BezpiecznaCiaza112023

Majóweczki 2016

8 lata 11 miesiąc temu #1023075 przez Emilia92
Skalarek a jaki tb sie kolor podoba?
Ja wlasnie taka chcialam.
Nie moge zmienic i tak dojezdzam kawal bo nigdzie nie ma;/ i tam 2 przyjmuja, jedna jest mila a teraz akurat trafilam na ta gorsza...
A jak chcialam gdzie indziej to tez musze dojezdzac kawalek i nie ma miejsc ehh
Miska super ze wszystko z malutka ok;))
Wlasnie biale tez byly, ale mi sie akurat nie podobaja:))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1023078 przez Emilia92
Nawet chcialam isc prywatnie to z insulina mnie nie przyjma, bo nie umieja leczyc, musi byc diabetolog dla ciezarnych ehh
Ja nie rozumiem co to za roznica miedzy normalnym a dla ciezarnych;/
Jakos dam rade;)) jescze tylko 5 miesiecy;)

8 lata 11 miesiąc temu #1023081 przez Skalarek
Emilia mi sie właśnie podobają takie bardzo ciemne z domieszką białego ;) wiadomo to rzecz gustu, ale sama komoda bardzo fajna :) co do lekarza to może nast razem trafisz na ta normalna ;) a ta się nie przejmuj i tyle ;)
Miska super, że z mała wszystko ok, a co do ciągnięcia w brzuchu to mnie ostatnio mega pachwiny bola i kość łonowa, musze gina zapytac na wizycie czy to normalne... A szyjkę Ci sprawdził? Jak z nią jest wszystko ok, to takie skurcze to mogą być te przepowiadając i mi moj mówił że jak są kilka razy dziennie to jest wszystko w normie ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1023083 przez owieczka1804
Dziewczyny a czujecie jakby dzidzia bawila sie pepowina?

8 lata 11 miesiąc temu #1023084 przez miśka23
Ostatnio miałam kilka takich skurczy na godzinę, dziś już nie. A szyjka długa, zamknięta. Ma prawie 4 cm

8 lata 11 miesiąc temu #1023086 przez martyska
Miska od 20 tc mogą wystepowac skurcze przepowiadajace. Poczytaj o tym i zobacz czy to to

8 lata 11 miesiąc temu #1023105 przez Emilia92
Skalarek dzieki;) najpierw mialam w planach taka bialo czarna i posrodku byla zyrafa, ale niestety wysylka drogo wyszlo..
A tu bylismy w ikei i obejrzelismy na zywo i super sie nam spodobala;))

8 lata 11 miesiąc temu #1023121 przez drzyzgunia
Hej :)

Miska to są skurcze macica zaczyna ćwiczyć do porodu. Jak masz mocne ciągniecie weź sobie nospe. Nie denerwuj się ja mam takie "stawianie " się brzucha już od dawna czasami wystarczy że pochodzę za dużo albo w domu za dużo porobię :) Mnie zaczynają boleć żebra i ich rozchodzenie matko zapominałam juz jakie to bolesne na szczęście szybko przechodzi :D Super ze z maluszkiem wszystko ok : )

Emilia komoda super miałam podobną przy synku :) teraz juz mają swój pokój a tam to juz szafek a szafek :)

8 lata 11 miesiąc temu #1023127 przez miśka23
Tak właśnie myślałam że te skurcze są normalne, ale wolałam się upewnić. Ale mój lekarz znów mnie rozczarował i nic mi nie powiedział na ten temat.

Emilia mi też się podoba komoda. Chodziło mi o to że ja jestem maniaczką białego i potrafię wszystko przemalować na ten kolor :P

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1023158 przez Skalarek
Kurcze ale pogoda dolujaca :angry:

Jak się dzisiaj czujecie?

Miska u mnie na skurcze takie wyatepujace kilka-kilkanascie razy dziennie pomógł magnez 2x2 i potas 2x1, może sprobuj dołożyć potas bo chyba tylko magnez bierzesz. No i fakt, że odpoczynek też pomaga, więc leniuchuj więcej póki możesz ;)

Owieczka nie do konca rozumiem w jaki sposób miałaby odczuwać że mały bawi się pępowina :whistle: Czuje jak sie przekręca, rozciąga i kopie, ale zabawy pępowina nie umialabym rozpoznać :laugh: możesz opisać jak to odczuwasz?

Pati a Ty co się nic nie odczuwasz? Praca cię aż tak pochłonęła? ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1023167 przez drzyzgunia
Mnie zaczełą blizna po CC tak ciągnąć, że masakra wzięłam nospe ale póki co nie pomogła wcale.....

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1023169 przez Skalarek
Drzyzgunia ja miałam obawy czy nie będę miała takich efektów o których piszesz przy bliznie po wyrostku, ale narazie jest ok, rozciągnęła się tylko lekko narazie ale nic nie ciągnie, ani nie boli na szczęście. A gadalas ginem że masz taka sytuację z ta blizna? Czy to dopiero teraz zaczęło cię bolec?

8 lata 11 miesiąc temu #1023170 przez Emilia92
drzyzgunia czujesz mocne ruchy dziecka?? ja ostatnio coraz slabiej:(
bo widze ze w podobnym tyg jestesmy:)
skalarek fajnie masz ze czujesz takie rzeczy, ja czasami czuje jak lekko kopnie, albo sie rusza..

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1023173 przez Skalarek
Emilia poczekać jeszcze chwilę i też będziesz czuła malenstwo prawie non-stop ;) u mnie pewnie też dużo daje to, że prawie cały czas leze to i bardziej mam kiedy i jak się wsluchac w młodego, bo pewnie jakbym więcej chodziła, to bym tego tak bardzo nie odczuwała,przynajmniej tak mi się wydaje ;)
A co do siły ruchów to raczej indywidualne odczucie i w nast czasach czuje się szybciej ruchy niż w pierwszej :)

8 lata 11 miesiąc temu #1023180 przez miśka23
Ja dziś oparłam kupek z herbatą na brzuchu i zaczął podskakiwać ;)
No i muszę Wam powiedzieć że zmieniam lekarza. Już się umówiłam to tego który robił mi usg połówkowe. Wizyty niestety będą prywatnie, ale przynajmniej pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić.

Emilia ja w 20 tyg też tak miałam. Też się denerwowałam że się nie rusza. Ale w tym tygodniu jeszcze może tak być.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka