BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 3 miesiąc temu #1041803 przez magmus88
Madzia - ja chusty ocenić mogę tylko po wyglądzie - wszystkie sliczne hehe. Sama myślałam nad motaniem ale póki co dajemy radę bez :) no i bałabym się, ze nie dam rady...
Powiem Ci - że te drżenie to tylko kiedy płacze lub się ekscytuje.... zauważałam to moze raz dziennie... albo rzadziej, ale dziś jak zeschizowłam i przyszliśmy od lekarza... i non stop go obserwuje to widziałam to już 2 razy....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 3 miesiąc temu #1041806 przez Sevilla
Madzia oprócz wniosku, jakie dokumenty trzeba dołączyć??

8 lata 3 miesiąc temu - 8 lata 3 miesiąc temu #1041817 przez madzialenka
www.olx.pl/oferta/chusta-little-frog-l-5...o-CID88-IDhbIzp.html

Sevilla ja musialam jedynie wniosek ponieważ dostaje rodzinne na młodego i tam wszystkie dokumenty moje mają i Nie wiem czy przypadkiem ich nie wykorzystywały w celu przyznania... Ale czekaj czekaj. Kosniakowe nie jest Zależne od dochodu więc zapewne tylko wniosek złożyć trzeba.; ) jak złożysz przed upływem trzech miesięcy od narodzin dostaniesz wyrównanie za wszystkie dni od narodzin małej do dnia złożenia wniosku.; )i tak do pierwszych urodzin malej. Co miesiąc rowny tysiak

Magmus nie popadaj mi tu w paranoję. Proszę.. na spokojnie podejdź do tematu

Udało Ci się umowic na wizytę?

Jeszcze taka znalazłam

8 lata 3 miesiąc temu #1041910 przez Anna1991
5,2 nie będzie Madziu za długa? Jak kupujesz przez olx poproś o zdjęcie chusty z imieniem i nazwiskiem i datą obecną. :) Będziesz miała pewność że ta osoba posiada ta chustę. Ta ostatnia jest piękna... ale to twój wybór bo to tobie musi się podobać. :)
Magmus nie przejmuj się... jak coś będzie nie tak to neurolog pomoże i skieruje na ew. rehabilitację. :)

8 lata 3 miesiąc temu #1041933 przez madzialenka
Anno nie będzie bo ja żem chuda nie jestem; )) mimo iż po porodzie ubyło mi 20 kg ale na tym stanęło. I ruszyć Noe chce dalej; / ta za 170 Little frog za 170?

8 lata 3 miesiąc temu #1041954 przez Anna1991
TAk ta za 170. :) Ale to kwestia gustu. :)

8 lata 3 miesiąc temu #1041983 przez magmus88
Hej hej :)

Madzia, wizytę miałam umówioną na przyszły piątek - prywatnie. Najszybsza jaka mogła być....

Ale dzwoniłam jeszcze do przychodni przyszpitalnej w mieście obok - terminy na listopad - ale jak Pani dowiedziała się, że maluszek na dopiero 6 tygodni to kazała przyjechać osobiście, bez malucha, zapytać osobiście p. doktor o termin wizyty. Pojechałam wczoraj, na szczęście wziełam małego ze sobą bo pani doktor przyjeła nas od razu! Uffff.... Tak mi się udało :)
I co najważniejsze... z małym wszystko ok!!!! Nóżką mam się nie przejmować.... Jedynie tylko ma swoją ulubioną stronę i mamy zwracać na to uwagę. Żeby jednak go "prostować". Jeżeli coś by nas niepokoiło to mamy przyjść na kontrolę za 3 - 4 miesiące. A tak to nie musimy. Dostaliśmy skierowanie na USG główki, mamy w środę. To taki standard przy wizycie u neurologa.... i okulistę. Ale tam mamy się udać około roczku. Mały będzie wybadany z każdej strony ehhe.
Za 2 tygodnie we wtorek już najprawdopodobniej będzie szczepienie, w srodę mamy bioderka. A na początku października wizyte w poradni rehabilitacyjnej - a to dlatego, ze jak byliśmy na tym szczepieniu to lekarz nam dał skierowanie do neurologa i do tej poradni - gdzie szybciej nas przyjmą. Neurologa mam już z głowy, ale tam też pójdziemy.... jak już mamy termin :)

Madzia - chusta wybrana??

Dziewczyny, już po chrzcinach? Chyba, ze nie chrzcicie :) My mamy imprezkę za tydzień w niedzielę.

Dziś idziemy do znajomych :) bo jedni przyjechali z angli na kilka dni.... przy okazji robimy mini pępkowe hehe. Muszę jeszcze sałatki zrobić. Ciasto już gotowe :)

Ach i wizytę u endo muszę małemu załatwić.... Miałam prywatnie, bo jeden wynik ma podwyższony.... ale właśnie p. neurolog kazała mi sprawdzić w internecie normy dla takich maluchów. I wg nich wszystko jest ok :) więc sobie poczekamy na termin :)

Co tam u Was? Jak tam proza życia?? :) Ja ubolewam tylko nad tym, ze czas tak pędzi :(

8 lata 3 miesiąc temu #1041989 przez magmus88
Ach jeszcze jedno ;)

Byłyście już na kontroli u ginka? Pewnie tak... w końcu ja jako ostatnia rodziłam heheh a byłam wczoraj :) Wszystko ok. Gin się pytał, kiedy następne hehe

8 lata 3 miesiąc temu #1041996 przez madzialenka
No Magmus miałam rację? Miałam? Ehh ale pewnie jak większość z nas przy drugim będziesz miała więcej wewnętrznego luzu.; ) gratuluję udanej wizyty. Wszystkiego dobrego dla Was. My chcieliśmy chrzciny w październiku ale nawet nie mamy kogo wziąć na chrzestnego.. chcemy jedna osobę a z tym jest nawet problem.. więc nie wiadomo czy się uda w pprzyszłym miesiącu.

Ja cierpię jedynie na brak czasu. A tu buraczki trzeba robić i zadbać o ogródek a nie ma kiedy.. P od rana do 18 w pracy a na dworze o 20 już ciemno gdybym chciała coś zrobić po kąpieli małej..

My mamy ciemieniuszke od wczoraj smarujemy. Poza tym od dziś odstawiam nabiał w podejrzeniu skazy.. zobaczymy zA dwa tyg czy będą efekty bo ma buzce Zu ma krostki od dwóch tyg. MyslelMyśleliśmy ze potpwki.. położna mówiła ze każde dziecię może być przebialcone niekoniecznie z alergią ale zobaczymy

Chusta niekupiona poki co

8 lata 3 miesiąc temu #1041997 przez Ewaaa1988
Magmus my chrzcilismy w niedziele 14 sierpnia jak Milenka akurat konczyla 3 tygodnie wiec miesiac temu ;)

A u ginka jeszcze nie bylam :ohmy:
Wiec to ja jestem ostatnia chyba...
Ale teraz juz pojde bo mąż wrocil w koncu do domku po 2 tygodniach delegacji z pracy :angry: wiec posiedzi z małą :)

8 lata 3 miesiąc temu #1041998 przez Ewaaa1988
Magda my tez walczymy z pryszczykami na buzi Milenki. Pediatra ogladnela i mowi ze to jeszcze nie skaza bialkowa ale uwazac na to co sie je i ogranoczyc troche mleko wiec kupuje sojowe i zwykle ale bez laktozy ;) Te pryszczyki sa koloru skory ale jak ona sie zlosci czy placze albo jak lezy na ktorejs stronie twarzy i przegrzeje skore to robia sie różowe no i skora jest taka szorstka :( Mowila tez ze organizm jeszcze sie oczyszcza i cos tam jeszcze o hormonach mowila ale nie pamietam wiec poczekamy i zobaczymy kiedy zejda i tez juz dlugi czas je ma...

8 lata 3 miesiąc temu #1042022 przez madzialenka
Ewcia to mnie pocieszylas bo Zu ma wlasnie tak samo drobnizna na buzce kolor skory ale wisac i czuc przy nerwach badz jak sie uslini robi sie czerwone... ehh mowisz ze mleko sojowe pijesz a zabij mnie ja nawet takiego nigdy nie próbowałam..

8 lata 3 miesiąc temu #1042030 przez Lustigpaula
Czesc dziewczyny, my chrzciny mielismy tydzien termu. Przy tskim maluchu przygotowania ciągnely mi sie od piątku i w niedziele jeszcze kończylam, ale tak essystko fajnie. ;) oprocz placzu w kosciele :laugh: .
Madzia,też rozgladam sie za chusta, bo Olek tylko rece i rece..spacery stały sie okropne,bo nie chce w wozku leżeć, wiec może chusta sie sprawdzi.
Olek też miał krostki na buzi ale ok 2 tygodniach same mu zeszły i nie wrocily ;).

8 lata 3 miesiąc temu #1042049 przez Anna1991
Magmus mi po pierwszym porodzie gin kategorcznie zabronił by zaciążyć... żebym najlepiej wkładkę założyła. Ze jestem młoda i zajść w ciążę jeszcze zdążę. Odwróciłam się na pięcie i wyszłam sfochowana. I nigdy więcej do niej nie poszłam. :P Więc ty masz fajnego gina.
Ja z tych niechrzczących dziecka.
Z ciemieniuchą też walczę. Natan przesypia mi całe dnie. Teraz odpoczywamy na wsi u teściów.

8 lata 3 miesiąc temu #1042050 przez Sevilla
U nas też krostki były, ale same zeszły. My mamy chrzest 9.10.

Co do gina to ja jeszcze nie byłam, bo nie mam jak i kiedy. A malutka ma już zaraz 10 tygodni. Problem w tym, że wisicyc z nikim nie zostanie. A muszę iść bo potrzebuje zaświadczenia do becikowego, że byłam przed 10 tygodniem pod opieką ginekologa. Męża muszę z dniem wolnym przydybać by ze mną i młodą pojechał, bo to kwestia wyjazdu do miasta na 3h a młoda z butelką na bakier stoi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka