BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 10 miesiąc temu #1055148 przez Justyna_1709
Ooo to dobrze wiedzieć, bo jeszcze dwa lata temu było zalecenie żeby przy kp podawać od 2 tygodnia do 3 miesiąca

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 10 miesiąc temu #1055150 przez dodi
Witam dziewczyny i jak tam dziś? Może dziś urodzi się jakieś walentynkowe maleństwo
U mnie niestety bez zmian zero skurczy nic się nie dzieje
Zubi jak tam w szpitalu?
Sander daj znać co się dzieje czy dziś CC?
Ja dziś już z samego ranka dostałam od moich dzieciaczków walentynkę śliczne serduszko kubek i lizak serce ... Słodkie to takie że pamiętają
Miłego dzionka mamuśki

7 lata 10 miesiąc temu #1055151 przez mavi31
Hej kobietki
Co do witaminy k i D nie wiem jak jest teraz ja z pierwszym synem dawałam i d i K potem k odstawilam i po jakimś czasie d też według zaleceń a teraz drugi rok mój młody bierze tran najpierw w syropie teraz tabletki więc Wit. D ma w nim
Oczywiście jesteśmy w dwupaku nic się nie zmieniło frustracja

7 lata 10 miesiąc temu #1055152 przez mavi31
Od wczoraj mam tylko większy stres bo boli mnie dość mocno brzuch jsk na miesiączkę i nic więcej
A wczoraj znajoma do mnie pisała że trzymali ja po terminie i przez trzy dni robili próby oksytocynowe i na ostatniej dzięki Bogu że była podpieta pod ktg bo małemu zanikalo tętno i na cito robili cesarke w pełnym uśpieniu okazało się że odkleilo się łożysko
Jakas masakra najgorsze ze to ten sam szpital wiem że są różne przypadki ale mam już tak czarne myśli ohhhh
Przepraszam musiałam się podzielić tymi nowinkami bo mój mąż dostał nerwów jak zaczęłam mowic

7 lata 10 miesiąc temu #1055153 przez dodi
Mavi trzeba być dobrej myśli że u nas będzie dobrze też się boję że może coś pójść nie tak ale staram się odsuwać te myśli od siebie
a jak cię boli brzuch to dobrze to znaczy że coś się dzieje też bym chciała żeby mnie coś bolało wtedy bym miała jakaś nadzieję że się rozkręci a tak nic zero objawów zbliżające się porodu

7 lata 10 miesiąc temu #1055154 przez Megi
Dzien dobry :kiss:

Kochane wierzę,ze macie dość czekania-już lada dzień,lada parę dni i będzie po wszystkim!

Mam problem-moje dziecko nie zrobiło przez dobę kupy?Jak u Was z tym tematem?
Dziś wpada polozna-to się zapytam!

Ściskam Was i uciekam karmić,sprzatac

7 lata 10 miesiąc temu #1055155 przez mavi31
Megi nie stresuj się mój potrafił nie robilc kilka dni podobno mleko mamy szybko się trawi do puki ma miękki brzuszek to wszystko ok bynajmniej mnie tak mówiono
Dodi staram się nie panikowac ale czasem mam taka godzina zero gdzie placzki mam
A co do boli Niby dobrze a boję się że może coś złego się dzieje
Na szczęście jutro ktg i badanie

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1055158 przez Joanna90
Czesc, ja też w dwupaku nadal.
Megi wiem co czujesz, ja mam takie czarne myśli kilka razy na dzień :blink: chciałabym już być po głownie z tego względu bo oczywiście jest mi okropnie ciezko się poruszać itp ale psychicznie czuję się jeszcze gorzej :whistle: muszę wyluzować bo zwariuję... A tu jak nic sie nie zacznie jeszcze ponad tydzień stresów :(

7 lata 10 miesiąc temu #1055174 przez Agutka
Dziewczyny końcówka jest masakryczna każda z nas miała dość ja modliłam się zeby ten 2.02 już nastapił bo oszaleć chciałam.
Mavi co do czarnych myśli na tym etapie ciąży są chyba przeklenstwem kazdej cieżarówki bo a to sie nie rusza a to za czesto itp Kochamy te nasze malenstwa ze na samą myśl ze coś by mogło pość nie tak . Ja też do puki jej nie usłyszałąm ze drze sie pełnią płuc i przytuliłam do twarzy w głebi serca przezywałam horror czy aby na peno dobrze wszystko . A jak dowiedziałam się o tej Cytomegalii i podejrzeniach u Zosi , świat mi sie załamał . Tak to już jest , ze my matki kochamy tak bardzoooo i tylko matka matkę zrozumie wiec śmiało wygadaj się :) .
Megi spokojnie na piersi maluch moze nie robić kilka dni kupki wazne zeby sikał . Moja np jak była na MM to kup waliła z 10 dziennie też sie martwiłam a teraz moze i zdrobi z 4 ale takie mini mini .

7 lata 10 miesiąc temu #1055175 przez Agutka
a muszę wam powiedzieć ze chłopy to niezłe cwaniaki mój nienawidzi sprzątać wiec na Walentynki dostałam I robota rumbe Przynajmniej odkurzanie mam z głowy i mój też chyba on bardziej sie cieszy z tego prezentu niz ja ;) i dumnie przychodzi i mówi kochanie już poodkurzałem nie ruszając się z Kanapy hahahah

7 lata 10 miesiąc temu #1055187 przez mavi31
A mój mnie jeszcze dobija zamiast mi poprawić humor że i tsk co bym nie rodziła to ze sie urodzi w tym ostatnim terminie
Aż mi smutno jak tak mówi i jeszcze co krok o coś się sprzeczamy
Ja niezwyczajna siedzieć w domu a teraz palma mi bije bo sama nie jeżdżę autem bo mi strasznie ciężko w tych ciuchach do tego wszystkie buty wciskam na sile
Uciekła bym gdybym mogła
Dzięki za pocieszenie kochane jesteście

7 lata 10 miesiąc temu #1055188 przez zubi
Hej mamy my juz nie 2w1 :) kinga zostala walentynkowa dziewczyna o godz 0:50. Waga 3150 i 51 cm. Porod nie najlatwiejszy wywolany balonikiem. Teraz kazda chwile wykorzystujemy na sen.

7 lata 10 miesiąc temu #1055189 przez dodi
Zubi gratulacje :)
Naczekałaś się na malutką ale super że już jest z wami
Długo trwały skurcze? Odpoczywajcie

7 lata 10 miesiąc temu #1055190 przez mavi31
Zubi gratuluję :)
Odpoczywajcie i piszcie co u was

7 lata 10 miesiąc temu #1055192 przez Megi
Zubi gratuluję z całego serca!
Doczekałas się i Ty :)
Jak się poczujesz na siłach to czekamy na relację i zdjęcie walentynkowego maluszka :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka