BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1054704 przez masuska
No to moje drogie drugorodny waży 3700g :) ładnie rośnie. Kolor skóry to chyba przez światło, ma jeszcze lekko brzoskwiniowy kolorek po żółtaczce. A ze spaniem to myślę że jednorazowy wybryk, normalnie śpi po 2-3h, więc też bez tragedii, byleby cycek był blisko:)

O oksy to mogę powiedzieć tyle że pierwszy poród miałam na kroplówce i nie wspominam go źle, trwał 2,5h odkąd poczułam bóle. Fakt drugi o wiele lepszy :) Oksy miałam podane dożylnie już jak Oli był na brzuchu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1054708 przez honka_18
Masuska Oluś jest śliczny :cheer: ze spaniem nie chwale ;)

Joanna Kubuś na kilka dni przed porodem tez ruszał się albo że dużo albo za mało

Ale ostatnio mnie mało na forum :blush: ale czytam Was co chwile tylko hak biorę się za opisywanie to zawsze któryś coś ode mnie chce :blink:
Za nami nie przespana noc bo mój Mały nietoperz śpi w dzień a w nocy 'grasuje" :woohoo:

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1054714 przez zubi
Hej ja po wizycie. Mam na jutro skierowanie do szpitala - mam z tego powodu mieszane uczucia, nie wiem czego się spodziewać. Druga ciąża i znów przenoszona ( tylko wtedy obyło się bez szpitala).

Czy któraś z was tak miała i może mi powiedzieć czego mam się spodziewać?

7 lata 10 miesiąc temu #1054715 przez mavi31
Ja pierwszy dzień przelezalam bez czynnie zrobili badania krwi ktg i usg następnego dnia trzeciego dnia tak jak już pisałam w poprzednich postach założyli mi balonik

7 lata 10 miesiąc temu #1054716 przez Justyna_1709
Zubi, szybko chcą Cię położyć. Ja poszłam do szpitala w piątek, badania i nic więcej. Sobota bezczynne leżenie, niedziela próba oksy, która nic nie dała (ale moja lekarka nie pozwoliła żeby coś robić w weekend, bo powiedziała, że słaba obsada jest a u mnie było podejrzenie, że duży człowiek się urodzi), poniedziałek znowu oksy i nic nie ruszyło, we wtorek dopiero decyzja ordynatora, że dzisiaj rozwiązujemy ciążę tak czy inaczej. I leżenie pod oksy znowu, zakończone i tak przebiciem pęcherza. O 17 przebity pęcherz, 23:16 urodził się Mimi.

7 lata 10 miesiąc temu #1054719 przez Sander
Az mam dreszcze jak o tym wszystkim piszecie... i boje się porostu. Humor tez cos kiepski, ale za pare minut wskocze do wanny.
A wyniki byly dopiero o 17stej!!! Myślałam że oszaleje... wszystko ok, sa tylko szczawiany wapnia. Czyli szpital we wtorek. Ktg jutro.
A mamusie jak wy sie czujecie???
Zubi prosze o relację co i jak w szpitalu.

7 lata 10 miesiąc temu #1054720 przez Joanna90
Zubi pewnie będą Ci chcieli wywołać w najbliższym czasie :kiss:

Justyna a ile Twój synek ważył? Bo mnie też strszą że mamy mieć dużego człowieczka to tak dla porównania chciałam wiedzieć, bo Ty rodziłaś naturalnie no nie? :)

Honka chciałabym żeby u mnie to tez było związane z bliskim porodem :)

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1054722 przez Justyna_1709
Joanna, szacowana waga była powyżej 4500. Tyle mi w 38 tygodniu wyliczyli. A urodził się 4 kg i 59 cm w 41 tygodniu. z tymi pomiarami to jest tak, że przecież usg nie waży,a jedynie na podstawie algorytmu z długości obwodu główki, brzuszka i długości kości udowej szacuje. I u mnie Miłosz miał długą właśnie tę kość. Stąd zawyzenie.

A najlepsze, że usg robiło mi 4 lekarzy, na tym samym aparacie. I najbliżej prawdy był stażysta.

Rodzilam naturalnie, ale ordynator dał mi wybór. Jakbym wybrała cesarke, to bym ją miała. Ale jakoś się boję tego cięcia. Najistotniejsze są proporcje dziecka. Żeby np brzuszek nie był dużo większy niż główka.
Podziękowania: Joanna90

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1054724 przez Megi
MaKa ja robiłam sobie french na naturalnej plytce-bez szaleństw przed porodem :)

Dziś byłam u lekarza-mały waży okolo 2800g, ja mam 9kg na plusie.Rozwarcie,jak trzy tygodnie temu w szpitalu 2cm,więc może się coś zacząć,ale nie musi :)

Mamusie po porodzie,ile stracilyscie na wadze?

Kochane dla dzieci wszystko się przeżyje-za 3tygodnie wszystkie będziemy już po i nawet nie będziemy wspominać porodow :P

7 lata 10 miesiąc temu #1054735 przez Sander
Joanna jak z temperatura?
Powiedzcie mi jak u was z opuchlizna? Ja jestem mocno spuchnieta. Twarz i cale nogi jak szynki. Az mi trudno zginąć nogi bo lydki przeszkadzaja. No i teraz widze ze lewa nogę mam ewidentnie bardziej spuchnieta. Tez tak macie? Wcześniej puchly rowno.

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1054739 przez Joanna90
Sander temperaturę miała Olcia, ja miałam 2 tyg temu i już jestem dawno zdrowa na szczęście :) ale dzięki że pytasz :)
Co do opuchlizny ostatnio nawet nie puchnę, ale były dni gdy wieczorem miałam stopy jak serdelki i nawet kostek mi widać nie było, co jest wyczynem bo moje kostki w nogach są raczej kościste, ale rano opuchlizny nie było po nocy więc niby to normalne i nie oznaczało nic niepokojącego... I w nocy jak leżałam puchła mi jedna dłoń ale póki co to tez przeszło :) może temu puchniesz nierówno bo dziecko się tak ułożyło i uciska na jedną stronę ciała bardziej? Co mówił lekarz na to puchnięcie?

Olcia jak u Ciebie sytuacja?

7 lata 10 miesiąc temu #1054749 przez honka_18
Megi ja straciłam tyło 4 kg :(

Sander ja tak puchłam z tym ze u mnie opuchlizna nie schodziła w nocy :blink: no i nadal nie widzę kostek u nóg i obrączka jeszcze jest za ciasna :evil:

Płcią zdrówka życzę

Kubusiowi wczoraj rano odpadł kikut pępowinowy :woohoo: juz Adaś pomaga myć braciszka bez stresu ze pępuszek namoczy ;)
Chłopcy bardzo pomagają i są zafascynowani braciszkiem ale jeszcze się nie odnaleźli w nowej sytuacji bo od poniedziałku płaczą o wszystko :blink:

7 lata 10 miesiąc temu #1054750 przez honka_18
Piżamersi moi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

7 lata 10 miesiąc temu #1054751 przez Agutka
Dziewczyny prawdopodobnie Zosia jest zdrowa w jej moczu nie wykryto wirusa dziś potwierdzamy jeszcze u lek . Ale na 95 % powinno być ok .aA aaa jestem taka szczęśliwa

7 lata 10 miesiąc temu - 7 lata 10 miesiąc temu #1054756 przez Justyna_1709
Agutka, super informacja! Ale nie miałam wątpliwości, że w ogóle może być inaczej ;)

honka, cudnych masz tych chłopaków. A Superman mały jest superaśny! Jeszcze bardziej chce mieć swojego już nie w brzuchu a w ramionach.

olcia, jak u Ciebie?

zubi, odezwij się jak będziesz miała chwilę, Ci tam z Tobą robią.

Sander, mnie też puchna nogi, ale w miarę delikatnie. Za to ból bioder i kości lonowej jest ostatnio koszmarny.

Dzisiaj wizyta. Ostatnia przed terminem i przed urlopem lekarki... ciekawe co wymyśli...

I urodziny pierworodnego :) Ale poza tortem u dziadków, impreza w tym roku odwołana przez niedyspozycje rodzicielki...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka