BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1052885 przez honka_18
Śliczna jest aż oczu nie mogę oderwać :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1052889 przez mavi31
Mena śliczna kluseczka przepiękna :)

7 lata 11 miesiąc temu #1052892 przez Megi
Mena wygląda już,jak niemowlak,a nie pomarszczony noworodek!Cudo slodkie :kiss:
A jak idzie karmienie?

Mulian może pogadaj z dziewczynami z sali-dla mnie to było duże wsparcie,jak leżałam. Bo razem w niedoli jest lepiej

Honka ten chłop biedny,chciał komplement powiedzieć i mu się oberwalo :P Uśmiałam się!

Która teraz chce urodzić? Bo coś ciszą,a luty tuż,tuz...

7 lata 11 miesiąc temu #1052893 przez Agutka
Mena cudowna jak tak na nią patrzę to widzę mojego Kubutka tez taki pyzaczek był aj aj aj ja już chcę moją Zośkę !!!!
Zubi czy twoja dzidzia też mniej się rusza bo my praktycznie w tym samym tyg jesteśmy
bo ja mam wrażenie jak by od 2 dni znaczną różnicę tak jak by sie plecami odwróciła ruchy czuję ale nie są takie intensywne jak były !! nie czuję kolanek łokci tylko takie wypychanie i bardziej zaokraglone kształty na brzuchu większych gabarytów .

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1052894 przez Agutka
Megi ja chcę :) ale to za 5 dni:)
No góra posprzątana dół zostawiam na jutro :) i teraz sie pukam w głowę po co był mi taki wielki dom :angry: jeszcze tylko pranie dziś wstawię i fajrant a na obiad u mnie 2 zupy do wyboru bo nie mogłam sie zdecydowac wiec jest Pomidorowa z ryżem lub Krem ze szpinaku z grzankami :)

7 lata 11 miesiąc temu #1052899 przez honka_18
Megi z tym chcę to jest nas więcej :P ja też już chce

Oj fakt mężuś łatwo ze mną nie ma :blush: a wtedy myślałam że się ze mnie nabija bo ja na siebie patrzeć nie mogę. Twarz mam bardzo spuchnietą , wary jak murzyński trębacz i wogóle jestem wielką a on mi z takim tekstem wyskakuje :blush:

Mój Adam był taki pulchniutki jak miał 2 miesiące, a Artek taki nie był :whistle: on do roku był malutki i chudziutki

7 lata 11 miesiąc temu #1052901 przez Agutka
Honka mójemu tez sie ostatnio oberwało za takie komplementy hahah ach te hormony Facet Ci miłość wyznaje traktuje jak boginię a tu mało co po głowie nie dostanie biedni ci nasi panowie:)

7 lata 11 miesiąc temu #1052902 przez mavi31
Mój od przedwczoraj boi się co kolwiek dogadywac hihi
Chociaż ja ogólnie mam taki histeryczny charakter
Ja bym mogła rodzic tylko mój miś chyba stwierdził że jednak mu tam Dobrze
A ja ruchy już czuję inaczej i napewno mniej myślę że mu ciasno
Czwartego lutego jest rocznica śmierci mojej mamy i gdzies mi przeszło przez myśl że może wtedy lub w dniu jej urodzin10 lutego
Chyba ze czeka do wieczora żeby zrobić tacie niespodziankę urodzinowa

7 lata 11 miesiąc temu #1052904 przez honka_18
Agutka w końcu też poczują te ciążowe hormony :P teraz się z tego śmieje ale wtedy aż ze mnie kopiało :blush:

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1052905 przez Joanna90
Mena piękna ta Twoja córcia :) Jaki rozmiar ubranek jej teraz zakładasz? Mój najprawdopodobniej też będzie pucuś, temu pytam o rozmiar orientacyjnie :)

Honka ja dziś płaczę co pół godziny, maż pokazał mi na żarty język a ja już w płacz :evil: Zwariuję chyba :evil:

Megi ja chce urodzić już, mogę nawet dzisiaj, próbuję przekonać syna żeby wychodził ale nie chce słuchać :) Mam kilka skurczy bezbolesnych ale to wszystko póki co... Krocze boli coraz bardziej ale Hubert też pewnie znowu podrosł to będzie bolało coraz bardziej... Dziewczyny ja się już tocze, a po tylu miesiącach leżenia już kompletnie nie mam kondycji :blush:

Mam pytanie do dziewczyn które zazywają magnez i luteinę, bo póki co w szpitalu kazali mi to dalej zażywać jeszcze przez 2 tyg- ordynator chyba oszalał :woohoo: wizyte u swojego lekarza mam w poniedziałek dopiero i nie wiem czy dalej zażywać te lekarstwa czy odstawić- póki co uznałam, ze będę zażywać do poniedziałku i spytam na wizycie lekarza co robić, ale jak sobie myślę to sama nie wiem czy to na tym etapie powinno się zażywać, tym bardziej ze nie ma już u mnie zagrożenia przedwczesnym porodem a to było na podtrzymanie... Wy już odstawiłyście?

7 lata 11 miesiąc temu #1052908 przez masuska
Mena ależ śliczna :)

Mego ja chce już, albo dziś, a jak nie to poniedziałek, wtorek. Już mam dość, szczególnie rwy. Id dziś miałam leżeć aby w weekend nie rodzic, ale tryb wicie gniazda się uruchomił i łazienka i kuchnia blyszcza, nawet wszystkie kafelki umyłam, odkamienilam tez prysznic. Została mi jeszcze podłoga. Obiad mam z wczoraj.

Mnie w tej ciąży humorki nie szaleją. W pierwszej miałam taka sytuacje. Oglądaliśmy bajke Madagaskar i tam hipopotam Moto-Moto mówi do Glorii per Słoninko, ależ się uśmiałam wtedy. Pare dni pozniej Maz do mnie powiedział Sloninko a ja w ryk, ze gruba jestem, ależ mnie przepraszam :P śmiać mi się teraz z tego chce.

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1052910 przez zubi
No ja też pomyślałam że jakiś poród był :) tyle postów.

Mena jaka kluska ? To zdrowa ładna dziewczynka, aż się napatrzeć nie mogę...

agutka u mnie wręcz przeciwnie ruchów więcej niż w zeszłym tygodniu, szczególnie jak się wypina to normalnie pod skórą czuć wypukłości.

masuska dobre z tym Słoninko :)

Ja tama w styczniu nie rodzę! Obie moje panny będą lutówkami :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

7 lata 11 miesiąc temu #1052911 przez Agutka
No jak by mój do mnie powiedział moja słoninko w ostatnich dniach to bym chyba mu walizki spakowała heheh .
Joanna mój Kuba jak urodził sie ponad 4 kg i 61 cm to od razu rozm 62 mu zakładałam w 56 nie chciał się zmieścić . Nasza Zoska tez ma byc spora kobita wiec nawet nie kupowałam 56 rozm a jak bedzie mała to bedzie chodziła w za dużym będzie jej wygodniej hehhe

7 lata 11 miesiąc temu #1052919 przez Joanna90
Agutka ja też nie mam żadnego ubranka na 56, mam kilka sztuk na 62 na początek a tak to nastawiałam się na 68 z założeniem, że zawsze można rękawki podwinac itp., a juz w ostateczności jakby czasem dziecko się w nich topiło, mniejsze można dokupić i większe będą na później a odwrotnie już nie :)

7 lata 11 miesiąc temu #1052937 przez dodi
Cześć
Ja już bym na porodówke się wybrała już mam dość a hormony to dziś tak szaleją że już sobie nie radzę M wrócił z pracy a ja płacz bo mi komp nie chciał sie uruchomić..... bo mi.ciężko ....bo nie mogę se miejsca znaleźć myślał że ktoś umarł czy coś a ja mam dziś taki nastrój że chodzę i ciągle bym płakała
ta końcówka jest okropna jeszcze przez pół dnia nie czułam juniora żeby sie ruszył przestraszyłam się że coś nie tak ale teraz już się obudził i jest ok
Co do wagi to mam 7na plusie
Honka jak skurcze?
A słoninka to takie słodki ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka