BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 11 miesiąc temu #1024735 przez magmus88
Hej :)

U mnie - 2kg od początku ciąży. Po brzuchu jeszcze nic nie widać...d laej tylko ciąża spożywcza ehhe. Piersi niestety tylko urosły :( ja nie chcę :( bo mam swoje ogromniaste :( Jeżeli chodzi o wyniki to też wszystko w normie.

Cod o karmienia butelką - nikogo nie potępiam. Każdego to indywidualna sprawa i decyzja. Tak samo jak i smoczki ;)

W wózkach też nie mam doświadczenia więc nic nie doradzę :)

Jak się czujecie dziewczyny? Ja rewelacyjnie, gdyby nie mega bolące sutki :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1024736 przez kameame
Anna na razie materiały przeglądam w hurtowniach w necie. Chęci mam wielkie, obym się tylko szybko nie poddała. Teraz musze pozałatwiać różne sprawy a jak już będę miała wolne na całego to zabieram się do roboty :) z Ciebie dobra krawcowa skoro potrafiłaś zmniejszyć sukienkę. To nie taka prosta sprawa, bo musi być równo i krój trzeba zachować :)

Ja jestem 1,5 kg na plusie. Nie myślę jakoś o tym za dużo, nastawiłam się, że będzie mnie teraz więcej :P Ogólnie mam (miałam) dużo wspólnego ze sportem i sama ciekawa jestem jak moje ciało będzie reagować. Tyle, że planowałam ćwiczyć w ciaży, ale pierwszy trymestr tylko trochę mi się udało, bo mdłości nie dawały żyć a co dopiero ćwiczyć :/ Teraz przez te plamienia się boję, ale na pewno jeszcze zrobię małe podejście do ćwiczeń. Kiedyś bardzo łatwo było mi schudnąć, teraz widzę, że z wiekiem jest coraz gorzej, także po ciąży pewnie tak lekko nie będzie :P
Mam teraz problem z jedzeniem mięsa, odrzuca mnie i mało go jem, ciekawe jak wypadną moje wyniki.
Ja też w razie czego nie zamierzam karmić piersią na siłę. Nigdy nie zapomnę widoku mojej siostry płaczącej (a nawet wyjącej) z bólu przy karmieniu swojego pierwszego dziecka, gdzie okazało się, że po prostu karmić nie mogła. Strasznie było mi jej wtedy szkoda.

Judyta- u mnie ponoć dziewczynka :)

8 lata 11 miesiąc temu #1024738 przez Lazysundayldz
Ja od początku ciąży przytyłam 2 kg (głównie poszło w piersi )
Czuje się dziś świetnie bo nie dość że kupiłam sobie 2 pary spodni ciazowych (polecam wyprzedaż w h&m - po 30 Zł za sztukę;) ) to jeszcze znalazłam sobie sukienkę ślubną, dokładnie taką jaką chciałam i to w bardzo dobrej cenie ;)
W dodatku zaraz czeka mnie pyszna kolacja ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1024739 przez Panika992
Ja ze sportu, to tylko ten w lozku z S;) poza tym nawet na spacery nie chce mi sie wychodzic.dzis caly dzien leze w lozku, nie mam sily na nic, chyba ta pogoda mnie wykancza.

8 lata 11 miesiąc temu #1024740 przez kameame
Lazy no to super dzień dzisiaj miałaś i szybko suknię znalazłaś :) Ja swoją kupiłam w pierwszym salonie do jakiego weszłam :)
Muszę obczaić te spodnie, o których piszesz. Moje piersi też dużo urosły ku uciesze męża, napatrzeć się nie może chłopina :P

Smacznego! :)

8 lata 11 miesiąc temu #1024742 przez Lazysundayldz
Panika widze że mamy podobną aktywność fizyczną :P ale ja zawsze unikałam sportu... Jutro mam wizytę u ginekologa i jeśli nie będzie miał nic przeciwko to chyba się zapisze na fitnes dlla kobiet w ciąży bo się boje że później nie zrzuce nadprogramowych kilogramów ;)
Kameame- haha to samo, pierwszy salon, pierwsza sukienka i od razu wiedziałam że to jest to ;) przeszlam się jeszcze po innych salonach ale nic nie przebiło tej pierwszej ;)
A z tymi spodniami to musisz popatrzeć bo chyba nie w każdym h&m'ie jest strefa dla ciężarnych, ale przecena jest super więc warto ;)
Miłego wieczoru :))

8 lata 11 miesiąc temu #1024746 przez Justyna89
Co do karmienia dziecka-oczywiste jest,że dla maleństwa najlepsze jest to co naturalne więc mleko mamy. Jak dla mnie z mleka zastępczego powinny korzystać tylko te mamy,które z przyczyn medycznych (choroba, brak pokarmu itp) nie mogą karmić, reszta nie powinna patrzyć na wygodę i być tak leniwym by dziecku cycora nie dać. Sama jestem mamą i karmiłam swojego syna 1,5 roku, jest dzieckiem które praktycznie w ogóle nie choruje a jak już cosik złapie to dzień dwa i wraca do siebie. Osobiście nie uznaje rezygnowania z karmienia piersią na rzecz swojej wygody. Pamiętam,że i u mnie początki karmienia były trudne, nawał pokarmu, goraczka prawie 39 stopni, zastoje, odciąganie, okłady z kapusty, polewania piersi woda i tak w kółko ale po kilku dniach wszystko się unormowało wszystko i było pięknie :) Ale tak jak już wcześniej była mowa-każda mama podejmuje decyzję i każda najlepiej wie co dla jej dziecka najlepsze:)

Jeśli chodzi o temat sukienek ślubnych-u mnie było podobnie-pierwszy salon i pierwsza suknia pozostała tą ostatnią i jedyną :) Gorzej było z butami i dodatkami ;P

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1024751 przez Anna1991
.

8 lata 11 miesiąc temu #1024765 przez Panika992
Ja slub wzielam jak mialam 20lat, zaluke tej decyzji.teraz szarpanie sie po sadach,koszmar.

8 lata 11 miesiąc temu #1024770 przez Sevilla
Panika wiem, że to teraz tak wygląda, że żal się wkrada. Jednak spójrz na dobre strony, masz wspaniałego synka, zdobyłaś doświadczenie, masz inne spojrzenie na pewne sprawy. Ja jestem zdania, że nie ma co żałować naszych wyborów, bo są dla nas cenna lekcją, nawet jeżeli sprawiły ból. Jasne, że mam ochotę nie raz cofnąć się w czasie i zmienić swoje wybory, ale wiem też, że bez nich pewnie bym nie stała w tym miejscu gdzie jestem.

8 lata 11 miesiąc temu #1024789 przez Panika992
Tak to prawda,duzo sie nauczylam.przede wszystkim tego,ze nigdy nikt nie ma prawa reki.na mnie podniesc,ze trzeba zawsze wierzyc w swoje przekonania i nie dac sie zwieść i dac przeciagnac w zla strone.a przede wszystkim dodalo mi to duzo sily.

8 lata 11 miesiąc temu #1024799 przez Dorcik 1979
Witajcie. Ja dzisiaj byłam u mojego gin no i z dzidzią wszystko dobrze. Na 80 % dziewczynka. Już mam syna i córkę, syn się cieszy, że druga siostra będzie. Syna karmilam krótko bo tylko 3m, ale przy córce się zaparłam i udało się 14 miesięcy i nie żałuje. Początki były trudne, ale w zasadzie potem było więcej plusów- tanio no i w nocy karmienie na spiocha, więc bardziej wyspana byłam. Jak musiałam wyjść to laktator pomagał. Zainwestowałam w elektryczny i się sprawdził. Może doradzicie coś w kwestii chust dla dzieci, bo jestem kompletnie zielona.

8 lata 11 miesiąc temu #1024844 przez magmus88
Hej :)

Co do spodni ciążowych fajnie korzystać z takich promocji. Bo normlanie ceny są przerażające :) hehe
Ja podejrzewam, ze w te z H&M bym się nie wbiła.... Ale za to ja kupiłam sobie już z miesiąc temu w C&A - też była promka - za 39zł. Pomyślałam, że szkoda nie wziąć. I teraz leżakują w szafie i czekają na lepsze czasy hehehe. Aż będę miała na co tą gumę założyć :D Pomimo, że mam już jedną ciążę "spożywkę" to niestety jeszcze nie to ehhee.

Zmykam zaraz na pobieranie krwi. Trzymajcie się.

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1024881 przez Anna1991
.

8 lata 11 miesiąc temu #1024888 przez claudii09853
Witam mamusie ja wogole nie karmilam piersią z powodu braku pokarmu a jak go dostałam to miałam bardzo rzadkie mleko i mała się nie najadala i karmilam mm i jakoś się nie czuje wyrodną matką :) dostała pierwsza siare co zaraz odciaglam laktatorem :) a mała będzie mieć 2 latka w marcu i jeszcze mi nie chorowała ptfu ptfu :) ja mam wizytę 1.02 więc jeszcze trochę no i mam nadzieję że się dowiem co to u mnie w brzuszku siedzi heh obojętnie czy chłopczyk czy dziewczynka byle ze zdrowe;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka