BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1054027 przez Joanna90
Niestety nie kupiłam ani stanika ani ubranek dla Huberta, staniki wykupili już wszystkie, a ubranka zostało kilka sztuk ale same 50/56 :whistle: ale to nic, innym razem trzeba w pierwszy dzień biegnąc do Lidla :P

Honka też padam na twarz :whistle: teraz mam twardy brzuch i nie wiem sama czy to skurcze czy to maluch sie wypina...

Sabder cieszę że ze wszystko dobrze na KTG :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1054031 przez Mulian
Nie dam rady Was nadrobić w czytaniu postów. Napiszę szybko co u mnie. W czwartek miałam założony cewnik żeby przygotować szyjke, w nocy o 1.30 zaczęły mi odchodzić wody i zaczęła się akcja. Poród trwał 9,5h i to była masakra. Może nie powinnam tego tu pisać, ale nie sądziłam, że może tak boleć
Decydowała się na każde możliwe znieczulenie. Przy czym zewnatrzoponowe najpierw wszystko zahamować, potem dowiedziałam się że tylko 2h będzie działać i tu się zalamalam, potem dali mi gaz ale wcale na mnie nie działał. Wylam, darlam się ufffff dziwię się że kobiety decydują się na kolejne dzieci.
Natalka urodziła się 3430g 53cm, 10 punktów.
Załączniki:

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1054032 przez honka_18
Mulian GRATULUJĘ nie mogłam się doczekać wiadomości od Ciebie :blush: Natalka śliczna i duża. A co do porodu to nie był taki długi :P mój pierwszy trwał prawie 27h i miałam tylko gaz. Z czasem zapomnisz o bólu i będziesz go inaczej wspominała ;)

7 lata 11 miesiąc temu #1054033 przez dodi
Mulian gratulacje
Oj biedna ty to się nacierpiałaś :(
Ja tak miałam z Ola też wywoływany i ból niesamowity

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1054034 przez Megi
Mulian gratuluje! Kochana zapomina się o tym bólu.Czas zrobi swoje ;)
Chodź teraz już sobie przypominam,czym bliżej

7 lata 11 miesiąc temu #1054035 przez olcia1989a
Mulian gratulacje!!9godzin to nie tak duzo :) ja tez mialam porod wywolywany,a bol zapomnisz ja tez mowilam po ze nigdy wiecej :P

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1054036 przez Inezka
Mulian, moje gratulacje!! :cheer: śliczna niunia :)

7 lata 11 miesiąc temu #1054038 przez masuska
Mulian gratuluje, śliczna córeczka :* o bólu szubko sie zapomina, pierwszy tez mialam wywoływany, taki moze bardziej rozkręcany, bo już skurcze mialam, ale słabiutkie. Przy następnym moze byc znacznie szybciej, jak np u mnie. Ściskam :)

Honka była u mnie położna w piątek, Oli przybrał 100g w dwa dni :) a o cyckach to mi nic nowego nie powiedziała, przypomniała tylko o wietrzeniu i to jest błogosławieństwo :) odradzała za to nakładki, żeby dziecko nie nabrało złych nawyków :side:

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1054039 przez Joanna90
Mulian gratulacje, śliczna masz córeczkę!! :)

7 lata 11 miesiąc temu #1054041 przez Sander
Mulian gratuluję!!! Najważniejsze że masz to za sobą. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia :kiss:
No to ładnie przybiera Oli :) co do cyckow u mnie było podobnie, dosłownie krew się lala. Nic mi nie pomogło. Tylko laktator. Co Iza przystawilam to z powrotem wszystko wracało. Skończyło się na laktator że. Mam nadzieje że teraz tak nie będzie.
Honka kiedy masz usg?
Co do Lili to nie ruszyła się aż do ktg!!! A na ktg kopala i to mocno. Zapis ładny i wszystko ok. Cc mam jednak 15.02. A w walentynki do szpitala. Więc nici z Greya. Mam jeszcze tyle do załatwienia. Nie wiem jak to ogarnę. Dopiero teraz sobie uswiadamiam co mnie czeka i się boję. Na razie staram się o tym nie myśleć.
Dobranoc!!! Może dziś pospie :blush:

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1054044 przez zubi
mulian gratulacje, witamy kolejną Natalkę na świecie. Ja jak urodziłam moją Natii to powiedziała do męża że ja się drugi raz na to nie piszę i że Natalka będzie jedynaczką, a teraz za kilka dni pojawi się na świecie moja druga córeczka. Dzieci są tak cudowne że warto dla nich przetrwać tych kilka godzin bólu :) ściskamy mocno.

sander fajnie że znasz już ostateczny termin, no chyba że Lili postanowi wcześniej się pojawić :)

7 lata 11 miesiąc temu #1054045 przez honka_18
Masuska ale Oluś szybko przybiera :woohoo: super oby tak dalej ;) szkoda ze położna nic nie poradziła wydawało mi się ze powinny mieć jakieś dobre rady :whistle:

Sander to córa ma charakterek jeszcze w brzuchu a już tak uparta :pinch:
Ja Usg mam w poniedziałek, ciekawe do czego tym razem się przyczepią :whistle:

7 lata 11 miesiąc temu #1054050 przez honka_18
Hej u nas taka niespodzianka :woohoo:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

7 lata 11 miesiąc temu #1054052 przez dodi
Honka no.super gratulacje :)
Pisz kiedy jak ...tak szybko wow...!

7 lata 11 miesiąc temu #1054053 przez Joanna90
Honka gratulacje!! Śliczny Kubuś :) Ile waży? Jak się czujesz? Czekamy na wiadomości jak to wszystko wyglądało u Ciebie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka