BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1053839 przez mavi31
Dzien dobry dziewczyny
Niestety i u mnie mało wyspana noc a jak juz spałam to snilo mi się tyle bzdur że szok łącznie z tym że czekałam na cesarke o zgrozo
Mam nadzieje ze mamusie które mają już dzodziusie dobrze spały i radzą sobie
My nadal z katarem ale chyba jest lepiej postanowiłam dziś zrobić kontrolne ktg po tych snach i bo wczorajszy szalenstwu w brzuchu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1053840 przez dodi
Witam
Sander dzięki że pytasz Ola juz dobrze poszła do szkoły na szczęście to było tylko jakieś zatrucie a nie jelitówka
Ja na ktg idę w wtorek
Agutka jak się.czujesz?
Mulian pisz w wolnej chwili co się dzieje

7 lata 11 miesiąc temu #1053841 przez Justyna_1709
mavi, Ty naprawdę jesteś w 9 miesiącu??? Wow! Super wyglądasz :)

Mulian, trzymamy kciuki, żeby łatwo poszło :)

honka, do 8 coraz bliżej ;)

I... już nie pamiętam, co miałam jeszcze napisać..

U mnie pierwsza noc bez skurczy, za to pożegnałam się z czopem. Rwa dalej dokucza, tylko teraz tak mocno, że są momenty, kiedy nie jestem w stanie się ruszyć...

Też już czekam z niecierpliwością na poród ;)

7 lata 11 miesiąc temu #1053842 przez olcia1989a
Mavi ja tez ostatnio mam jakies dziwne sny. Spie juz coraz gorzej jak sie obudze to juz zasnac nie moge.
Ja mam ktg w poniedzialek.
Mulian trzymam kciuki zeby poszlo szybciutko.

7 lata 11 miesiąc temu #1053843 przez honka_18
Mulian bądź silna! Już niedługo będziesz cieszyć się ze Swoją Kruszynką. Trzymam kciuki i czekam na relacje

Ja prawie wcale nie spałam , brzuch mnie bolał jak na okres, teraz bym pospoła ale chłopcy juz wstali :whistle:

7 lata 11 miesiąc temu #1053844 przez mavi31
Niestety to nie ja tak Dovrze wyglądam tylko megi hihi Ja ma 13 kg do przodu i ogromny brzuchol
Czuje się dziś dziwnie bez sił sama nie wiem czy to ciąża winna czy to przeziębienie
Niby mi nic nie jest A czuje się ciężka i bez życia
Mój młody nadal ma katar nic nie pomaga ale musi się coś zmienić bo już dostajemy świra w domu obydwoje

7 lata 11 miesiąc temu #1053847 przez masuska
Sander tez bym chętnie wybrała sie na Greya, no ale nie dam rady.

Kp nam jakoś wychodzi, już jestem po nawale, wiec teraz z gorki, ale cycochy bola. Noc i u mnie nie przespana, ze 2 godziny przerwy mialam, ale pospał do 8mej, wiec tragedii nie ma. Jakiś dobry humor nawet mam:) zaraz położna ma przyjechać na pierwszy patronaz, ciekawe ile Oli wazy :)

Mulian czekamy na wieści:)

7 lata 11 miesiąc temu #1053856 przez Joanna90
Cześć dziewczyny :) a ja mam dzisiaj jakaś depresje, płakać mi się ciągle chce... W nocy budzilam się co chwilę bo mi prawa dłoń cierpła i palce miałam w niej spuchnięte, wyglądały jak serdelki, teraz są już normalne, nie wiem czemu tak mi się działo... A tak poza tym nic nowego, myślicie że czop może odchodzic przez kilka tygodni? Bo dzisiaj znowu rano wypadł mi galaretowaty glut, największy ze wszystkich które wypadły do tej pory, a wypadają mi takie kawałki już od 13.01...

Mulian trzymam kciuki za dzisiaj!!

7 lata 11 miesiąc temu #1053858 przez mavi31
Masmuska obejrzysz greya w domu hihi ze swoimi mężczyznami :) oczywiście żartuje
Z tymi humorami to chyba przed porodem hormony buzuja ja tez od śmiechu do płaczu

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1053859 przez Justyna_1709
Joanna, wydaje mi się, że tak może być. Chyba, że wcześnie to po prostu taka wydzielina była. A dzisiaj był z krwią, czy przezroczysty? No i szop cZęsto ma specyfiCzny kształt.

Wszystkie chyba czekamy na wieści od Mulian.

Mavi, haha przepraszam za pomyłkę ;p

7 lata 11 miesiąc temu #1053860 przez Joanna90
Justyna bez krwi mi odchodzi, taki przezroczysto-kremowy glut :evil: to raczej napewno nie wydzielina, bo za gęste i wygląda jak czop- oglądałam zdjęcia na google dla porównania hihihi, pewnie odrywa się po kawałeczku i temu to tyle trwa ehh

7 lata 11 miesiąc temu #1053863 przez Justyna_1709
U mnie kilka dni temu po kawałeczku takim malutkim, a wczoraj spora kulka była.

A jak z ruchliwościa maluchów u Was?

Dziewczyny z maluszkami, pokazujcie nam zdjęcia :)

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1053864 przez Joanna90
Justyna mi dzisiaj wielka kulka wypadła, a wczoraj przez cały dzień miałam nawał mlecznej wydzieliny... A Ty masz z krwią czy bez?

U mnie Hubert zdecydowanie mniej się rusza, ale przeciąga się i wypina co jakiś czas, brzuch mam strasznie krzywy, a pępek jest lekko z boku, a jak się Misio wypnie to już całkiem na boku :woohoo:

7 lata 11 miesiąc temu #1053866 przez Justyna_1709
U mnie był całkowicie przezroczysty. Więc według mądrości z Internatów nie szybko mogę liczyć na poród :P wszystko byłoby ok, gdyby nie ta rwa...

I z maluchem jest dokładnie tak samo. Bidulek już mało miejsca ma...

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1053870 przez zubi
Część mamy, z czopem nie pomogę, nic zemnie nie wypada, a i przy ciąży z Nati chyba przegapiłam bo też nie widziałam.

Przynajmniej raz dziennie ktoś do mnie dzwoni z pytaniem czy już? :angry:

Kinga jest dość ruchliwa, niestety to jej przeciąganie stało się już mało komfortowe dla mnie, czasem aż muszę wstać bo jak leżę to po prostu boli, a czasami jak stoję to muszę przykucnąć bo mnie z nóg zwala. Ale prawda taka że jeszcze potem zatęsknimy za tym uczuciem.

A czy macie wrażenie że wasze starsze pociechy przeczuwają nadejście zmian,Natka ostatnio zrobiła się straszna pieszczocha wobec mnie i co dziwne odsunęła od siebie męża który w moich oczach był zawsze jej ulubieńcem, śpię już z nią czwartą noc z rzędu i to przytulona bo jak chcę się odsunąć to mnie przytrzymuje,wszystko chce robić z mamą, a nie tatą.

Ika, MaKa co u was?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka