BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 4 miesiąc temu #1041161 przez Lustigpaula
Witamy po długim czasie;).
Moj smyk też miał drgawki, poźniej własnie same nóżki mu chodzily ale samo eszystko przeszło;).
U mnie też jest tulenie,noszenie i pojawia sie marudzenie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 miesiąc temu #1041177 przez madzialenka
Cornicku kochana jak pięknie się nosicie jak Ty sama się motasz ta chusta ja jej nie mam bo bym nie umiała ; (
Rosniecie super dwa kilo to mega sporo :) zobaczymy ile moja waży dzis; ))
zaglądaj tu kochana czasem moment wytchnienia dla Ciebie się należy no chyba ze nas już nie lubisz ;P

Moja mała też fikala girkami jak spala.takie tezesiawki miała ale nam przeszło szybko i
też mówili ze to normalne

8 lata 4 miesiąc temu #1041219 przez Justyna89
Witam Was i ja :-) piękne te Wasze maleństwa :-) ja byłam dziś z Haneczką na szczepieniu i ja zdecydowałam się na szczepienie 5w1, malunia śpi znacznie więcej po tej szczepionce... aż się boje co będzie w nocy jak tak śpi przez dzień... ważymy już 5400g, z problemem kolkowym walczymy Lefaxem z Niemiec. Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze maleństwa również:-) a to Haneczka :-)
Załączniki:

8 lata 4 miesiąc temu #1041221 przez madzialenka
Justyna piękna twoja haneczka. I Was są 5w1? A u nas w przychodni mówią ze wycofują to i my mieliśmy już wybór NFZ bądź 6w1.daliśmy skojarzona.ma obrzęk na nozce była drazliwa i placzliwa ale zasnela wieczorem..samo szczepienie Max 30 sek płaczu.zobaczymy jak noc minie.mała ma 64 cm i 6100 gdzie waga urodzinowa to 4740. Pozdrawiam

8 lata 4 miesiąc temu #1041226 przez magmus88
Hej :)

Matko dziewczyny... jak dobrze, ze napisałyście o tych drgawkach. Miałam Was o to pytać. Mojemu małemu czasem drży nóżka. Przeważnie jak się denerwuje lub ekscytuje. Zapomniałam ostatnio zapytać lekarza o to. Ale jak piszecie, że i Wasze maluchy tak mają i ze to podobno przechodzi to jestem spokojniejsza.
My na szczepienia idziemy w połowie miesiąca.

Co do szczepień tak jak już chyba pisałam weźmiemy chyba te z NFZ plus rota i pnemo. Koszty są masakryczne... Ale co zrobić.

Cornick jak się cieszę, że się odezwałaś. Super, ze u Was wszystko ok :) Mały jest prześłiczny! Jak Ty się w ogóle czujesz?

Madzia - ja się tak boję szczepień... że chyba mąż pójdzie z Bartolinim.... I mamy też krew do pobrania. Takim maluchom pobierają z piętki?? Wiecie?

Ale macie słiczne córy :) Która bierze mojego Bartka :D??

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

8 lata 4 miesiąc temu #1041228 przez Smerfetka005
Skad to drganie sie bierze? U nas minal miesiac i nie ma czegos takiego, u kazdego dziecka to wystepuje? U nas wciaz placz z powodu kokek wczoraj wyladowalismy na pogotowiu..

8 lata 4 miesiąc temu #1041229 przez Justyna89
Madzia to my rodzimy, szczepimy w podobnym czasie :laugh: Wiesz co u nas też jest dramat z tą szczepionką,ale udało się jeszcze wyszperać w aptece w miejscowości obok, dlatego idziemy tym systemem 5w1. Też wybrałam skojarzeniówki a z dodatkowych raczej rezygnuje. Tzn może pneumokoki ale to może i dopiero za jakiś czas, mówiła moja lekarka,że jak dziecko nie idzie do żłobka to nie ma co szaleć ze wszystkim naraz, skupić się na tych obowiązkowych. Na rota nie szczepie pomimo,że z synkiem byłam na to gówno w szpitalu i to nie raz... i wiem,że z tym to jak z grypą, jest tyle odmian tego wirusa i mnóstwo dzieci które były szczepione a w szpitalu lądowały, dlatego nie nie, jak już mam wybierać to zdecydowanie skojarzeniówki, które są lepszej jakości i ew pneumokoki i wsio :) pierwsze szczepienie poszpitalne za nami, następne za ok 6 tyg :) No a za 2 tyg idziemy na usg bioderek. A Wy dziewczynki byłyście już ze swoimi Skarbkami na tym usg?

8 lata 4 miesiąc temu #1041230 przez Justyna89
Smerfetka nie wiem czy próbowałaś ale zdecydowanie polecam na kolki takowy zestaw: LEFAX+DELICOL+DICOFLOR
u nas dopiero takie połączenie pomogło
Lefax zbija bąbelki, delicol pomaga w trawieniu laktozy a dicoflor to flora bakteryjna. A uwierz mi był u nas dramat z kolkami, bywało że płakałam z malutką tak jej w kość dawało :( czasem jeszcze mamy gorszy dzień ale z tym zestawem to bez porównania, polecam

8 lata 4 miesiąc temu #1041231 przez Anna1991
Nie wiem skąd te drganie... może że układ nerwowy jeszcze do końca sie nie rozwinął? Albo że dzieci jeszcze nie umieją kontrolować swojego ciała?
Ja podobno szczepić będe na NFZ tylko. Wolałabym te 5w1 ale u mnie nie ma.
U mnie pomimo ze dzieci rok po roku to mam luzik. Mąż sie nie angażuje więc bedę musiała chyba nim wstrząsnąć.
W szpitalu jak byliśmy to krew pobierali małej z główki.... a wenflon był w nóżce.

8 lata 4 miesiąc temu #1041237 przez Smerfetka005
My usg bioderek mielismy okolo 2 tyg temu i wszystko ok, jak narazie na kolki podaje espumisan, raz pomaga a raz nie, oby przeszlo bo ja to placze razem mala ;(

8 lata 4 miesiąc temu #1041238 przez madzialenka
Drgania to noc innego jak Noe dojrzały układ nerwowy podobno..;/ ale mija. Często się jedynie wzdryga jak wchodzi w fazę głębokiego snu ale nawet my dorośli to mamy tzw uczucie spa dania z czegoś np;)
Justyna A my nie rodzilysmy razem 15tego? Bo już nie wiem kto Ze mna rozdzil; )
na pneumo koze rozwazymy przy kolejnej wizycie..zasugerowała lekarka przez wrodzone zapalenie płuc u małej.. pójdziemy do prywatnego specjalisty pediatry o poradę kogoś innego ; (

My bioderka mamy w poniedziałek.
odnośnie kolek to znacznie częściej mają je dziewczynki.
noc po szczepieniu piękna. Od 20 do 5.55.

8 lata 4 miesiąc temu #1041279 przez madzialenka
Magmus jak to się stało ze milunia w ciąży znów?;)

8 lata 4 miesiąc temu #1041309 przez Lustigpaula
Ale Bartuś roześmiany ;)).

U nas wszystko dobrze

8 lata 4 miesiąc temu #1041327 przez Smerfetka005
Dziewczyny przeoczylam ze mam zaczac brac rabletki antykoncepcyjne mam 8 dzien okresu i czy moge teraz zaczac brac? Czy to niczemu nie zaszkodzi?

8 lata 4 miesiąc temu #1041330 przez magmus88
Madzia :D no Tobie chyba nie muszę tłumaczyć jak to się robi hahaha. ;))

Smerfetka - olałabymm ten miesiąć - zabezpieczałabym się w inny sposób a od przyszłego miesiąca już bymm nie zapominała :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka