BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1053971 przez masuska
Agutka, niestety początki kp sa ciężkie. W 3 dobie mialam dość, moze to babyblues ale jakoś to przetrwałam, boli nadal, ale już znośnie. Mnie pomaga masc Bepanthen, wietrzenie sutkow i uchwyt piersi w kształcie litery C, 4 palce pod piersią, kciuk nad otoczka brodawki, po lekkim odchyleniu mleko zaczyna samo plynac, rozszerzają sie kanaliki i łatwiej podac cycka.

Pamiętacie jak długo trwało az piersi przestały bolec?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1053973 przez honka_18
Dodi na to nie liczę :P to nie pierwszy raz jak mnie takie skurcze męczą, a Kuba uparty po tatusiu zaparł się i nie wychodzi :whistle:
Mojej siostrze z nienacka wody odeszły, nie miała zadnych obiawów, nawet brzuch jej sie nie obniżył, a lekarz jej mówił ze przenosi :whistle:
Jeszcze wyjdzie ze się rozpakujesz przedemną ;)

Masuska mnie ok 3 tygodni suty bolały :whistle: ale to chyba zależy od dziecka bo moja siostrę tylko kilka dni

Mulian my tu czekamy na zdjęcie :whistle:

Dziewczyny co u Was ? Meldujcie czy któraś się rozpakowała w nocy

7 lata 11 miesiąc temu #1053974 przez zubi
Cześć my nadal 2 w 1, tylko na chwilę podejrzeć co u was. Miłego dnia.

7 lata 11 miesiąc temu #1053977 przez mavi31
Melduje się i ja 2w1 niestety byłam na ktg szału nie ma no ale czekać grzecznie trzeba
Pozdrawiam zmęczone mamusie jeszcze kilka dni i karmić będzie łatwiej

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1053980 przez Joanna90
Sander doskonale rozumiem Twoje obawy, mój jak się przez dłuższy czas nie rusza to też od razu mam czarne scenariusze w głowie, to jest straszne... :whistle:

U mnie noc beznadziejna, znowu cierpla i puchła mi dłoń, ale to rzeczywiście przez ucisk bo robi mi się tak jak leżę, a jak chodzę to jest ok... No i wczoraj tak się napracowałam, że wieczorem miałam stopy jak balony, aż na nie patrzeć nie mogłam, ale po nocy opuchlizna zeszła więc myślę że to normalny objaw pod koniec ciąży, położna tak mówiła jak leżałam w szpitalu... W ogóle nie mogę już na siebie patrzeć, wyglądam i czuję się okropnie :(

Znów mam dziś depresję :blink: do tego mi słabo, ciężko, niedobrze, kluje mnie w podbrzuszu i najchętniej przeleżałabym cały dzień w łóżku, ale nic, zebrałam się w sobie i zabieram się za jakąś pracę..

Dziewczyny mam nadzieję że niedługo problemy z kamieniem miną, poczatki najgorsze, trzymajcie się i ucalujcie Maluszki :)

Honka nie zdziwiłabym się jakbyśmy urodziły ostatnie na tym forum :evil:

7 lata 11 miesiąc temu #1053985 przez mavi31
Znając moje szczęście to ja urodze ostania ten termin na 9 lutego był z usg polowkowe a pierwszy na19 niby nie duża różnica a jednak w te ostatnie dni dla mnie ogromną ;)
Ja poprostu nie wiem sama co mi jest wysysa ze mnie siły

7 lata 11 miesiąc temu #1053988 przez olcia1989a
Mam taki sam problem z brodawkami.Położna jak urodziłam i położyła mi syna powiedziała że będzie problem z karmieniem ;) wiec tym razem będzie tak samo.
Mavi ja na pewno ostatnia urodzę :angry: termin na 27 lutego brzuch wysoko i parę skurczy jak do tej pory...
Ja już dzisiaj posprzątałam i już mnie plecy bolą ;)

7 lata 11 miesiąc temu #1053989 przez olcia1989a
Sander Mulian odezwijcie sie :)

7 lata 11 miesiąc temu #1053992 przez mavi31
Ja niestety tez tak miałam że sutki jak to ujęła położna powinny stać jsk wentylki to wtedy łatwo karmić hihi
A moje jakoś się nie słuchały były pogryzione a młodego nerwica brała bo był głodny

7 lata 11 miesiąc temu #1053994 przez honka_18
Ja sobie laktatorem pomagałam :P przed karmieniem odciagalam niewielką ilość żeby sutki choć trochę się naciagneły, Małemu było trochę łatwiej :whistle:

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1053999 przez Joanna90
Ja niestety nie wypowiem sie na temat karmienia bo nie mam żadnych doświadczeń, niby teraz mam sterczace sutki, ale to jest tylko moje i męża zdanie na ich temat :P i kto to wie jak to będzie po porodzie :whistle: posprzątałam dom, zjadłam tonę pomarańczy i mam lepszy humor :)

Maz w ramach poprawy humoru zabiera mnie zaraz na obiad i na zakupy :) mamy jechać do Lidla, bo chciałam zobaczyć te staniki do karmienia, bo niedrogie są, no i może Hubercikowi coś kupię jesli jeszcze wszystkiego nie wykupili :)

7 lata 11 miesiąc temu #1054012 przez Sander
Wszystko dobrze. Panna sobie żarty że mnie robi :angry: odezwe się później. Pozdrawiam!

7 lata 11 miesiąc temu #1054013 przez masuska
Joanna mam te staniki z lidla, mimo ze takie mięciutkie"flaczki" to sa bardzo wygodne. Ja wole usztywniane.

3 tygodnie... Nie wiem jak to wytrzymam, sutki mi sie wygoiły, ale mnie w środku boli, musze najpierw poczekać az mleko zacznie płynąć to wtedy tak nie boli. Moja szwagierka mówiła ze jej wcale nie bolały. Zazdroszczę.

7 lata 11 miesiąc temu #1054014 przez olcia1989a
Masuska mnie tez strasznie bolaly ale nie pamietam jak dlugo.W szpitalu polozna dala mi do karmienia wlasnie taka nakladke silikonowa to tak nie bolalo ;) teraz pewnie u mnie bedzie tak samo.

7 lata 11 miesiąc temu #1054017 przez honka_18
Masuska kiedy położna do Was przychodzi? Może ona coś poradzi ? Z tago co pamiętam mnie sutki bolały , a tak w środku bolał mnie 1 cycol ale to miałam zatkany kanalik :whistle:

Kurcze brzuch mnie boli, padam na cyce ze zmęczenia i nie mam jak z chłopcami wyjść na spacer a oni mi dom roznoszą :angry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka