BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

9 lata 3 miesiąc temu #1023583 przez kameame
Właśnie wiem Sewilla, będę go zażywać chyba tylko wtedy kiedy będę brala DHA (bo tam folika nie ma).
Tylko znowu nie wiem, czy ta dawka przy pregnie plus jest wystarczająca, ale to już sobie poczytam na ulotce jak wrócę do domu :)

Miłego dnia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1023592 przez Justyna89
No to ja po wizycie i po usg :) Odetchnęłam z ulgą, serduszko pięknie bije, nie mogłam się nasłuchać :) Wszystkie inne parametry prawidłowe, także maleństwo rośnie i rozwija się w jak najlepszym porządku :) Nie obeszło się bez przygód, moje słoneczko kochane ułożyło się pięknie, obróciło do nas, pokazało w całej okazałości ale ni hu hu nie chciało się przekręcić na bok, by pani dr mogła z profilu sprawdzić przezierność fałdu karkowego, leżała sobie malizna, chwytała nózie rączkami, machała do nas ale przekręcić się nie chciała, po prawie 40 minutach pani dr zdecydowała bym poszła się przespacerować i zjadła coś słodkiego i za pół godziny wróciła. Tak też zrobiłam i jak się okazało-poskutkowało, dzidzia pokazała idealnie swój profil więc wiem że wszystko jest jak trzeba i cały stres mógł ze mnie zejść:) Następna wizyta za miesiąc i wtedy prawdopodobnie poznam płeć (pani doktor mówiła,że obstawia dziewczynkę ale potwierdzi przy następnej wizycie) :)

Co do witamin-tak naprawdę wszystkie produkty tego typu dostępne na rynku mają przybliżony skład i to czy i jakie witaminy bierze mama to sprawa indywidualna, nie ma co się wzajemnie krytykować i licytować które najlepsze :) Wszystkie chcemy jak najlepiej dla naszych pociech i to liczy się najbardziej. Jak to mawiała lekarka do której chodziłam z synem a która niestety przeszła już na emeryturę-KAŻDEMU DZIECKU NAJBARDZIEJ POTRZEBNĄ WITAMINĄ JEST WITAMINA M (czyli MAMA) :)

Pozdrawiam i ściskam was mocno mamusie :)
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1023601 przez Lustigpaula
Czesc dziewczyny :) , dzis mam bardzo nudny dzień w pracy!jeszcze dwie godziny zostaly,a nie wiem co z sobą robic...

Śliczne te Wasze dzieciaki i super,że same dobre wieści przynioslyscie:)).

Co do witamin,to dalej biore tylko kwas foliowy,za tydzien mam wizyte to zapytam czy cos mi poleca,bo tak mialam się skupic na zdrowym jedzeniu..co ostatnio nir jest łatwe,bo bardzo mało jem..brak apetytu,wciskam w siebie na sile,bo bym chyba jadla raz dziennie.

9 lata 3 miesiąc temu #1023603 przez Lustigpaula
A dla dziewczynki zakochana jestem w imieniu Leokadia, ale facet się naburmuszyl i powiedział,że nikt za jego córka nir będzie wołał "Lodzia, Lodzia" :woohoo: :lol:

9 lata 3 miesiąc temu #1023607 przez Sevilla
Ja dziś do pracy pojechałam dopiero na 12 i tak sobie siedzę do 17. Jutro wyruszam w trasę o 8.00 rano, więc pobudka o 6 się szykuje, bo mam dwa spotkania z klientami. Już widzę, jak mój mąż się cieszy na sam fakt, że mam prowadzić w taką szklankę samochód. W sumie ja też się nie cieszę, ale jak mus to mus.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1023609 przez Anna1991
.

9 lata 3 miesiąc temu #1023612 przez claudii09853
Witam widzę temat imion dla naszych pociech ja dla chłopca chciałam Natan albo Thomas ale już sama niewiem ja chyba w typowych polskich imionach nic nie wybiorę bo jestem wybredna heh a jak będzie córeczka noooo i tu problem niewiem dla naszej pierwszej córeczki mąż wybierał Andrea teraz chyba mu też to zostawię :)
A witaminki biorę tylko pregna plus brałam też duphaston ale już nie biorę no i biorę tabletkę na tarczycy bo mam nadczynność.

9 lata 3 miesiąc temu #1023613 przez claudii09853
Aaaaaa.... I gratuluję udanych wizyt:)

9 lata 3 miesiąc temu #1023616 przez Lustigpaula
Anna,glodnemu chleb na myśli,więc chyba dlatego tak wypalił :blush: :laugh: a tak to z wyborem imienia coś czuje,że bedzie ciężka przepraszam.

9 lata 3 miesiąc temu #1023645 przez kameame
Justyna - super, że wyniki wszystkie dobre :) :) :)

Lusti- ja mam babcię Lodzię :) szczerze jak mówię jak babcia ma na imię to większość myśli, że robię sobie jaja. Nawet mój mężulek sobie kiedyś żartował, do czasu aż nie dostał pstryczka w nos ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1023648 przez Lustigpaula
Kameame -moja babcia rowniez miala na imie Leokadia i to moje drugie imie:), uwazam,ze jest przepiekne i zaluje,ze to nie moje pierwsze imie:).

9 lata 3 miesiąc temu #1023654 przez magmus88
Jestem po wizycie.... czekałam w poczekalni tylko 3 godziny... wszystko ok.
Nastepna wizyta za 2 tygodnie.

Miałam dziś cytologię i jeszcze jakiś wymaz - nie pamietam nazwy.

Klaudia - ja też biorę tabletki na tarczycę. Jestem po usunięciu jednego płata.

Ładne imienia bierzecie pod uwagę... CHociaż ja jestem chyba bardziej tradycjonalistką. Co to chłopaka to biorę pod uwagę min. Tomasza, Marcina, Michała, Roberta, Mateusza... i pewnie kilka by się jeszcze znalazło hehe. Co do dziewczynki nie mam żadnych pomysłów :D Jedynie może Amelia lub Zosia.... ale to pewnie się zmieni jeszcze kilkanaście razy ehhehe.

No i dokupiłam dziś kwasy :)

9 lata 3 miesiąc temu #1023659 przez Lazysundayldz
Amelia- piękne imię ;) jakbym miała dziewczynkę to prawdopodobnie tak miałaby na imię :)
Ale że jest chłopak to będzie Karol, po pradziadku ;) a na drugie Paweł po tacie :)
Dziś byłam na zakupach i już wracając do domu czułam takie ciągnięcie w podbrzuszu... Puki co leże i jest ok ale jak tylko wstaje to aż ciężko się wyprostować...
Mam nadzieję że to tylko rozciągająca się miednica i więzadła bo do lekarza dopiero za tydzień...

9 lata 3 miesiąc temu #1023660 przez kameame
Lusti, ja też mam drugie po babci :) tylko po drugiej babci- Zosia ;) i tak chciałam dać na imię jeśli byłaby dziewczynka, ale teraz tak dużo Zosiek w moim otoczeniu, że chyba za dużo. Matylda mi się jeszcze podoba :)

9 lata 3 miesiąc temu #1023663 przez Justyna89
Ja jeśli potwierdzi się, że będzie córunia to będzie Marysia :-) natomiast jeśli kolejny synuś to podobnie jak ty Magmus, Tomasz bądź też Jaś:-)
A tak z innej beczki-Lazysunday to na pewno naturalny objaw, w końcu musi się robić miejsce dla malego księcia:-) Ciebie ciągnie w podbrzuszu a mnie głowa pęka, to chyba przez wrażenia z dzisiejszego usg genetycznego :-) marzę już o tym by iść spać

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka