BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1052667 przez masuska
Cześć:)

Megi, dziękuję ze pytasz, rwe dziś w nocy wygrzałam i było dobrze. Moze z raz pociągnęło przez noc, a wieczorem już się zwijałam z bólu.

Olcia, nie znam się, nie pomogę.

Mulian, trzymam kciuki.

Sander uświadomiłaś mi jak bardzo jestem zależna od meza, nie wiem jak bym wszystko ogarnęła, jakby wyjeżdżał.

Honka miłego dnia :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1052672 przez Joanna90
Dodi super że sytuacja z domem się ułożyła póki co :) ja też się toczę i mam dość, chce już rodzić :)

Mulian trzymaj się i dawaj znać co i jak!

Sander to rzeczywiście wszystko na Twojej głowie, powidziwiam Cię ze dajesz radę.

Masuska dobrze że z rwą lepiej.

Ja też się lepiej czuję, gorączka minęła, przespałam wczoraj całą noc, 3/4 wczorajszego dnia i dzisiaj całą noc, obudziłam się dziś po 10 :woohoo: (nie licząc wycieczek do WC ale od razu zasypiałam) i powiem Wam że czuję się dużo lepiej, energia mnie roznosi :evil: wiec korzystam i krzątam się po domu, oczekując na znaki że Hubcio chciałby się pokazać :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1052675 przez zubi
cześć mamuśki, meldujemy się w dwu paku :)

olcia ja jestem niskopłytkowcem, tyle że u mnie na dzień dzisiejszy to 77 tys., u ciebie nie ma czym się obwiać( jeżeli zawsze miałaś w normie) a teraz tylko spadły pod koniec ciąży to nic poważnego się nie dzieje- często zdarza się u ciężarnych. Lekarz ewentualnie może zlecić kolejną morfologie.
U mnie z moim stanem niestety wygląda to gorzej :( i cały czas jestem pod obserwacją.

sander a dlaczego ty masz mieć CC, bo chyba gdzieś mi umknęło

Czyli na razie loteria która teraz się rozpakuje :) Ja też mam trzecią noc problem ze spaniem, a raczej z pęcherzem- może któraś z was też tak ma?

Co do pokrowca na przewijak ja miałam jeden, teraz dokupiłam drugi. Ale czasem podkładałam zwykłą pieluchoceratkę. Ogólnie mi przewijak długo służył z 1,5 roku bo z niego nati nie uciekała a na łóżku to od razu na brzuch i w nogi :)

7 lata 11 miesiąc temu #1052688 przez Megi
Kochane,
Wróciłam od dentysty. Odebrałam wynik moczu i wyszły mi nieliczne bakterie w moczu-co na to poradzić? Idę na szczescie do ginekologa za 2godziny bo bym oszalała z niepewności
Szyjka,waga dziecka i jeszcze bakterie-może dlatego sikam co 5minut :(

7 lata 11 miesiąc temu #1052703 przez masuska
Joanna na pewno nie odmówił :)

Zubi moze nie koniecznie zapalenie, moze to przez ucisk, jak wyniki sa ok, no to pewnie nic złego.

Megi mi gin mówił ze u Ciężarnej to nic takiego, jeszcze jak nieliczne to powinno byc ok. Ja prze polowe ciąży piłam sok żurawinowy taki apteczny i tez mi wychodzily.

7 lata 11 miesiąc temu #1052705 przez Mulian
Kwasy mam w normie. Jestem na IP, pobrali mi jeszcze raz krew do różnych badań, czekam na ktg, a na konsultację lekarska czas oczekiwania jest 5h, masakra jakaś ale cóż czekam.

7 lata 11 miesiąc temu #1052706 przez honka_18
Hej jestem
Trafiła mi się tym razem fajna położna, plan porodowy napisała za mnie wszystko wytłumaczyła. Zbadała mocz jest Oki,zbadała te wody jak narazie z nimi tez wszystko dobrze więc mówi że jeszcze z tydzień pochodzę 2w1. Przy porodzie mam dostać zastrzyk żeby szybciej urodzić ze względu na cc no i musi być lekarz. Znowu mnie okabluja bo boją się ze popękam i jeżeli całą akcja z parcie będzie za długo trwała to użyją kleszczy albo próżnociągu :( A jak powiedziałam o skurczach to zaczęła się śmiać i mówi że olcha może być tak zyska ze lekarz nie zdarzy :woohoo: jutro mają być wyniki na ten cukier

7 lata 11 miesiąc temu #1052721 przez masuska
Honka wreszcie jakaś normalna Ci się trafiła:)

Ha, a ja robię gofry :silly: :silly:

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1052724 przez Megi
Honka Ale bijesz rekordy! Dobre wiesci :)

Ja melduję się po lekarzu-Julek waży 2530g,a nie 2kg,jak w szpitalu podali
Płynu mam w normie,łożysko też
Bakterie to nic takiego-mam się nie przejmować
Mam jeszcze grzecznie poleżeć 2tygodnie
W przyszłym tygodniu skierowanie na KTG tylko konktrolnie.Jestem już spokojniejsza :)

7 lata 11 miesiąc temu #1052729 przez honka_18
Megi z taką waga Mały może juz się rodzić ;)

Masuska podeślij jednego, uwielbiam gofry ale jak kupie to mi chłopcy wszystkie zjedzą :pinch:

Mulian wiesz już coś więcej ???

7 lata 11 miesiąc temu #1052739 przez masuska
Honka wszystkie zjedzone :)

Megi to b.dobrze. Lez i odpoczywaj:)

Co tak cicho na forum? Rodzi ktoras?

7 lata 11 miesiąc temu #1052741 przez olcia1989a
Masuska lacze sie w bolu :( rwa kulszowa zaczyna dawac o sobie znac :( w pierwszej ciazy tez tak mialam,myslalam ze teraz bedzie inaczej ;)
Ciekawe jak tam dziewczyny i maluszki?
Megi syn wagowo juz calkiem calkiem.
Mulian daj znac jak bedziesz miala chwile.
Ja mam coraz wiecej skurczow przepowiadajacych i coraz wiecej boli mnie brzuch na dole ;)

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1052752 przez masuska
Oj, Olcia współczuje. Ja w pierwszej ciąży nie miałam tej rwy i nie wiem jaksie ratować. Tera leze na podłodze i jakoś całkiem dobrze mi jest, bez "ataków". Powiedz mi czy przy porodzie rwa tez się odzywa? A po porodzie?

7 lata 11 miesiąc temu #1052767 przez Mulian
Najpierw spędziłam 5h w jednym szpitalu, czekałam na konsultację. Potem okazało się, że kierują mnie na patologie, ale w tym szpitalu nie ma miejsc, wysłali do innego. Ale tam nam się nie podobało więc zbieglismy jeszcze do innego. I znów te badania itd a teraz o 1 jestem wreszcie na oddziale, po kolejnym ktg i mogę iść spać. Tylko czy ja tu zasne???

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1052768 przez Megi
Mulian tragedia z tymi szpitalami!
Mam nadzieję,ze chodź trochę pospałaś! Chodź czego nie robi się dla dziecka!

Olcia jak nocka? Skurcze się wyciszyly?

Ja tylko z 5wizyt w wc w nocy, więc pospalam :laugh:
Zaciskam nogi i leżę grzecznie.Pije sok z żurawiny i walczę z tymi bakreriami :whistle:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka