BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1053889 przez Sander
Z katarem to może jakiś areozol albo krople? Ja mam dla Izy nasivin.
Ciekawe czy Mulian już po?
Lili dużo się nie rusza. Ma zwyczaj 20-23 i tak codziennie. Też jej ciasno napewno :(
Honka i jak tam? Lepiej się czujesz?
Mi na razie nic nie odchodzi...
A starsza córka nie może się nadziwić że mamy wolne i jesteśmy w domu. Ja sama się bardziej do niej tuleje... i już za nia tęsknię. Wiem jak będzie a ona sobie z tego sprawy nie zdaje.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1053897 przez mavi31
Dziewczyny posiadające starszakow potrzebuje pomocy jakieś pomyślę nie codzienne na zabawy bo mój młody po tygodniu siedzenia w domu dostaje wariacji a ja razem z nim wszystko mu się nudzi z prędkością światła czytanie,chowanie ciepło zimno zgadywanki bajki lego lekarz nie msm już pomysłów pomocy

7 lata 11 miesiąc temu #1053905 przez Joanna90
Mavi ja nie posiadam starszaka, ale może coś z brudzacych zabaw, one tak szybko się nie nudzą :) Może malowanie palcami, na internecie sa proste przepisy na domową farbę, lepienie z domowej ciastoliny- też są przepisy :)

Ja posprzątałam całą sypialnię i jestem wykończona ale zadowolona, sprzątałam od rana i dopiero teraz skończyłam :evil:

Ciekawe jak Mulian czy już tuli Maleństwo czy jeszcze się męczy...

7 lata 11 miesiąc temu #1053912 przez olcia1989a
Mavi moze wlasnie brudne zabawy?moj syn bardzo lubi farby :)
Joanna a nie chcesz wpasc do mnie posprzatac?ja ostatnio nie mam sily.Czuje sie juz jak slon ;) boli mnie krocze ale tylko z prawej strony znowu z lewej dzisiaj dokucza mi bol nogi kolo pachwiny taki ciagnacy w strone kolana ;)
W poniedzialek przyjezdzaja nam montowac szafe na korytarz to od wtorku bede miec zajecie :)

7 lata 11 miesiąc temu #1053913 przez olcia1989a
Ciekawe jak tam Mulian??

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1053917 przez Joanna90
Olcia jak skończę u siebie to mogę posprzątać u Ciebie :) Co do bólu krocza zauważyłam że jak się dużo ruszam w ciągu dnia to mniej boli, a jak chociaż na chwilkę się położę to od razu zaczyna bardziej boleć i musze to rozchodzić i wtedy jest troszkę lepiej. Najgorzej jest w nocy jak do WC idę :)

Dzisiaj dalej jakoś dziwnie cierpnie mi prawa dłoń, jakbym trochę czucie w niej traciła i momentami ciężko mi zacisnąć pięść, nie wiem czy Maleństwo uciska na jakiś nerw i się tym nie przejmować czy to jakiś niepokojacy objaw :whistle:

7 lata 11 miesiąc temu #1053926 przez honka_18
Joanna pewnie Mały ci coś uciska stąd te dretwienie.

Mavi u nas sprawdza się ciastolina, gotowanie i pieczenie

Mulian co i Was?

U nas dzisiaj była piękna pogoda 10° na plusie i słoneczko wiec rano poszliśmy na spacer i zakupy, po powrocie chłopcy zrobili zapiekanki i znowuz poszliśmy na spacer. Teraz z chęcią bym w wannie polezala ale okna w łazience nie mogę zamknąć i musze na M czekać
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
no to się wyrzaliłam.

7 lata 11 miesiąc temu #1053927 przez Megi
Joanna doskonale Cię rozumiem bo ja właśnie taki ból ze zdretwieniem mam od jakiś 3-4dni :blush: Boli,oj boli...

Honka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mavi my też robimy coś artystycznego,albo razem pieczemy jakieś babeczki.Moje dziecko jest mało absorbujace i potrafi sama godzinami się bawić

Mulian-cały dzień o Tobie myślę...ciekawe,czy już tuli maluszka?

7 lata 11 miesiąc temu #1053938 przez Sander
Honka

Joanna ja bym chyba przedzwonila do gina. Lepiej dwa razy zapytać.
Myślę cały czas o Mulian pewnie się męczy biedactwo :(
Mavi moja też się nudzi na dłuższą metę w domu. Chyba ja zapisze do przedszkola w naszej miejscowości.

7 lata 11 miesiąc temu #1053941 przez Mena
Zaglądam czy sa jakies zdj nowych lutowych maluszków a tu cisza :blink:

zubi u mnie Marcel tak mial parę dni przed moim pojsciem do szpitala. Spał przyczepiony do mnie jak rzep :lol:
mavi u nas sprawdza sie malowanie farbami paluszkami :laugh: albo plastelina

7 lata 11 miesiąc temu #1053952 przez Sander
Znów spać nie mogę. Leżę jest zaczynam się denerwować bo nie czuje żeby Lili się ruszala. Od przedpołudnie. Wieczorem solidna porcja słodkiego a ona nic. Mam już czarne myśli. Dobrze ze jutro ktg.

7 lata 11 miesiąc temu #1053953 przez Megi
Ja też już na forum bo od 1;5 godziny nie śpię B)
Ale widzę,ze jeszcze ktoś ma ten problem
Sander nie stresuj się -moje dziecko dwa dni było ostatnio mało ruchliwe,a teraz znowu mi dokazuje :blink:

7 lata 11 miesiąc temu #1053956 przez Agutka
Cześć pisze juz do Was od wczoraj i nie mogę skończyć bo ciągle coś. Zonia jest grzeczna dużo śpi niestety nie mam jeszcze pokarmu więc jest dokarmianie dopiero w Czorsztyn ok 20 pojawiła się stara. Mała to taki ssak że ciągle by dudlala a mam wklesle brodawki więc źle łapie ja mam całe poranione bolą a na samą myśl o dostawianiu mam dreszcze nawet kapturki nie pomagają. Po CC które w końcu miałam o 9 coraz lepiej choć wstanie z łóżka to masakra. No nic biorę się za pobudzanie laktacji
Załączniki:

7 lata 11 miesiąc temu #1053957 przez honka_18
Agutka Malutka jest słodziutka :cheer: dużo siły życzę i cierpliwości ;) wiem o czym piszesz bo też mam wklęsłe sutki i początek karmienia Adama był koszmarem

Tez spać nie mogę bo mnie budzą skurcze i dzisiaj bardzo bolą ale są nieregularne. Kurcze chyba cały luty spędzę z zegarkiem w ręku :evil:

7 lata 11 miesiąc temu #1053970 przez dodi
witam
Agutka malutka śliczna
Sander i jak tam Lili się obudziła? o której masz ktg?
Honka może trafisz dziś na porodówkę
u mnie nic się nie dzieje oby nie skończyło się wywoływaniem a tak bym już chciała urodzić jak każda z nas chyba ale cóż dzidzia wie najlepiej kiedy będzie gotowa przywitać się z światem
Mulian jak tam?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka