BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 3 miesiąc temu #1041333 przez madzialenka
Hahah Magmus ja wiem wiem ale póki podczytywalam tam Was to było ze nie chciała chyba jeszcze drugiego a teraz tak celowo?;) szybko jej się udało; )po pół roku chyba?;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 3 miesiąc temu #1041341 przez Sevilla
A ja padam na pysk. Młoda daje tak mi w kość, że niedojadam, niedosypiam. W końcu dziś zasnęła w ciągu dnia więc piszę by dać znać że żyje, tylko ciuchy się robią zaluźne

8 lata 3 miesiąc temu #1041342 przez magmus88
Oj sevi... jakiś skok rozwojowy??

Mamuśki - zaktualizujcie swoje suwaczki :)

Madzia - no na samym początku się zastanawiała ehehe, ale później już wszystko było celowe i planowane :)

Dziś wpadli moi rodzice i zabrali małego na spacer :)

8 lata 3 miesiąc temu #1041348 przez Smerfetka005
Dziewczyny odpowiedzcie na moje pytanie prosze

8 lata 3 miesiąc temu #1041375 przez Lustigpaula
Smerfetka , lekarzami nie jesteśmy jednak,może najlepiej zadzwoń do swojego gina. Osobiscie zrobiłabym jak magmus i brała od nastepnego miesiąca.

8 lata 3 miesiąc temu #1041396 przez Ewaaa1988
Czesc mamusie :)
My juz kolek chyba sie pozbylysmy wiec juz jest o niebo lepiej.
Milenka coraz wiecej zaczyna rozmawiac ;) i z nami i z misiami przy karuzeli nad lozeczkiem :cheer: i pieknie sie przy tym usmiecha :)
Ale mam pytanie do mam karmiacych piersia. Czy wasze maluszki tez w dzien sa glodne co 2h? Czy to tylko moja kluseczka :laugh: W nocy wytrzymuje po pierwszym wieczornym karmieniu ok 5h a po drugim karmieniu nocnym juz 4 albo 3h a pozniej to juz caly dzien co 2h...

8 lata 3 miesiąc temu #1041423 przez Sevilla
Ewa moja podobnie. Czasami wisi na cycu od 17 z przerwą na kąpiel o 19 i dalej cyc. A potem jak zaśnie koło 20 to budzi się po północy albo po 1 w nocy. Potem koło 3-4 nad ranem i o 7. Potem w ciągu dnia o 9, 11 13.30, 16-17.

8 lata 3 miesiąc temu #1041424 przez magmus88
Hej :)

Ewa - mój mały w dzień spokojnie wytrzymuje 3 godziny. Jak przyśnie to i dłużej. Ale w dzień bardzo mało już spi :) Ale (odpukać) jest w miarę grzeczny :) Cieszę się że okres kolek macie za sobą :)

Byliśmy dzień na pobraniu krwi - pobierali z paluszka. Mam nadzieję, że nie będziemy musieli ponownie pobierać... myślałam, że hormony trzeba z żyły. No zobaczymy :) Muszę zarejestrować kartę małego to będę mogła podglądać wyniki w necie :) Ja oczywiście na pobiranie nie patrzyłam hehe. Ale w sumie tylko zapłakał przy samym ukłuciu...

Poza tym kupiliśmy ubranko do chrztu :) Niby rozmiar 56 a i tak trochę duże... Może jeszcze urośnie do końca miesiąca hehee.

8 lata 3 miesiąc temu #1041444 przez Ewaaa1988
Sevilla to tak samo jak moja :laugh: tez po pierwszym wieczornym karmieniu wytrzyma mi ok 5h :laugh:
Magmus moja tez malo spi w dzien :angry: troche polezy w lozeczku, troche w bujaczku troche w wozku i na te 2h przerwy w jedzeniu czasami tylko pol godziny spi....

8 lata 3 miesiąc temu #1041543 przez madzialenka
Jak się macie mamusie i wasze maluszki? Ten czas ucieka masakrycznie

8 lata 3 miesiąc temu #1041610 przez Anna1991

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: madzialenka

8 lata 3 miesiąc temu #1041641 przez Sevilla
U nas bywa różnie. Basia to rozdarte dziecko z dużym poczuciem zapewnienia jej bliskości przeze mnie i tylko przeze mnie. Nie da się nikomu wsiąść na rączki, a ja tak chętnie ją oddaje, by odsapnać choć 5 minut. Choć i tak nie jest aż tak źle jak było.
Załączniki:

8 lata 3 miesiąc temu #1041650 przez madzialenka
Mamy które używają chusty. Poradzić co kupić... czy firmy haltex nadają się?

8 lata 3 miesiąc temu - 8 lata 3 miesiąc temu #1041651 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 3 miesiąc temu #1041654 przez Anna1991
Cornik z mlekiem już lepiej ale to juz nie to samo co było. :/
Wariatka z ciebie że go budzisz... nie ma takiej potrzeby. Mój syn potrafił najwięcej spać ponad 9 godzin i nie miałam zamiaru go wybudzać. Ładnie przybiera to nie ma co sie martwić. Żołądek musi odpoczywać. :)
Madzia Haltex to zła firma. Mają tylko materiały pościelowe i tylko pieniądze wyrzucisz w błoto. Weź wejdź na stronę Lenny lamb albo Little frog (chusta musi być skośno-krzyzowa)... to dobre chusty na początek. Tu masz tabele jak dobrać rozmiar chusty. Najczęściej będziesz motać w kangurka i kieszonkę...a potem w plecak prosty.
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka