BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 11 miesiąc temu #1024149 przez magmus88
Madzialenka ja podobnie :) powoli już o wszystkim myśle ale z kupowaniem jeszcze zaczekam :)

To fajnie, ze czujesz już ruchy :) Ja dziś rano leżałam i "nadsłuchiwałam" ale cisza hehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1024155 przez kameame
Magmus- niestety znam ten ból, my kończymy remont właśnie i zabieramy się za meblowanie. A remont tez od zera, gole ściany, instalacje, oświetlenie, okna, drzwi. Ogólnie masakra :P nerwów też nie mało przy tym.
Także na nowe wszystko i tak nie mam szans, muszę z siostrą pogadać co ma dla mnie :)
Też obserwowałam ile jej maluchy korzystały z różnych rzeczy a wiem ile kosztowały, bo sama część z nich kupiłam :P

U mnie pokoik dziecięcy pomalowany jest na bardzo jasny miętowy kolor :) do tego marzą mi się szare zasłony w biały wzorek :)) a najlepsze jest to, że mam takiego hopla, że wszystko chciałabym uszyć sama :D poszewki na pościel, kocyki, zasłony a czuje, że efekt może się różnić od mojego wyobrażenia :P

Dzisiaj przed 15 mam wizytę, pewnie znowu wejdę koło 16. Dziewczyny czy Wy bierzecie espumisan? Mam takie problemy z gazami, że czasami już mam stresa czy na pewno ten ból jest od gazów czy coś innego. Dopiero potem wiem od czego :P nie pije gazowanego i unikam takich właśnie potraw, może za szybko jem :)

8 lata 11 miesiąc temu #1024158 przez magmus88
Kame - no to możemy sobie podać rękę co do remontu :) Niestety mamy tylko dwa pokoje i musimy zrezygnować z naszej sypialni :( a co do rzeczy dla malucha to u mnie to samo :) też sporą część kupowałam więc wiem co ile jest warte :) a co tak naprawdę później się przydało :) No i do tego się śmieje, że mam starszą doświadczoną siostre to mi podpowie wiele rzeczy :)

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1024167 przez Anna1991
.

8 lata 11 miesiąc temu #1024172 przez Lazysundayldz
U mnie już też ruchy ale takie delikatne ;) i mały najbardziej jest aktywny wieczorami ;)
A co do remontu to niestety mamy tylko jeden pokój i będziemy go tylko odswiezac jak najniższym nakładem finansowym bo mamy nadzieję że za 3 lata uda nam się stąd wyprowadzić i wolimy nie inwestować za wiele w to mieszkanko ;)
Biorę się za porządki trochę bo długi dzień mi sie zapowiada ;)
Miłego dnia mamy ;)
Ps. bardziej doświadczone dziewczyny, podpowiedzcie co jest najbardziej przydatne dla malenstwa ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1024173 przez Sevilla
Lazy dla mnie niezastąpiona była niania elektryczna, mata piankowa, laktator. Zbędne natomiast był leżaczek - bujaczek, kojec (to jednak prezenty, które w przypadku mojego dziecka się nie sprawdziły, a przynajmniej nie służyły do tego, czego powinny. Doskonale mojemu dziecku się na nie wspinało).

8 lata 11 miesiąc temu #1024186 przez madzialenka
Zaliczylam wypad na miasto,kupilam pregna plus z tymi dha co mowilyscie no i juz lyknelam jedna.
W jednej z aptek zaplacilam 42 zl.a juz nie chcialo mi sie jezdzic po innych i porownywac cen;)
Ej ej Magmus ja tez lacze sie w bolu bo ten pokoj od podstaw tez liczy sie z elektryka,wylewka na podloge bo trzeba ocieplic ja,panele badz wykladzine malemu polozymy,choruje na lozko pietrowe z wbudowanym biurkiem- taaa cena ponad 1000 zl za nowe,wiec albo dorwe gdzies uzywane albo bede musiala z tego zrezygnowac.
Co do szycia to gdzies tu podczytalam na innym watku Sevila chyba bedziesz kojarzyc,jedna dziewczyna uszyla wlasnie kocyki i podusie z wkladem,nie moge znalezc tego wpisu bo podawala chyba dane allegrowicza,a sama chetnie takie cos zrobie;)
Kochane a wiecie moze ile kosztuje taka przyjemnosc 3i4d z plyta u Was? Ja 6lat temu bylam na takim badaniu z fotkami zaplacilam jedynie 120 zl ale teraz pewnie sie to zmienilo.a niestety na stronie lekarza do ktorego ide cennika nie ma;)) wiec tak orientacyjnie pytam

8 lata 11 miesiąc temu #1024194 przez Sevilla
U mnie około 250-300zł takie USG

Nie kojarzę postu.

8 lata 11 miesiąc temu #1024197 przez madzialenka
Na testach owulacyjnych badz staraczkach,teraz sama nie wiem;/ albo Ty przegabilas albo ja myle;))

8 lata 11 miesiąc temu #1024211 przez magmus88
Na testach nikt nic nie szył :D - mogę potwierdzić hehe Chyba że to było lata temu :PP

U mnie USG prenatalne kosztowało 200zł i pokazywał wtedy też 3d bądź 4 d - nie rozróżniam :)

8 lata 11 miesiąc temu #1024229 przez kameame
Hej, ja już po badaniu (zbankrutuje w styczniu, bo za tydzień normalna planowa wizyta z wynikami badań itp - to juz bedzie 3 w styczniu)
Wszystko ok, przyczyna plamienia to ponoć przez to, że teraz nisko jest łożysko tuż przy szyjce macicy i może się zdarzyć, że przy zwiększonej aktywności pojawia się plamienie. Potem macica zabierze łożysko do góry i takie sytuacje nie będą się powtarzać.

A Bąbel dzisiaj spokojniejszy, kciuk przy buźce ;) oczywiście badanie na szybko, ale najważniejsze, że serduszko bije i dzidzia zdrowa :)

W tym tygodniu jestem na urlopie zaległym i dokończę wszystkie sprawy związane z firmą a od przyszłego tygodnia idę na zwolnienie.
Co ja będę robić na tym zwolnieniu eh szyć i chyba tylko szyć :P

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1024237 przez Anna1991
.

8 lata 11 miesiąc temu #1024249 przez claudii09853
Witam mamusie widzę temat ruchu naszych pociech ja już też wyczuwam :) to mnie kopnie to coś muśnie najbardziej wieczorem:) my też mamy remont ale teraz dajemy spokój z tym my mamy swój dom który dostaliśmy od moich rodziców do góry mamy 5 pokoi a na dole pokój kuchnia łazienka no i pokój ale ma 10m więc możemy się gonić :)

8 lata 11 miesiąc temu #1024293 przez Lustigpaula
Dołączam do mam remontowych, u mnir sypialnia do zrobienia również od podstawy tyle,że okno już nowe jest,a drzwi zostaja,bo na nowe nas nie stac. Na czas cekolowania i tak uciekne do mamy :P ,bo nie jestem w stanir wytrzymac w takim kurzu.
Mamt jeszcze cała liste rzeczy które musimy sobie kupić do mieszkania,że chyba tylko dzięki temu,poki co nie szaleje z zakupami dla dzieciaczka:).
A co do ruchów,zazdroszcze Wam! :angry: no i w czwartek wizyta a jak to ja,zaczynam się zastanawiać czy będzie wszystko ok :P

8 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1024314 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka