BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1053692 przez Megi
Agutka facetem się nie stresuj-bo teraz Ci to nie potrzebne! Będzie przepraszał, a facet to glupkowata istota ;)

Masuska żal się, po to jesteśmy :) Fajnie, że się wyspałaś-ładnie Ci śpi, jak na poczatek :)

Dodi mi się podoba Szymon-znam jednego i jest świetny :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1053693 przez Justyna_1709
Agutka, może zaraz się ogarnie i przybiegnie. Ale idealnie u Ciebie się złożyło. Trzymamy mocno kciuki.

kejt, za moment zlapiecie własny rytm dnia i będziesz cieszyła się w pełni macierzynstwem.

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1053694 przez Joanna90
Agutka trzymaj się, już niedługo :) cc w idealnym momencie :) Mężem się nie zamartwiaj, napewno niedligo się pojawi :kiss:

Dodi ja bym wybrała Szymusia, ale to Wam ma się podobać :)

Masuska zobaczys że będzie coraz lepiej, żal się ile chcesz, po to jest to forum :)

Honka co tam u Ciebie? Śniło mi się że napisałaś na forum że urodziłaś Kubusia tej nocy :P

7 lata 11 miesiąc temu #1053695 przez mavi31
Moje drogie mamusie
Napisałyscie tyle że ho ho cieszę się że ba tym naszym forum tętni życiem oby tak było jak najdłużej
Dzieciaczki prześliczne normalnie to się wzruszam jak oglądam te zdjęcia
Co do ułożenie dnia dziewczyny nie martwcie się to normalne ja przy Bartusiu to nawet siku nie miałam kiedy hihi bo byłam sama przez pierwszy miesiąc mąż wychodził o 7 i wracal O20 bo jak na złość miał dużo pracy
Po tym powolutku wszystko się ułożyło choć moje pierwsze3 miesiące uważam za lekka deprehe
Teraz też się boję jak będzie ale mam nadzieję że starszy się jakoś dostosuję
Polecam mama starszakow super bajki do czytania bajki usypianki w necie bajki są delikatnie terapeutyczne np o tym jak będzie braciszek i wiele innych mojemu bardzo się spodobały
Agutkaa noc się nie martw chłopem trzymam kciuki
Ja mam już chyba na stałe twardy brzuch

7 lata 11 miesiąc temu #1053698 przez honka_18
Kejt początki zawsze są trudne. Daj sobie trochę czasu a wszystko się ułoży ;) sprzątaniem się nie przejmuj nie ucieknie :P a obiady na początek możesz serwować gotówce z marketu :whistle: ja tak robiłam jak Adam się urodził

Michalinka jest prześliczna :cheer: napatrzeć się nie mogę na Wasze słodziaki

Masuska może poproś starsza ka żeby Tobie pomógł opiekować się bratem ? Na niektóre dzieci działa. Z Adamem tak robiłam żeby czuł się potrzebny do dzisiaj czuje się odpowiedzialny za brata i w przedszkolu czy na placu zabaw broni Artura przed ' huliganami "

Agutka co za wyczucie czasu z tymi wodami :whistle: super trzymam kciuki i myślami jestem z Wami

Dodi mi się Mirek podoba, mój brat ma tak na imię , najlepszy wujek moich chłopców

Joanna ale masz koszmary :P jeszcze Kubuś czeka w brzuszku :whistle:
Ale fakt o 22 miałam jakieś dziwne skurcze ( brzuch twardy jak kamień i ból na górze brzucha i w kręgosłupie ) do tego duszności i biegunka :evil: i tak przez godzinę

I juz nie pamiętam co jeszcze miałam napisać :blush:

7 lata 11 miesiąc temu #1053700 przez mavi31
Honka mam dokładnie tak samo jak czytam to wiem co chce napisać a potem nie pamiętam hihi
Honka pytanie czy ty wogole sie meczysz jak czytam ile ty biegasz to się zastanawiam gdzie moja energia utopila się chyba w brzuchu
Dziewczyny a co do kompania macie dla maluchów emoliety??? Czy będziecie smarować brzdace :)

7 lata 11 miesiąc temu #1053702 przez dodi
Mavi ja mam mleczko.do ciała z.hipp pisze że od 1dnia życia można smarować nie kupowałam oliwki bo wydaje mi się że jest za ciężka i zatyka pory w skórze
Moja Ola wymiotowyła 3 razy mam nadal nadzieję że to nie jelitówka tylko jakieś zatrucie
Radą rodziny zostanie chyba jednak Szymon

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1053703 przez Joanna90
Mavi ja kupiłam tradycyjne mydełko bambino i tym zamierzam myć Huberta, do smarowania mam oliwkę bambino a na wyjscie na spacerki najzwyklejszy krem bambino :) ja emolientów nie kupowałam :)

Honka to właśnie nie był koszmar, pisałaś że szybko Ci poszlo a Kubuś już siedział na zdjęciu które zamieściłaś :laugh:

Ja też mam jakiś twardawy brzuch dzisiaj i leje się że mnie tona mleczno-kremowej wydzieliny :)

Dodi zdrówka dla córci :kiss:

7 lata 11 miesiąc temu #1053705 przez zubi
Hej meldujemy się i my :)

agutka myślami z tobą, a z facetem mam nadzieje że się o karze że tylko ma głęboki sen,bo jak rzeczywiście się pił to jest skrajnie nieodpowiedzialny :(

kejt to chyba agutka mądrze napisała więc się pod tym podpisuje, macierzyństwo nie jest jak z TV, to ciężki okres wymagający dużo cierpliwości, zmiany dotychczasowego stylu życia, walczenia ze zmęczeniem. Zawsze możesz się wygadać nam, nikt tu nikogo nie będzie oceniał. Ja pamiętam jak rano wstawałam i groziłam mężowi że jak nie weźmie dziś UŻ to nie ręczę za siebie :(, teraz się tego wstydzę ale niestety bywały takie dni.

mavi
ja mam do kąpieli emolium używałam z nati przez pierwszych kilka miesięcy i teraz też zamierzam, wiem że zdania na temat emolientów są podzielone ale nie musiałam dzięki temu nic więcej używać i nigdy nie miałyśmy praktycznie odparzeń. Ja małą myłam codziennie, a w dzień przemywałam pupę przegotowaną wodą i tyle.

dodi Szymon to teraz podobno najpopularniejsze imię chłopięce, a Mirek mi się bardzo podoba :)

masuska młody przystojniacha, ja też się martwię jak Natka przyjmie młodszą siostrę i jak to będzie.

7 lata 11 miesiąc temu #1053707 przez mavi31
Pytanie o mycie tsk z ciekawosci bo mój pierwszy niestety do roku tylko emoliety bo miał bardzo ciężka skórę do że tak ujme utrzymania w normalności nawet podejrzewalam że będzie atopowcem teraz się waham kupiłam jakiś płyn od pierwszego dnia w aptece ale nie emoliet mam sporo próbek będę wykorzystać i kontrolować
U mnie znowu zima przyszła pada śnieg
Młody nadal z kipa i co gorsza ja tez

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1053709 przez masuska
Po nocy rewelacja, zrobiłam wszystko co miałam wczoraj a starszak pomaga jak może :) Honka, słodkie to jest, jak mi przynosi wszystko, a później jeszcze się tym przechwala:)

A spałam dziś z dwoma przystojniakami:)

Agutka, mój mąż wczoraj świętował i dopiero wrócił, ale że się ogarnęłam to już nie stękam. Czekamy na wieści i zdjęcie dzidziusia.

Mavi
, ja chciałam uniknąć emolientów, kupiłam wszystko z hippa, a tu w pierwszej dobie Alka wysypało, rumień toksyczny. Lekarz kazał na miesiąc zmienić proszek z Loveli na Biały Jeleń, dał super talk, no i na miesiąc emolienty, później mogę próbować stosować to co mam w domu. A sprawdzony nie drogi emolient i z dobrym krótkim składem to Mediderm. Tego używałam już nie raz, polecić mogę :)

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1053713 przez Mena
agutka fajnie ze samo sie zaczęło, maluszek dał znac ze jest gotowy na wyjscie juz :cheer: zawsze to lesze od cc na zimno. To teraz czekamy na zdjęcia :silly:
mavi ja nie kupowalam emolientow, nie chciałam Neli skory przyzwyczajać od poczatku do tego. Mam mydło Oilatum albo Oiljan nie pamiętam już :blink: i smarować juz niczym nie muszę :) a kapie codziennie :)
masuska dobrze ze humor i nastawienie już dzisiaj lepsze :)

Dzisiaj Nela przez całą noc wisiala na mnie, czuje sie polamana i niewyspana do tego jeszcze Marcel do nas w nocy przyszedł :blush:

7 lata 11 miesiąc temu #1053716 przez Justyna_1709
mavi, ja z Miłkiem na początku używałam Oilatum. Teraz widzę, że Skład ma sredni, ale u nas się sprawdził. Bardzo mi pasowało, że już niczym nie musiałam go smarować, a skóra była idealna. Po dwóch butelkach zaczęliśmy stosować używać tego i hippa na zmianę, a później z rossmanna płyn. Teraz jak tylko coś się dzieje, wystarczy jedna kąpiel w oilatum i jest spokój. Hipp jest fajny, Ale z czasem zaczął mnie denerwować ten migdałowy zapach.

masuska, sama wiesz, że będzie z każdym dniem lepiej ;)

A u mnie poza skurczami, co teraz jest całkowicie normalne, nic a nic się nie dzieje. Może uda się jednak Miloszowi urodziny jeszcze zrobić ;)

7 lata 11 miesiąc temu #1053717 przez Mulian
U mnie już są wieści. Jutro oksytocyna z przebiciem pecherza więc już będzie finał.

7 lata 11 miesiąc temu #1053727 przez zubi
mulian to kolejny lutowy dzieciaczek będzie z nami :)

mena a oliatum i oilian to właśnie nie jest emolient?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka