BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

9 lata 3 miesiąc temu #1023986 przez madzialenka
Witam nowa kolejna mamusie;))
Wiecie co,rodzilam ponad6lat,temu i czuje sie w tym temacie wrecz zacofana;) tzn w sensie chusty,nosidla,etc,kiedys nie bylo stelazy do wanienek nawet:)) a ten mis szumis czy co to tam jest,to w ogole nie wiem,co to jest;)) i czy przydatne;)) ja mialan z Filipem tylko lezaczek,teraz sa nawet wibrujace ustrojstwa;)) dlatego chetnie zasugeruje sie waszymi opiniami badz pomyslami o ewentualnych zakupach jakis nowosci;)
P.s dzis znow za mna kolejny senny dzien..bylo ok,a teraz znow bym tylko spala od dwoch dni.
P.s2 ja takie laskotania czuje tuz pod pepkiem,a i nawet probuje bawic sie w" pukanie" moze zalapie i podobno dla niego rowniez to forma zabawy:)
P.s3 no i imie Mia odpada,P sie nie podoba,Aurora nie chce,Laura nie wiadomo i jak juz mowilam,do narodzin dziesiatki imion sie przewina nam przez usta;))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1023990 przez madzialenka
Witam nowa kolejna mamusie;))
Wiecie co,rodzilam ponad6lat,temu i czuje sie w tym temacie wrecz zacofana;) tzn w sensie chusty,nosidla,etc,kiedys nie bylo stelazy do wanienek nawet:)) a ten mis szumis czy co to tam jest,to w ogole nie wiem,co to jest;)) i czy przydatne;)) ja mialan z Filipem tylko lezaczek,teraz sa nawet wibrujace ustrojstwa;)) dlatego chetnie zasugeruje sie waszymi opiniami badz pomyslami o ewentualnych zakupach jakis nowosci;)
P.s dzis znow za mna kolejny senny dzien..bylo ok,a teraz znow bym tylko spala od dwoch dni.
P.s2 ja takie laskotania czuje tuz pod pepkiem,a i nawet probuje bawic sie w" pukanie" moze zalapie i podobno dla niego rowniez to forma zabawy:)
P.s3 no i imie Mia odpada,P sie nie podoba,Aurora nie chce,Laura nie wiadomo i jak juz mowilam,do narodzin dziesiatki imion sie przewina nam przez usta;))

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1024058 przez Anna1991
.

9 lata 3 miesiąc temu #1024059 przez Sevilla
Ja mam chustę lnianą i używałam ją przez pół roku. Mamy leżaczek bujaczek, co prawda Maks nie z tych dzieci, które lubiły takie atrakcje. No może drugie skorzysta. Nianie elektryczną, mieszkam na wsi, więc przy Maksie super się sprawdziło. Młodego wystawiałam na dwór na drzemkę, podłączyłam nianie i mogłam w domu sprzątać. Czy coś więcej mi potrzeba - nie. Jak się potwierdzi, że jest dziewczynka, to wyprzedam chłopięce ciuszki i kupie dziewczęce.

9 lata 3 miesiąc temu #1024070 przez madzialenka
Ja niestety ciuszki po malym oddalam szwagierce,nie przelewa im sie wiec wszystkie do lat 4wydalam. Takze i tak czeka nas zakup nawet jesli to nie bedzie dziewczynka:/ troche zaluje ale trzeba sobie pomagac przeciez;))
Dzis spalam do poludnia,kurde a mowia ze drugi trymestr jest cudowny bo energia rozpiera a u mnie sie to nie sprawdza jakos yeraz:///

9 lata 3 miesiąc temu #1024072 przez Sevilla
Madzia ja też ostatnio mam niemoc i senna się zrobiłam. U nas Maks w rodzinie najmłodszy przez pół roku był, potem urodziła się Maksowi kuzynka, więc ubranka po Maksie zostały z myślą o drugim dziecku. Wiem, że płci nie da się przewidzieć, ale gdyby naszej malutkiej jednak coś wyrosło między nogami to wyprawkę mam całą. A jak nie wyrośnie to typowo chłopięce ubranka wystawie na sprzedaż, a o dziewczęce się nie martwię, bo szwagierki córka ma 2 latka i wszystkie ubranka po niej zostały również z myślą, że będziemy z mężem mieli dziecko. A że mój mąż jest najmłodszy z rodzeństwa, reszta ma już ok. 40 to nasz brzdąc będzie ostatni.

9 lata 3 miesiąc temu #1024074 przez magmus88
Witajcie dziewczyny :)

Ja dziś kulturalnie spędzałam ten dzień - byliśmy w teatrze z jednymi i drugimi rodzicami a później u nas na kawce :) Dopiero co się rozstaliśmy :)

W domu oględziny - jaki remont musimy robić na przyjście malutka heheh. Co do rzeczy to jeszcze nic nie kupuje bo przede mną daleka droga... Wózek jedynie mam zapewniony... Od siostry. Tako Sport time. Mały naprawde mało w nim jeździł..... jest jak nówka ;) więc żal nie skorzystać :)

co do innych specyfików to jeżeli chodzi o mnie - przyjdzie jeszcze czas.

Jutro mam się w końcu widzieć z przyjaciółką sam - na sam :) dopiero się dowie o naszej kruszynce. Myślę, ze będzie zaskoczona....

Nic, miłego wieczorku Wam życzę i do usłyszenia ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1024079 przez Lazysundayldz
Rozumiem dziewczyny które nie mają na nic siły bo ja moglabym cały dzień leżeć... Ale nie ma lekko, jutro na badania (krew itd) a wieczorem do znajomych ;)
No i u mnie tak wyszło że 3 miesiące po przewidywanym terminie urodzin naszego maleństwa mamy ślub i wesele więc mysle czy się za sukienka nie przejść już teraz...bo wiem jaką chce ale nie wiem czy w salonie gdzieś taką dostane :P Dobrze że całą resztę rzeczy na wesele mamy ogarnietą ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1024113 przez kameame
hej dziewczyny :)

ja ten piękny dzień spędziłam leżąc i rozmyślając nad znalezieniem sobie jakiegoś zajęcia. Już sobie zamówiłam gazetki do szydełkowania z zamiarem wkręcenia się w to :) Kiedyś szyłam trochę i na drutach robiłam, tylko nie wiem, czy wystarczy mi umiejętności.

Ostatnio czytałam jakiś art o wyprawce dla malucha, na razie nic nie kupuje, ale dużo rzeczy będę miała po siostrze. Mam nadzieje, że nie będę świrować, że wszystko chce nowe. Chociaż powiem Wam, że ostatnio mam takie momenty, że zachowuję się jak nie ja :P więc różnie może być ;) mam nadzieje, że mój mężulek to jakoś zniesie :P

9 lata 3 miesiąc temu #1024115 przez Lustigpaula
Coś czuję,że po sesji zaczne szalec z robieniem listy co bym chciała kupić dla malucha ;) jeszcze mamy mase rzeczy,które musimy sobie kupić do mieszkania dla siebie,wiec tak no zdecydowanie jakąś wygrana by się przydała :laugh:...
Ale w końcu ciche dni za mna, uf :P . Nawet jakoś wstępnie dogadalismy się co do imion,Zuzanna i Aleksander, dam troche luzu facetowi i za jakiś czas znowu go przycisne co do imion,bo mam mase pomysłów na minute :cheer:

Ale się cieszę,że już w czwartek zobacze swoją kruszynke na USG:))

9 lata 3 miesiąc temu #1024125 przez Sevilla
Ja w sumie się cieszę, że nic nie muszę z większych gabarytów kupować. Łóżeczko mam, materac do łóżeczka również, zwłaszcza, że Maks może z miesiąc w łóżeczku spał, pościel, ręczniki, pieluszki tetrowe, flanelowe mam, kojec mam, wózek mam, fotelik samochodów też, fotelik do karmienia. Jak sobie pomyślę, że znów kasę na to wydawać to krzyż na drogę. Jedynie wymiana częściową garderoby. I na pewno, choć to już pisałam zainwestuję w laktator elektryczny.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1024131 przez Anna1991
.

9 lata 3 miesiąc temu #1024139 przez Lazysundayldz
Chce sukienkę wybrać teraz puki nie mam dużego brzucha a później i tak na pewno poprawki będę musiała robić :) bo się obawiam że po porodzie nie będę miała czasu biegać z małym po sklepach ;)
Ja na pewno z wypraski muszę kupić laktator elektryczny, chustę i fotelik do auta :)
Chyba już stopniowo zaczne wybierać i kupować te rzeczy żeby później naagle nie było takiego dużego wydatku na raz ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1024140 przez magmus88
Hej dziewczyny :)

Kame - ja na szczęście nie mam takiego parcia na wszystko nowe.... bo mały od siostry niedawno skońćzył dwa latka i widzę na własne oczy ile z czego korzystał albo ile w czym chodził :D także naprawdę, niektóre rzeczy to nówki :) Poza tym chyba bym zbankrutowała hehehe. Tym bardziej, że też czeka nas większy remont w małym pokoiku.... a jesteśmy 3 lata po całkowicie generalnym remoncie mieszkania.... jak się wprowadzaliśmy to robiliśmy wszystko! Także trochę mi szkoda :( Tym bardziej, że nasz remont nie skończy się na przemalowaniu ścian i kupieniu mebli....

Anna mówisz, że kompletowanie wyprawki Cie męczyło... ja już nie umiem się doczekać aż będę mogła kupować. Dla mnie to frajda :) Już myśle jakie kolory kocyków kupie itp :) Najbliższym już zapowiedziałam, ze jak będzie dziewczynka to chcę jak najmniej różowego! Wiem, że tego nie uniknę bo w sklepach większość ubrań i rzeczy jest różowa... ale ja nie lubię tego koloru :)

Widzę, że więcej dziewczyn lubi "majsterkować". Ja też lubię różne prace "manualne" ale może nie koniecznie druty i szydełko :P

9 lata 3 miesiąc temu #1024146 przez madzialenka
Dzien doberek o poranku ;)) chlop wymeczony po nocy oddelegowany do pracy,maly sie bawi,a ja..zjadlam sniadanie i co bym zrobila najchetniej??! Poszla spac... Masakra jakas,jeszcze sie wkurzylan bo ubzduralam sobie ze dzis wizyta usg mlodego,patrze w skierowanie a tam 13.01. Jak sie nie wkurzyc?
Co do babelka nie mam watpliwosci,ze ktos mnie od srodka juz szturcha;))a co,pochwale sie.
Tak mowicie o remontach..my tez do czerwca musimy spiac tylki i zrobic..malemu od podstaw pokoj bo teraz w ktorym jest bedzie pokojem malucha no i musimy skonczyc lazienke..niestety nasi rodzice nie pomagaja nam,w kredyty sie bawic nie chcemy i wszystko tak powolutku sami robimy..ale damy rade.
Sevila ja nawet krzrselka do karmienia z malym nie mialam;)) wiec mysle czy teraz bedzie potrzebne? Lozeczko kupimy choc rozwazam uzywane a materac dokupic oczywiscie nowy,i nie wiem czy lozeczko z szuflada okaze sie praktyczne? Poki co mysle o wszystkim jedynie;) za kilka tyg pewnie zaczne szperac juz w necie;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka