BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

9 lata 3 miesiąc temu #1023435 przez Ewaaa1988
Magmus cos mi gdzies na necie o oczy sie odbilo ale nie wiem czy tutaj i cos tez kojaze ze w jednych sa jakies witaminy dodatkowe ktore sa potrzebne a w drugich tabletkach ich nie ma i trzeba dodatkowo dokupic. Tylko nie wiem o jakie to witaminy chodzilo... Ale dzis kupilam ten femibion natal 2 i jestem ciekawa czy faktycznie w ich skladzie brakuje kilku witamin.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1023438 przez magmus88
No właśnie w tych Twoich są witaminy DHA, które w tym okresie są ważne... a w moich ich nie ma :( i będę musiała sobie dokupić... tak mnie babka w aptece załatwiła...

A czy te Twoje tabletki są takie, że musisz brać po 2 sztuki? Bo tak mi Pani w aptece mówiła....

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1023443 przez Anna1991
.

9 lata 3 miesiąc temu #1023445 przez Panika992
Chwale sie,dzis pojawily sie pierwsze ruchy wyczuwalne pod reka;)trzymalam reke na brzuchu i poczulam niesmialego kopniaka.pozniej kilka kolejnych.fasolka dzis bardzo aktywna;)

9 lata 3 miesiąc temu #1023459 przez madzialenka
Ej..a ja nadal tylko folik biore. Moze powinnam kupic witaminy o ktorych mowicie?Na 27 ide na 3d, dzis potwierdzilam wizyte, gosciu specjalizuje sie w prenatalnych badaniach usg.

9 lata 3 miesiąc temu #1023510 przez Justyna89
Ja też od początku łykam Femibion Natal 1, teraz Natal 2 zakupiona :) A dziś o 10.30 usg genetyczne, mocno trzymajcie kciuki :) PS.pozdrawiam wszystkie nowe forumowiczki :)

9 lata 3 miesiąc temu #1023513 przez Ewaaa1988
Anna 1991 porownalam dzisiaj sklady tabletek na dwoch tych opakowaniach i niczym sie nie roznia. Maja wszystkie witaminy identyczne, i zawartosci mg danej witaminy rowniez identyczne.
Roznia sie tylko te tabletki tym ze faktycznie Natal 2 ma te kwasy DHA a classic ich nie ma.

9 lata 3 miesiąc temu #1023515 przez magmus88
Ewa :) to dobrze, że masz te z kwasami... bo one teraz są bardzo ważne :) ja niestety musszę dokupić je osobno.... ale tak też podobno można bo specjalnie pytałam :) bo mi na tych kwasach najbardziej zależało.... a kobieta w aptece sprzedała mi ten classic.

Justynka! Już nie umiem się doczekać dobrych wieści po wizycie! Trzymamy mocno kciuki!

9 lata 3 miesiąc temu #1023516 przez Ewaaa1988
Magmus a zapomnialam tobie odpisac ze faktycznie jest 1 tabletka i 1 kapsulka na dzien :)
A mnie przekonala cena bo zaplacilam 53zl a classik kosztowal cos 30 pare zl wiec moje glupie przekonanie ze co drozsze to lepsze i tym razem sie sprawdzilo :laugh: ale dokupujac te DHA do tego classica to pewnie tez cos kolo 50zl wyjdzie. Ale jak juz zaczelam z Natalem 1 to bede kontynuowala z 2 i 3 ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1023517 przez Sevilla
A to moja niunia

Ja muszę zakupić właśnie witaminki. W poprzedniej ciąży brałam Femibion Natal teraz zastanawiam się nad Prenalenem z DHA. Połowę tańsze a skład ten sam.
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1023518 przez magmus88
Ewa... ja też zasugerowałam się ceną.... tylko, że classic to 30 zł za 60 tabletek a ta dwójka to też co prawda 60 tabletek ale na 30 dni (bo tak jak mówisz w ciągu dnia bierzesz te 2) za 50 zł :D hehehe. Więc ja jestem bardziej skąpa heheheh. Ciekawe jak na tym wyjdę jak dokupię jeszcze same te kwasy....

Sevilla śliczny bobasek :)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1023519 przez Anna1991
.

9 lata 3 miesiąc temu #1023521 przez Sevilla
Mój mąż spojrzał i stwierdził, że widzi tam Maksia :)

9 lata 3 miesiąc temu #1023522 przez magmus88
Anna.. ja mówię to co mi lekarz powiedział.... że z końcem 12 tygodnia mam brać witaminy z kwasami DHA :) że kwas foliowy nie jest już tak ważny.... A Pani w aptece owszem miała rację, ponieważ polecała mi tą dwójkę - z kwasami! Ale ja z oszczędności wziełam classica.... I w dwójce bierze się 2 tabletki - bo zwykłe witaminy plus jest druga kapsułka - z tymi kwasami tylko.

I owszem... lekarz też mi mówił, ze zamiast tych wszystkich tabletek lepiej zjeść schabowego ehehhe.

sprawdziłam. One się nazywają dokłądnie femibion natal 2 PLUS :) - Ja mówię o tych! Mają 30 tabletek i 30 kapsułek.

9 lata 3 miesiąc temu #1023523 przez Ewaaa1988
Sevilla jaka cudowna glowka :)
Ale femibion Natal 2 jest na 2 trymestr i tam sa DHA wiec chyba ten kto to produkuje to wie kiedy sa potrzebne a kiedy nie, a taka osoba jak ja to cale zycie chyba powinna jesc te kwasy DHA :laugh: bo nie wzielam nigdy do ust zadnej ryby, sledzia ani takich rybek w panierce dla dzieci :laugh: A my z mezem nie szukamy zamiennikow czy oszczednosci na roznych rzeczach bo tyle czekalismy na tego bobasa ze dla niego zrobimy i kupimy wszystko :woohoo: A co do spozywania tych tabletek to ja nie jem 2 razy dziennie tylko i kapsulke i tabletke za jednym razem. Bo jak bym to miala rozdzielone na rano i wieczor to na pewno w ktorys dzien o ktorejs bym zapomniala a tak zjadam obydwie wieczorem :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka