BezpiecznaCiaza112023

Mamy kwietniowe 2016

9 lata 1 miesiąc temu #1013830 przez Heathera
Wietrzyca no to masz nieciekawie...ale lekarz powinien coś dobrego przepisać, teraz jest co raz więcej leków które można brać w ciąży więc szybko się wyleczysz :)
A z tym, że Cię nie zbadała to tez bym była zła...wiadomo my w ciąży to byśmy chciały i co tydzień widzieć się z maluszkiem żeby się uspokoić i sprawdzić czy wszystko jest ok i to jest zrozumiałe. No to niestety musisz poczekać te kilka dni...ale szybko zleci :) U mnie teraz był prawie miesiąc bez wizyty bo gin był na urlopie i dopiero dzisiaj wraca...i też było ciężko tyle wytrzymać bez wiadomości czy z maluszkiem wszystko ok

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1013895 przez Pumcia
Wietrzyca - niestety mamy osłabione organizmy dlatego nie walczą jak powinny. Mnie też znów coś bierze ale niestety jutro musze iść do pracy bo znów kontrol mam ;/ Dziwna lekarka - nie powinna bez konsultacji lub badania nic wypisywać, przynajmniej tak mi się wydaje . . .

Heathera - mam tak samo, zawsze odliczam do kolejnej wizyty bo fajnei jest widzieć zmiany. Jest większy, więcej waży, można lepiej Croopka zobaczyć w całości no i oczywiście te potwierdzenie od lekarza, ze jest wszystko w porządku - bezcenne ;)

A ja załapałam jakieś uczulenie po oby stronach brzuch. Zdarzało mi się to ale nie tak mocno jak teraz ? Cholera wie co to jest :blush: :blush: a wizytę miałam parę dni temu :dry:

9 lata 1 miesiąc temu #1013898 przez Heathera
Pumcia no ja to usg mam przewidziane tylko 3 razy przez całą ciążę, chyba że sobie prywatnie zrobię, ale mi wystarcza nawet co wizyta posłuchać serduszka i już jestem spokojniejsza :)
Może wypij wapno, trochę by pomogło.
Ja z kolei mam dziwne upławy, nic mnie nie swędzi i nie boli ale te upławy niepokoją i jutro na wizycie powiem żeby gin sprawdził czy nie ma żadnej infekcji, zawsze lepiej się upewnić,
I mam jakiś humor zły dzisiaj. Chciałabym żeby już dali odpowiedz z banku żeby już sobie planować przeprowadzkę i remont i chyba dlatego mi odbija , jeju dni się jakoś wleczą przez to :/

9 lata 1 miesiąc temu #1013907 przez Pumcia
HEATHERA - myślałam nad wapnem ale ja mam to od dłuższego czasu, tylko dziś strasznie się podrapałąm po kąpieli i mam czerwone boczki. Czasem mocniej swędzi czasem słabiej, bywa że ręce i nogi mnie swędzą ;/ kurde a mogłąm ostatnio zapytać lekarza - wypadło mi z głowy bo akurat wtedy nic mnie nie swędziało :)
Upłąwy ja mam cały czas i też mnie nic nie swędzi ani nie piecze. Ja cały czas mam wkładki. Moja przyjaciółka przeszła 2 ciąże i mówi, że to jest normalne. Ja kiedyś o to zapytałam gina ( tego poprzedniego ) to też powiedział, że to normalne. Dla świetego spokoju Ty na wizycie zapytaj i daj mi znać :)
Pracowałam kiedyś jako doradca finansowy w jednym z banków - powiem Ci szczerze, ze to analitycy są najgorsi. To oni odrzucają wnioski a my się z nimi wykłócaliśmy ;/ niewdzięczna praca i współczułam ludziom bo widziałam jak się denerwują . . .

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1013916 przez Wietrzyca
Ja pokazałam tej lekarce zalecenia od mojego gina, na potwierdzenie że faktycznie mi to już długo przepisywal i ją poprosiłam o jedno opakowanie. Mój gin mi na cały miesiąc zawsze 3 opakowania dawał, stąd mogła mi wystawić receptę.

A internista kazał mi kupić jeszcze tabletki isla i wodę morska, i kontynuować leczenie. I kazał siedzieć na dupsko i się wygrzac, a nie zajmować wszystkim ;)

A, i endokrynologa dzisiaj zaliczylam jeszcze (tak... Byłam w sumie u 3 lekarzy :P), moje tsh w końcu niżej :)

Heathera, ja pytałam o to gina, bo ten śluz czasem był taki, jakbym owulacje miała normalnie. Powiedział mi, że nablonek pracuje i dopóki śluz nie będzie miał barwy niepokojącej (tudzież zapachu niepokojącego) to jest ok.

Pumcia, a jakiś krem z witamina A?

9 lata 1 miesiąc temu #1013927 przez koticz
Witam Mamusie:)
Ja rowniez jestem przyszla mama kwietniowa. Termin na 27.04.2016
W drodze synek <3 jestem juz mama 2,5letniej uroczej dziewczynki.

Podczytuje Was od kilku dni i jesli moge sie wtracic (?)... Mamy w domu dwa koty ktore zamieszkaly z nami jeszcze zanim zaszlam w ciaze z corka. Nigdy nie byly o nia zazdrosne, nigdy nie bylo niebezpiecznych sytuacji, nigdy jej nie podrapaly choc potrafi dac im do wiwatu. Od malenkosci koty spia z nia :)

Pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

9 lata 1 miesiąc temu #1013930 przez NatiK
Koticz witamy u kwietniowych mamusiek :)

dziś wam słoneczka nie prześlę bo pada wieje jest szaro i ponuro i nawet z łóżka nie chce się wychodzić...buu :( mam nadzieję że się pogoda poprawi bo w depresję wpadnę ;) obyśmy przetrwały ten jesienno-zimowy okres...

Ja odpukać odstukac żadnych uczuleń przeziębienie czy uplawow nie mam...

Pumcia a spróbuj zmienić żel do kąpieli np na emolium może on powoduje swędzenia?i zażywa wapno bo to zawsze coś pomoże :) i dużo zdrówka życzę!!!

Heathera będzie dobrze :) pamiętaj wdech i wydech i nie denerwujemy kropiny :)

Zaczelyscie juz używaj jakiś kremów na rozstępy itp?

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1014027 przez Heathera
witaj koticz :)
no my już psa zarezerwowaliśmy :) i odbieramy go ok 20 grudnia i mam nadzieję że będzie dobrze się bawił i z synkiem i z tym drugim dzidziusiem jak się urodzi :)

My już po wizycie, trochę zeszło bo jeszcze u koleżanki byłam. Morfologia i mocz ok :) O tych upławach to powiedział tak jak wy że to normalne ale w sumie jestem trochę zła na siebie że go nie przycisnęłam żeby zbadał czy na pewno żadnej infekcji tam nie ma bo czasami mam je białe a czasami takie żółtawe no nic najwyżej powiem jeszcze raz przy następnej wizycie chyba ze mi coś tam się pogorszy i swędzieć zacznie lub coś...
I słuchaliśmy serduszka...najpierw dzidziuś uciekał strasznie aż gin tak przycisnął jakby mój brzuch żeby nie mógł uciekać i wtedy słychać było jak bije jak dzwon więc już jestem sokojna :) i usg będę miała 27 ! Wiec już odliczam dni :D :)

Wietrzyca to sporo lekarzy odwiedziłaś ale przynajmniej dostałaś zalecenia :)

I dzięki dziewczyny za wsparcie z tym kredytem :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 1 miesiąc temu #1014041 przez Marta1985
Czesc dziewczyny.

Sorki ze mnie nie bylo dlugo ale ladna pogoda byla troszke dom ogarnelam z Bartusiem czas spedzilam. I jakos zlecialo.

Dzis bylam u gina no i malo ciekawie - szyjka skrócona i ma miedzy 19 a 21 mm no i lekko rozwarta. Tydzień leżenia i potem zakładamy pessar no i jakaś infekcja jest najprawdopodobniej . Wymaz z szyjki macicy mam, jutro na posiew muszę z nim wysłać męża.

9 lata 1 miesiąc temu #1014042 przez Heathera
Marta to nieciekawie...leż i odpoczywaj to pomaga jak właśnie szyjka się skraca

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1014043 przez Wietrzyca
Heathera, będzie dobrze :) ależ Ci zazdroszczę, że sluchalas dziś serduszka! I że usg masz już niedługo. :)

Koticz witaj w załodze! Ja jestem na 28go, ale płci jeszcze nie znam, także fajnie ze juz wiesz. Opowiedz coś o sobie, ile masz lat, skąd jesteś :) cieszymy się że jesteś!

NatiK, ja już używam. Niestety i mama i siostra miały rozstępy po ciąży, i ja genetycznie jestem chyba na nie skazana. I zauważyłam już pierwszego :P więc używam, peeling gruboziarnisty i krem na rozstępy.

Marta, jej, trzymaj się ciepło i odpoczywaj. Żeby było ok, trzymam kciuki.

9 lata 1 miesiąc temu #1014049 przez Heathera
Ja właśnie nie wiem czy cos stosować na razie mam tylko zwykły balsam. U nas w rodzinie nikt nie miał rozstępów i ja w pierwszej ciąży też nie miałam ale podobno mozet być tak że w drugiej mogą się pojawić wiec zobaczymy.

Wietrzyca ja też się bardzo cieszę mam nadzieje poznać już płeć :) a Ty na kiedy masz teraz usg ?

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1014050 przez Pumcia
Witamy Koticz :) rozgość się :P

Heathera - w sumie jeśli nie czujesz, ze z upławami jest cos nie tak to spokojnie-nerwy nie są Ci potrzebne :) przy nastepnej wizycie, lub jeśłi coś się będzie działo to poprosisz o zbadanie i tyle.

Marta - to nie zazdroszczę, a w jaki sposób się bada szyjkę ? Bo ja nawet nie kojarzę żeby mi sprawdzał ;/

NAtik- ja włąśnie myslałam, zeby zacząć używać. W sumie już konczę 4 miesiąc więc chyba mi się przyda :) nie wiem czy jestem podatna na rozstępy bo nigdy nie miałam - ale ryzykować tez nie che :) a we czwartek kupie sobie jakiś krem w aptece. Ponoć olejek kokosowy i masło shea sa dobre na skórę brzucha w czasie ciązy :)

Wietrzyca - to niezły maraton zrobiłaś po tych lekarzach - ja to nie miałabym siły na nich wszystkich. Albo może bardziej - cierpliwości :) Najważniejsze, ze jest ok :) czekamy na określenie płci - alez jestem ciekawa co u Ciebie :whistle:

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1014054 przez koticz
W maju przyszlego roku skoncze 30 lat(sic!) czyli powinnam wyrobic sie z porodem jeszcze jako 29latka.
To moja trzecia ciaza. W wyniku pierwszej mamy Aniolka w niebie, w wyniku drugiej corke Jagode ktora bardzo sie cieszy i od samego poczatku chciala miec brata.
Moja szyjka tez jest pod scisla kontrola poniewaz tak jak Marta w poprzedniej ciazy mialam zalozony pessar.

Pochodze z Zaglebia Dabrowskiego

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1014060 przez Wietrzyca
Heathera, regularna wizytę mam 18.11 i mam nadzieję na niej Bąbelka zobaczyć. A usg połowkowe dopiero 14.12.

Koticz, to Ci się udało przed 30! Mi nie, o kilka dni :P z tym, że to moje pierwsze. I bardzo miło, że córka się cieszy, będzie pomagać opiekować się bratem :)

Dziewczyny, ja kupiłam palmers na rozstępy, z masłem kokosowym i masłem shea. Wg mnie cudownie pachnie, ale wiem ze niektórym ten słodki zapach nie podchodzi :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka