem idealnym heh :)...

Wszystkim bobaskom i mamusiom posyłamy moc uścisków :)

9 lata 1 miesiąc temu #1012543 przez Wietrzyca
natB, Ojej, ale będzie impreza! :) A tort? zamawiasz, czy pieczesz sama?

Mi się wydaję, że czuję takie mizianie czasami od środka, i nie przypomina to żadnych odczuć perystaltycznych, jakie mogłam mieć do tej pory :P Ale nie jestem pewna, choć siostra twierdzi, że to mogą być już ruchy (ona zdała sobie z nich sprawę w swoim 15 tc).

JoanaG, ciekawa teoria na temat bólu głowy. :) A moze zadziałało na Ciebie jak placebo? :D Tak czy nie, dobrze, że Ci przeszło :D Choć z drugiej strony mi lekarz na moje bóle podbrzusza kazał brać magnez i też jest jakby lepiej :D Sama się zastanawiam, czy to sobie wmówiłam już... ;P

9 lata 1 miesiąc temu #1012578 przez Heathera
JoannaG to nie ja pytałam o tą trzustkę :P

Mi też ostatnio głowa boli tak ćmi bardziej :/ Praktycznie codziennie wieczorem i czasem też rano . Już to to trochę męczące się robi...

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

9 lata 1 miesiąc temu #1012655 przez NatiK
JoannaG to ja pytałam :) ale juz wszystko wiem musze usg brzucha zrobić żeby zobaczyć od czego mnie boli...i zażywać ranigast :)

Ooo widzę ze nie tylko mnie głowa boli ja podejrzewam ze od kręgosłupa bo wcześniej miałam problemy, na dodatek wlazlo mi coś w nogę i kustykam oby to nie rwa kulszowa...jak to się mówi jak nie urok to śr...ka ;)

Miłego weekendu mamuśki życzę :cheer:

9 lata 1 miesiąc temu #1012657 przez Wietrzyca
NatiK, to nie rwa kulszowa, mam coś podobnego. To zmiany ciążowe w obszarze miednicy podobno mogą powodować takie dolegliwości. Uroki ciąży... :P

9 lata 1 miesiąc temu #1012683 przez NatiK
Wietrzyca mam nadzieje ze to przejdzie bo wstawanie chodzenie jak kaleka jest dość uciążliwe hehe ;) lepiej zwalić na coś innego niż na ciążę hihi :P

9 lata 1 miesiąc temu #1012687 przez natB
wietrzyca Dla Władzia piekę ;) dla teściów zamawiamy hehe :P

Co do uroków ciąży z Wladem okropnie mnie bolały plecy, a teraz kość ogonowa, strasznie mi dokucza :( no qle funkcjonować trzeba..

Doszły wczoraj zabawki dla Władka z firmy bruder czyli kombajn, ladowacz do traktora i ładowarka na palety :) ajc mam nadzieje, ze będzie mu się podobać :) kocham mu kupować wszystko dosłownie, on jest tak kochany, że zasługuje na wszystko heh ;)

Gotuje właśnie obiad gulasz z kasza :D, posprzatalam troszkę, pranie w pralce, Wład z Tata a mama pije kawkę i chwile ma dla siebie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka