BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 11 miesiąc temu #1024984 przez madzialenka
alez skad kochana, chodze na nfz.od poczatku byly co 3 tyg teraz drugi raz mam co dwa....tez sie dziwie,biorac pod uwage ,ze w pierwszej wlasnie w tym okresie smigalo sie co miesiac....ale to bylo 6 lat temu inne miasto,inny lekarz....no i widze zawsze te same kobitki ktore sa w ciazy wiec nie jestem jedyna:)prywatnie ide teraz tylko 27 stycznia(taki prezent na moje urodziny):)) i pojde na polowkowe ok 21 tyg tez prywatnie ale te wizyty u innego lekarza bede robic.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1024985 przez Lazysundayldz
Ehh... Ja mam połówkowe pod koniec 18 tygodnia, wolalabym trochę później żeby mały podrosl bardziej i żeby było więcej widać ale lekarz taki mi termin wyznaczył to się kłócić nie będę...
Dziewczyny a to połówkowe to lepiej robić w 2d czy 3d? Bo nie wiem czy doplacac dodatkowe 50zl za trójwymiarowe...

8 lata 11 miesiąc temu #1024988 przez madzialenka
layzy ja ide z tego wzgledu tez by miec fajna pamiatke.. nie jestem specjalista ale na 3d chyba wyrazniej wszystko widac hm???

8 lata 11 miesiąc temu #1024989 przez Dorcik 1979
Każde dziecko jest inne. Syn nie lubił być noszony i przytulany. Spał w swoim łóżeczku. Za to córka to okropna pieszczocha, śpi z nami, cały czas chciała być na rękach i tak jej zostało do teraz. Żałuje, że wcześniej nie zainteresowalam sie chustami. Teraz muszę nadrobić zaległości. Mnie nie bolały piersi przy karmieniu. Tzn. gdy dziecko zle zlapalo to owszem, ale położna tłumaczyła i cierpliwie pokazywała co wtedy robić i jakoś szło. Ja jestem z Gdańska i u nas miasto finansuje poradnie laktacyjne, więc korzystałam. Bez tego też by było mi ciężko, bo w szpitalu średnio potrafili nauczyć.

8 lata 11 miesiąc temu #1024994 przez claudii09853
Ja cały czas chodzę prywatnie od pierwszej ciąży :) mój ginekolog nie przyjmuje na NFZ a nie chce go zmieniać bo uważam że jest dobrym lekarzem i tez mam wizyty co miesiąc lub co 3 tyg i za każdym razem mam usg:)

8 lata 11 miesiąc temu #1024995 przez Dorcik 1979
Ja też prywatnie muszę chodzić Wizyty mam co miesiąc i zawsze USG. Najgorsze, że za wszystkie badania muszę płacić. Na szczęście prenatalne mam na NFZ. Mam wadę serca i muszę iść na kontrolę do kardiologa i zrobić echo serca, no oczywiście też prywatnie bo wcześniej chyba bym urodziła niż dostała się na NFZ.

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1024996 przez Anna1991
.

8 lata 11 miesiąc temu #1024997 przez magmus88
Ja chodzę prywatnie bo chcę rodzić u tego lekarza - a przyjmuje tylko prywatnie...

a na NFZ chodzę, żeby właśnie badania mieć finansowane :) w końcu po coś płace te składki :)

8 lata 11 miesiąc temu #1024998 przez Sevilla
Ja mam co 4 tygodnie wizyty u swojego gina. Nie liczę prentalnych, bo one swoim torem się toczą, gdyż są na skierowanie.

8 lata 11 miesiąc temu #1025000 przez magmus88
Sevilla a mogę spytać czemu masz prenatalne na skierowanie?

8 lata 11 miesiąc temu #1025013 przez Sevilla
Magnus ze względu na nieprawidłowo rozwijającą się pierwsza ciążę - zaśniad groniasty i poronienia.

8 lata 11 miesiąc temu #1025018 przez Lustigpaula
Czesc dziewczyny, ja dziś też po wizycie USG:). Byłam z moim i jak opowiadał co widział na monitorze babci to aż byłam dumna,że taki wrażenie na nim zrobiło. Dzieciaczek zdrowy, 15cm i lekko ponad 150gram:). Cudowny widok machajacych rączek, odpychajacych się nóżek:). Widzieliśmy jak otwiera buzie:)! Było super. Niestety urwis nie chciał współpracować i siedział na pupie nie pokazując co ma między nogami. Nie dał nam nawet szansy na domysły :cheer: ,ale i tak jestem zakochana. I uwaga uwaga, poczułam kopniaki podczas badania,dzięki pani doktor. Pani się mnie pyta czy czuje coś w brzuchu,to mówię,że tak i ładnie nam pokazuje na monitorze,że właśnie kopie-odpycha się nogami:). Nie pomyslalabym,że to bobas.
Jeden minus badania,USG bylo robione o 17, a ja w dalszym ciągu odczuwam okropny ból brzucha,ledwo go wytrzymuje..

8 lata 11 miesiąc temu #1025029 przez claudii09853
Wszystkim mamusią gratuluję udanych wizyt:) ja już leżę w łóżku coś mnie kręgosłup napiepsza:( to napewno od rozciągania się wszystkich mięśni itd. Moja córa się grzecznie bawi koło mnie więc jeden plus:) życzę spokojnej nocy dobranoc :)

8 lata 11 miesiąc temu #1025033 przez magmus88
Klaudia... mała jeszcze nie śpi?? Fajnie buszuje :D hehe

Lusti - gratuluje ruchów!!

Sevilla... ach. :(

8 lata 11 miesiąc temu #1025110 przez claudii09853
Ale tu cisza heh:) ja prawie obiad gotuje mam pierogi z truskawkami bo mięsa nie jadam odrzucilo mnie wszystko mi śmierdzi :) ani szynki nie zjem tylko dżem serki i ryby miłego dnia

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka