BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1054324 przez MaKa
Cześć mamuśki ;)

Olciai nas się zdaje wczoraj mały był pierwszy dziś w przedszkolu po feriach a dziś już jakiś nieswoj był. Mam nadzieję że nic go nie weźmie bo się załamie :/

Mavi ja byłam z kolei przekonana że gbs mam dodatni bo w pierwszej ciazy tak było a tu niespodzianka i ujemny.

Wasze dzieciaczki cudowne, naprawdę wam zazdroszczę ze jesteście już po wszytskim :) już mam dość tego czekania. Tym bardziej że wmawiam sobie objawy rozpoczynającego się porodu. Mega wielka ilość wydzieliny, ból miednicy no i skurcze ale póki co bezbolesne :/ najbardziej boję się wywoływania porodu, pierwszy był indukowany i byl dla mnie traumatyczny :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1054326 przez MaKa
Cześć mamuśki ;)

Olciai nas się zdaje wczoraj mały był pierwszy dziś w przedszkolu po feriach a dziś już jakiś nieswoj był. Mam nadzieję że nic go nie weźmie bo się załamie :/

Mavi ja byłam z kolei przekonana że gbs mam dodatni bo w pierwszej ciazy tak było a tu niespodzianka i ujemny.

Wasze dzieciaczki cudowne, naprawdę wam zazdroszczę ze jesteście już po wszytskim :) już mam dość tego czekania. Tym bardziej że wmawiam sobie objawy rozpoczynającego się porodu. Mega wielka ilość wydzieliny, ból miednicy no i skurcze ale póki co bezbolesne :/ najbardziej boję się wywoływania porodu, pierwszy był indukowany i byl dla mnie traumatyczny :(

7 lata 11 miesiąc temu #1054335 przez zubi
Cześć mamy, my niestety nadal 2w1 po koszmarnej nocy. Skurcze zaczęły się ok 2:30 i trwały do 6:00 były co 8 min coraz boleśnie ale nie częstsze. Postanowiliśmy pojechać dopiero jak będą co 6 min. O 6:00 byłam tak wycienczona ze mimo bólu zasnęłam i jak się obudziłam o 7:20 po skurczach ani śladu. Mąż na razie został w domu bo ja ledwo kontacze boli mnie głowa i mam mdłości. To mój drugi poród i nie spodziewałam się takich niespodzianek.

Mała się rusza wiec na razie zostaje czekać w domu na rozwój wydarzeń.

7 lata 11 miesiąc temu #1054345 przez Megi
Zubi patrzę na swój suwaczek i to już czas!
Mysle,ze jeszcze chwila i będziesz tulić maluszka!

Dziewczyny,oby dzieci Wam nic teraz już nie przyniosły!
Pije kawę inke i jem lody- życie mamusi na zwolnieniu :laugh:

7 lata 11 miesiąc temu #1054346 przez honka_18
Zubi może to oznaki szybkiego rozwiązania ;)

Mavi może to po badaniu a może szyjka się rozwiewa

Zdrówka zecze dla wszystkich chorowitkow

Wybaczcie nie pamiętam co jeszcze miała pisać bo M pojechał na zakupy bez listy i co chwila mi dzwoni :blink: :evil:

A mieliśmy iść dzisiaj z Kubusiem na spacerek to jak na złość pogoda jest taka nijaka słońca brak i pada mżawka :angry: wczoraj jak byliśmy uziemienia było 10 ° na + i słoneczko :blink:

7 lata 11 miesiąc temu #1054354 przez dodi
Witam
A ja właśnie czekam na ktg
Zubi jak sytacja ?
chyba będziesz kolejna z dzidziusiem

7 lata 11 miesiąc temu #1054363 przez dodi
I po ktg tętno ok skurczy brak nic nic :(

7 lata 11 miesiąc temu #1054365 przez mavi31
Ja tez sie melduje po ktg wszystko ok skurcze nieliczne wszystko ok wysłana do domu
Nie badał mnie mówi że to po badaniu gdyby jutro było takie samo lub większe to dzwonić na nastepne ktg w niedzielę ;)

7 lata 11 miesiąc temu #1054370 przez Joanna90
Cześć ja też melduje sie w dwupaku, zero objawów porodu, coś czuję że jeszcze będę miała wywoływany poród, nic nie działa na naszego Bąbelka :whistle: przestało mu się spieszyc poprostu, skurczy żadnych nie czuję, nawet bezbolesnych :(

7 lata 11 miesiąc temu #1054375 przez mavi31
No to może czas byśmy wymyslily co możemy zrobić żeby sobie pomóc hihi jakieś propozycje????
Sprzątanie na mnie nie działa
Wczoraj cały dom plus pranie ręczne hihi i nic

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1054378 przez Joanna90
Mavi ja tez codziennie sprzątam wszystkie kąty po kolei i nic, do tego ciągle muszę się schylac i kucać bo wszystko mi z rąk wypada :whistle:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

7 lata 11 miesiąc temu #1054380 przez mavi31
Mnie Pan doktor kazał wziąść męża na spacer i kolacje hihi a potem się poprzytulac
I chętnie bym poszła na spacer ale u nas takie zimno brrrr....

7 lata 11 miesiąc temu #1054381 przez Joanna90
U nas też zimno i w dodatku okropny smog, wiec narazie powstrzymuję się przed spaceremi, ale jak do weekendu mnie nie weźmie, to chyba też wyciągnę męża na spacer....

7 lata 11 miesiąc temu #1054382 przez honka_18
Podobno chodzenie po schodach przyspiesza ale nie sprawdzałam :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Przyszły mi leki na gardło :woohoo:

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1054385 przez Joanna90
Honka szybko przyszły hihi

O chodzeniu po schodach słyszałam ale troche sie boję dużo po nich chodzić w celu wywołania bo jak byłam w szpitalu była dziewczyna po terminie i chciała wywołać porod, poleciłysmy jej właśnie chodzenie po schodach, przeszla cały szpital z gory na dół kilka razy i jak wróciła miała zaraz ktg, tętna dziecku nie mogli znaleźć i od razu na cesarke poszła... Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy skutek chodzenia, ale gdyby była w domu mogłoby być bardzo źle... Jak wysprzatam wszystkie kąty to zabiorę się za okna :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka