BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 10 miesiąc temu #1054866 przez Sander
Megi serdecznie gratuluję!!! Szybkiego powrotu do zdrowia i domu :)
Zubi przykro mi ze tak wyszło. Moze później trafisz na fajna zmianę i wszystko będzie dobrze :)
Ja tez bylam na ktg. Lalalam caly dzień i nue zdazylam zjeść do ktg. Dostałam opier... od lekarza i od położnej. Tzn nie jadłam przez 3.5 h. Maz musial mi przynieść w czasie ktg baton. I faktycznie byla różnica. Wcześniej puls 120-130 a po zjedzeniu 140-150.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 10 miesiąc temu #1054869 przez dodi
Zubi współczuję moze coś się zacznie w nocy
Ja też zazdroszczę tym co mają maleństwa już przy sobie tak bym chciała już urodzić a tu na nic się nie zapowiada ...Oj te czekanie i strach czy z dzidzia wszystko w porządku jest okropne
Sander jeszcze parę dni i malutka będzie z tobą super

7 lata 10 miesiąc temu #1054883 przez Megi
Kochane dolaczycie do nas i to szybciej, jak myślicie.
Uczymy się z synkiem siebie i nowej rzeczywistości.Otoz mama nie radzi sobie z siusiakiem podczas zmiany pampersa-już trzy razy obsikany po pachy :laugh:
A tu zdjęcie,gdzie syn się modli o szybka nauke dla matki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

7 lata 10 miesiąc temu #1054885 przez Sander
Megi zdjęcie super!! Hehe tez by u mnie bylo podobnie :P siusiak to zupełnie inna sprawa.... obsługa nie jest taka latwa :P
Ja sie dzis obudziłam z bólem głowy :( chyba zaraz tabletkę wezme bo sie całkiem rozkreci. U mnie dziś rano -10. Brrrr
Dodi teraz to moze byc wszystko w kazdej chwili. A probowalas jakos wywolac??

7 lata 10 miesiąc temu #1054887 przez mavi31
Dzien dobry dziewczyny
Witam się niestety w dwupaku
Ale po nieprzespanej nocy od drugiej w nocy nie śpię bo brzuch mnie bolał i krzyż jak bym zapomniała zw jestem w ciąży to bym powiedziała że dostanę okresu
Zubi nie martw się będzie dobrze trzymam kciuki i przesyłam Ci dużo energii i pozytywnych emocji
Megi poprostu cudeńko a z siusiakiem dasz radę hihi

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1054888 przez dodi
Mego słodki maluszek musisz pilnować żeby siusiak był w odpowiedniej pozycji w pampersie wtedy się nie obsika po pachy ;) jak przyszlam z synem do domu rozebrała go żeby przewinąć no i zaraz byłam obsika fontanna poleciała
A jak się czujesz? Nacinali cię? Jak z karmieniem ci idzie?
Sander nie oszczędzam się ćwiczę na piłce i nic
brzuch nadal wysoko małemu się nie śpieszy nic trzeba czekać
Zubi a u ciebie jak tam?
Reszta dziewczyn jak po nocce?

7 lata 10 miesiąc temu #1054889 przez dodi
Mavi może coś się dziś rozkręci a u ciebie na kiedy termin?

7 lata 10 miesiąc temu #1054891 przez Megi
Dodi czuję się dobrze,nie było cięcia bo nie było potrzeby.Mam jeden szew kosmetycznie ;)
Teraz już sutki bolą,więc wietrze
Czytam Was nabierzaco :)

7 lata 10 miesiąc temu #1054892 przez mavi31
Właśnie już pisałam że u mnie to w cały świat pierwszy w 8 tygodniu określony był na21 lutego w dwunastym i dwudziestym pierwszym na 09.02
Więc sama niewiem w książeczkę mam wpisany 21.02
Więc do tego czasu i tak nic nie zrobią
Ja tez byłam pewna ze sie rozkręci a tu nad ranem się uspokoiło

7 lata 10 miesiąc temu #1054894 przez Agutka
Megi Wielkie gratulacje !!!!! Żeby Julek tylko księdzem nie został:) no chyba że Papieżem:) skoro już teraz tak pięknie się modlić umie :) żarcik oczywiście;)
Dziewczyny jeszcze chwila i każda będzie tulic maleństwo . Zubi współczuję nie ma to jak Polskie szpitale . SANDER u mnie na KTG też było podobnie z tym że ja po ostatnich skurczami tak bałam się że zaraz się zacznie że ograniczałam picie i jedzenie żeby do CC być przygotowana w razie co i się odwodnienia co skutkowało Tachykardia u małej dopiero jak dali mi 2 flachy sytuacja się unormowala.
My mamy zielone światło na Karmienie piersią ale jest ciężko bo mała do butelki przez te 4 dni się przyzwyczaiła ale walczymy do tego pokarm z tego stresu zaczął drastycznie spadać ale pracuje nad laktacji może się uda na razie musimy jeszcze dokarmiac mm bo jej mało a to niezły glodomor jest 60 ml łyka jak nic . Dziewczyny trzymam kciuki za szybkie porody
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

7 lata 10 miesiąc temu #1054896 przez Agutka
A waga -10 kg zostało niecałe 7

7 lata 10 miesiąc temu #1054901 przez Sander
Agutka walcz z tym karmieniem. Moze sie uda :)
A zdjecie piękne.... chcialabym zeby moje coreczki tak sie kochaly.... a jak syn w roli starszego brata? Widze ze swietnie sie spisuje!!! No z waga tez mam nadzieje że 10 zejdzie szybko, potem bedziemy walczyć. Chociaz jak pamiętam to mi zrzucenie reszty zajelo pol roku...
Mavi to trudno z tym terminem. Ja bym sie trzymala tego z miesiączki bo kazde dziecko jest innej wielkości i ciezko tak utrafic. Ale moze sie cos ruszy jak jakies bole sa.
Dodi a meza wykorzystalas?
szczerze mówiąc marze zeby udalo sie w walentynki urodzic. Iza jest z dnia niepodległości, Lili moglaby byc z walentynek...
Megi to ladnie Ci poszlo. Szybko dojdziesz do siebie :)
Zauwazylyscie jak ladnie sie uklada w tabelce? Wszystkie po kolei :lol:

7 lata 10 miesiąc temu #1054902 przez masuska
Megi cudowne zdjęcie :) ładnie ci poszło, ja ma 4 szwy :P

Agutka musze mojemu tak położyć malucha :) świetne. Agutka z tym karmieniem to poradzę Ci całkiem odstawić butle, mala spokojnie wyciągnie z cycochow ile potrzebuje i rozkręci laktacje. Ja dopajalam Pita butla i zaraz całkiem sie zniechęcił do cycka.

Tez spadło mi 10kg, zostało jeszcze 6.

U mnie całkiem dobrze. Duże chłopaki wyjechali do Ostródy wiec mam troche spokoju. Tylko jakiś palacz by mi sie w kotłowni przydał i sprzątaczka :)

7 lata 10 miesiąc temu #1054904 przez mavi31
Sander tylko u mnie żaden termin nie jest z miesiączki ponieważ były tak nieregularne że z miesiączki to powinnam urodzić 6 tygodni temu zaszlam w ciaze teoretycznie czekając na kolejną miesiączkę

7 lata 10 miesiąc temu #1054905 przez zubi
Hej mamy z rana się witamy, postanowiliśmy dziś nie jechać na izbę. Skierowanie jest więc z razie co można podjechać w każdej chwili ( a że mała się rusza to się nie niepokoje. Wczorajsze nerwy zeszły i dziś od rana sobie spokojnie sprzątam, mąż pracuje w domu a Natalka ogłada bajkę.

Jutro pojadę rano ( może mnie przyjmą :p) a i wymieniłam się z mężem na tel więc będę mogła was na bieżąco śledzić :)

Natalka wczoraj była bardzo ucieszona że mam wróciła, ogólnie podobno bardzo grzecznie sie zachowywała i mówiła że mama pojechała i wróci z Kingą więc teraz jestem chociaż spokojniejsza w tym temacie).

Spokojnego odpoczynku w weekend mamusie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka