- Otrzymane podziękowania: 105
- /
- /
- /
- /
- Majóweczki 2016
Majóweczki 2016
- majka1987gnoWlkp
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do relacji mąż żona na porodowce to moje ciało jest mega... Sama mówiłam mężowi co ma robić żeby mnie było lżej :-D chyba jestem stworzona do porodów :
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- miśka23
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 47
No my z mężem rozmawialiśmy o szkole rodzenia. Jakoś cały czas myślałam że będę miała cc bo jestem bardzo drobna. Ale moja mama też taka była i wczoraj opowiadała jak to było ze mną. Do szpitala pojechała o 16 ze skurczami a o 17 byłam już na świecie. Mówiła że bardzo szybko poszło mimo że była drobna. Dlatego teraz mam jednak nadzieję że istnieje prawdopodobieństwo urodzenia naturalnie. Więc pewnie do szkoły rodzenia się wybierzemy, może dzięki temu będzie chciał być przy mnie w czasie porodu.
A co do siary, to ja ją mam i to dużo. Najgorzej jest w nocy bo budzę się z koszulkami w pół mokrymi
- kacha
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 96
Ja też mówiłam mężowi co ma robić, ale dzięki szkole rodzenia on był przygotowany na moje prośby i nie musiałam mu długo tłumaczyć o co mi chodzi. No i mięliśmy trochę gadżetów - piłeczki do masażu itp.
Miśka - oj to faktycznie masz zadatki na niezłą mleczarnię
- owieczka1804
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- miśka23
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 30
A co do siary to u mnie cisza narazie w tym temacie, więc lepiej żeby faktycznie to nie był wyznacznik przyszlej laktacji
- Patikierc
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 13
Mi też nic nie leci nie mam żadnej siary,ale mama mi poleciała hartowanie piersi podczas prysznica czyli szorstką stroną gąbki jeździć po sutkach przez chwile boli ale się tak jakby zahartują i jak dziecko bedzie jeść mniej bedzie boleć mam taką nadzieje bo boli jak to robię więc oby się to opłacało
Dziękuje za komplementy odnośnie ciuszków wasze też są piękne,zresztą każde takie maniunie rzeczy aż rozczulają
Ja idę do szkoły rodzenia,nie jest bardzo droga w szpitalu których chce rodzić kosztuje 200zł za 4 spotkania i będą tam wszystkie położne na które mogę trafić podczas porodu więc fajnie,tylko muszę tam zadzwonić ciągle mi schodzi ale w sumie dziś zadzwonię
Wiadomo nigdy człowiek nie wie jak to będzie ale może coś fajnego wynieś z takiej szkoły,poza tym jest fajna bliskość z mężem a to już dużo..
Majka-to może jeszcze to łożysko śmignie do góry razem z wiekiem dziecka będziemy trzymać za to kciuki!
Ja dziś do pracy ale na 14.00 do 18.00 szybko zleci pewnie,fajnie nawet mi się o dziwo chce
- Patikierc
- Wylogowany
- budujemy zdania
- miśka23
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Pati ja wzięłam swoją cytrynę. Pielęgniarka sama mi ją wycisnęła Smakuje jak bardzo słodka lemoniada. Mi gorzej było wytrzymać to że nie mogłam zjeść śniadania do 10
Ja też będę dzwonić do szkoły rodzenia. Jeśli będzie w późnych godzinach albo weekendami to zapiszemy się z mężem
- kacha
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 96
U mnie dziś deszcz, Dulka mi płacze na dwór. nosi za mną buty etc, ale pewnie nic nie będzie ze spaceru.
- miśka23
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Patikierc
- Wylogowany
- budujemy zdania
Miska- ee dla mnie spoko do 10.00 bez śniadania,gorzej do 13.00,a ostatnio coś u siebie zauważam że nie mam na nic ochoty i jem jak sobie przypomnę,jakoś tak nie jestem głodna.. dziwne..
- miśka23
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 30
Włączając się do rozmowy, ją bardzo chciałabym skorzystać że szkoły rodzenia, wiadomo, że to nie wyrocznia i że poglądy i opinię mogą być różne, ale wydaje mi się, że jednak pewniej trochę bym w to wszystko wchodziła, zwłaszcza, że tak jak pisała Pati planowalismy iść do szkoły przy szpitalnej więc położne byly te same itd. Ale jako że teraz musiałam zmienić nawet decyzję odnośnie szpitala w którym mam rodzić to i z sytuacja że szkole muszę odpuścić się pogodziła. Ale nadal mam zadanie że warto!
A co do hartowania brodawek, to ją nic takiego nie robię, podobno to czy będzie bolalo przy karmieniu czy nie zależy od tego jak się przystawi dziecko i jak ono ssie. Gdzieś ostatnio czytałam, że się jakiś doradcą lajtacyjny wypowiadał, że nie powinno się dziecku podawać smoczka dopóki nie nauczy się prawidłowo ssać pierś, bo potem wyrabia sobie zły odruch ssania i karmienie może być bolesne. A dwa, że stymulowanie brodawek może wpływać na skracanie szyjki więc ją nie ryzykuje.
Ja dopiero wstalam i organizuje sobie śniadanie. Tez nie mam jakichś smaków strasznych ani apetytu, ale myslalam, że to dlatego, że dużo leze... Swoją droga to ile już u was na plusie?
- drzyzgunia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja przy Bartku nie chodziłam do szkoły rodzenia teraz też nie będę. Moją szkoła rodzenia były moje siostry, które mówiły mi co i jak zresztą jeżeli chodzi o maluszka to one również w tej kwestii mnie szkoliły Ale uważam, że lepiej skorzystać z takiej opcji jeżeli to nam rodzicom ma pomóc. W końcu po to to jest. Ale ważne jest aby trafić do dobrych szkół aby nam głupot nie nawkładali do głowy. I tak najlepszą nauczycielką jest instynkt macierzyński. Jego trzeba się słuchać
Ja mam nadzieję, że w tej ciąży uda mi się karmić maluch dłużej niż pierwszego synka. Pamiętam jak mama mi kazała sutki strzykawką wyciągać matkooooooo przecież to idzie z bólu paść a teraz mam takie wrażliwe, że czasami mi koszulka, stanik przeszkadza. Oj nie takie katusze nie dla mnie
My wczoraj kupiliśmy wózek uparłam się na coneco albo x landera i okazja sie trafiła kupiliśmy coneco 3w 1 w super cenie Zaczełam też wojenke z ubrankami matko jest tego tyle więcej dla dziewczynki więc mam nadzieje, że ubranka się nie zmarnują
21 w końcu idziemy na wizytę podejrzeć szkraba matko jak się cieszę Może w końcu poznamy płeć postanowiłam zabrać na USG mężulka. W pierwszej ciąży był praktycznie na każdym USG w tej no niestety nie jest już tak łatwo. Najczęściej zostaje z młodym i czekaja na mnie No i glukoza przede mną okropnie nie lubie tego badania...oby tylko przeżyć i już z górki U nas trzeba było mieć swój kubeczek z woda w przychodni rozpuszczało sie tylko glukoze...ale dowiem się teraz wszystkiego,bo pewnie się wszystko pozmieniało
.