- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dzisiaj nie śpię od północy... do 6 męczyły mnie skurcze. Najpierw co 5 minut, potem 3, aż w końcu co 1,5 minuty. Już miałam stres, ale chociaż bolały, to ich intensywność nie rosła. Dla spokoju byłam u lekarza. Na ktg skurcze się piszą, ale rozwarcie na 2 palce ciągle i długa szyjka... Więc jeszcze się pobujam z takimi bólami... I też pewnie się skończy wywolywaniem.
honka, Mulian jeszcze nie miałam okazji Wam pogratulować pięknych maluchów! Niech zdrowo rosną!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Nie wiem czy to pomaga napewno nie zaszkodzi tylko mój ginekolog mówi żeby nie przemęczac się za bardzo
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
U mnie nie wiadomo czy się cesarka nie skończy bo Bąbelek duży- tak mi w szpitalu mówili, że to się okaże przy porodzie jaka będzie waga i to mnie też martwi... No ale niech już będzie co ma być, byle wszystko dobrze się skończyło..
Mavi a Ty na kiedy masz termin?
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
W dzien terminu zaczelam krwawic lekarz po badaniu stwierdzil ze robi sie rozwarcie i na pewno urodze,jakie bylo jego zdziwienie jak przyszlam tydzien pozniej po skierowanie do szpitala
W szpitalu dostalam bole cala noc polozna stwierdzila ze do rana urodze,nad ranem bole zaczely przechodzic i dostalam kroplowki na wywolanie.Moj porod trwal 14godzin i nie wspominam go najlepiej mam nadzieje ze teraz bedzie szybciej
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ponieważ z miesiączki nie da się określić
Tylko z usg określić było można więc z pierwszego było 21 luty z drugiego 19 a z polowkowego na09.lutego
Więc tak czy siak kolo13 dni hihi najdłużej
A jesli ten pierwszy to już
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Nie pamiętam kto pisał o skurczach w nocy, takie bolesne i regularne miałam na około tydzień przed porodem, poszłam do gina a on mi wyskakuje że 4 cm rozwarcia także może się rozkręca.
A u nas cyckowanie o niebo lepiej. 10 doba i wreszcie prawie bezboleśnie. Miałam też dziś telefon z przychodni z zaproszeniem na szczepienie 14.03, a na 15.03 do poradni preluksacyjnej. Gorzej że mam jeszcze z małym iść do okulisty w 3-4 t.ż a prywatnie terminy na marzec dopiero. Poczekam na pediatrę co mi powie. Mogłaby się pogoda poprawić bo też już bym na spacer poszła, Honka u Ciebie chociaż na plusie, u mnie mróz siarczysty i śnieg sypie
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie przy pierwszym porodzie tez zadne te cudowne sposoby nie pomogly
Ja właśnie siedzę korzystam z ciszy i spokoju bo Demony śpią, pije kawke (o ile można to nazwac kawą ale przez ciąże już się przyzwyczailam) i wpierniczam Mambe
masuska u mnie tez taka pogoda
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A Tu starszy braciszek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Mamusie a jak tam nocki? Dają Wam pospac?
Bede napewno prosila o radę jesli chodzi o karmienie.
A dzieciaczki wspaniale!!!! Az sie swoje juz chce!!!
Dziewczyny po cc - obkurczanie bolalo was??
Wczoraj bylam z córką na balu i sie wytanczylam!!!! Chociaz wydawalo mi się ze nie dam rady się w ogóle ruszyc. Za to spalam 11h! Z jedna przerwą na siku.
U Nas tez zimno i nieprzyjemnie.
Na wywolywanie to nic nie pomoge bo nie dotrwalam do tego. Teraz to napewno by przytulanki pomogly bo zaraz sie spina i to przez pare godzin po.
Nie pamiętam komu co mialam napisać.
Mavi dalej plamisz?
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na przyspieszenie pomaga olej rycynowy, przeczyszcza i pobudza perystaltykę jelit co moze pobudzić macice do skurczy. Stary sposób z porodowek, obecnie nie praktykowany.
Jeszcze na forum na apce moja ciąża dziewczyny pisały o jakimś Szejku na skurcze i wiele chwaliło, ale nie zdążyłam go poszukać bo zaraz urodziłam:)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MaKa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dziś cały dzień do dup....,po nocy ciągle śpiąca i poddenerwowana, ale wypadł mi chyba fragment czopu więc coś się dzieje.
Maka ja nie czuje takich prądów, prędzej bym to uczucie kłuciem nazwała.
Spokojnej nocki życzymy,u nas wszyscy jak na szpilkach w gotowości liczę że będę jedną z tych co wam się nie długo maluszkiem pochwali, jako pierwsza dotrwałam w końcu do terminu .