BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 2 miesiąc temu #1054054 przez honka_18
O 23 odeszły mi wody i zaczęły się skurcze co 6 min. O 23:30 były już co 2-3 min. O 1 zawiezili mnie na porodówkę a o 3.09 juz tuliłam Kubusia. Ból jak przy porodzie na szczęście położna była kumata i nie dała mi znieczulenia jak się domagałam żeby nie spowolnić. Trochę pękłam założyli mi 3 szwy. Teraz jest dobrze jeszcze czekamy na obchód i jest szansa ze dzisiaj już będziemy z domu

A i co dałam rade na gazie, co chwila sobie powtarzałam ze musze być silna dla Kubusia i było mi łatwiej. Fakt naczytalam się o świadomym porodzie i bardzo mi ta wiedza pomogła

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 2 miesiąc temu #1054055 przez honka_18
Kubuś waży 3.340 kg i co chwila kwili jest uroczy. I już nam wszystko wynagrodził swoim pięknym uśmiechem

8 lata 2 miesiąc temu #1054056 przez olcia1989a
Honka gratulacje!!

8 lata 2 miesiąc temu #1054057 przez Megi
Honka gratuluje!!!!Doczekałas się! Cudny Kubuś i taki duzy:) Dałaś radę siłami natury,a tak chciałaś to przeżyć!
Faktycznie niespodzianka!

8 lata 2 miesiąc temu #1054059 przez Sander
Honka gratuluję!!! Ale niespodzianka! No i Kubuś pięknie waży :) w końcu Twój rekordzista :) bardzo się cieszę! No i w sumie szybko poszło :)
Ja się w końcu wyspalam :)

8 lata 2 miesiąc temu #1054060 przez honka_18
Dziękuję dziewczyny :cheer:

Megi przeżyć jak przeżyć ja porostu panicznie bałam się cesarki, a raczej powikłań po niej

Sandra super ze dobrze spalaś :cheer: ja z emocji spać nie mogę :whistle:

Mamuśki macie jakiś sposób na piekonce krocze przy sikaniu? Bo musze iść do WC ale po ostatnim razie się boje :whistle:

8 lata 2 miesiąc temu #1054062 przez masuska
:woohoo: Honka gratuacje :woohoo: Mamy drugiego chłopczyka. Super ze dałaś rade, dzielna dziewczyna. Ja tez troche sie naczytałam o świadomym porodzie, ta wiedza pomaga. Ba, nawet sobie przygotowałam muzykę na porodówkę, ale sie nie przydała. Napisz kochana jeszcze jak długi jest Kubuś, slodziaczek :) jeszcze raz gratuluje.

Ps. Uwielbiam to forum, narzekałam wczoraj na cycki a dziś w nocy przystawianie było mniej bolesne, a lewy cycoch nawet i przyjemny :) Liczę ze już będzie lepiej.
Musze tabelkę uzupełnić.

Sander to i ja tak mialam z Piotrem, krwi pełno przy karmieniu, strupy straszne... Teraz troszkę lepiej, ale boli w środku, moze cycki już za stare :P

8 lata 2 miesiąc temu - 8 lata 2 miesiąc temu #1054065 przez honka_18
Masuska to super teraz będzie tylko lepiej... do puki ząbki nie zaczną wychodzić.
Zmierze Kubę w domu to podam dł bo tu nie mierzą. W sumie resztę informacji tez zobaczę dopiero na wpisie bo tu wszystko zkomputeryzowane to nic nie wiem :whistle:

8 lata 2 miesiąc temu #1054072 przez mavi31
O matko jaki szok gratuluję mamusia śliczne dzidziusie!!!!!
Ależ wam zazdroszczę hihi a o bólu porodowym się zapomina i to szybko
Co do sikania to troszkę pomaga nachylenie się do przodu żeby nie leciało tam do tyłu no i przemywanie mnie ulgę dawało to tamtum Rosa ale częste chłodne prysznice
U mnie bez zmian 2w1 nadal os wczoraj brzuch boli ale to chyba młody tsk bardzo się wygina i w pachwinach boli
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję

8 lata 2 miesiąc temu #1054075 przez Inezka
Honka, gratulacje synusia! :cheer: super, w koncu się doczekalas.

8 lata 2 miesiąc temu - 8 lata 2 miesiąc temu #1054079 przez Mena
Mulian gratuluję :) pociesz sie tym ze wywolywany boli bardziej a drugi wcala nie musi byc wywolywany ;) ale dzielna mamusiu przezylas, dalas radę :)
masuska z tymi nakladkami to fakt, ja z Małym używałam, fakt usmierzalo to ból ale później musiałam się nameczyc żeby zaczął jeść bez nakładek
honka gratulacje :) doczekalas się wkoncu Kubusia :cheer:

8 lata 2 miesiąc temu #1054080 przez masuska
Z siusianiem to tak jak pisala Mavi. Z pierworodnym to nawet w trakcie polewalam sobie Tantum Rosa i było lepiej. Teraz wystarczy na malysza.

8 lata 2 miesiąc temu #1054094 przez Agutka
Mulian Honka gratulacje !!!!!! Dobrze że już macie swoje dzieciaczki przy sobie całe i zdrowe . Ja też po tej Cesarce czuje się o wiele gorzej ale nie ma przepros jakoś trzeba dać radę. Może jutro już pójdziemy do domu nie mogę się doczekać. Dziś w nocy miałam chyba nawał cycki jak skala ale nawet laktator a nie mogłam użyć tak mnie sutki bolały więc ściągnąłam ręcznie. W nocy przyszła też super położna bo mała ciągle się darla jakiś kryzys ja dopadł i pokazała co i jak jak układać brodawki przy wkleslych no i ze w takiej sytuacji lepiej jak dziecko leży na piersi a nie pierś zwisa do buzi i wiecie faktycznie działa mała ssie jak szalona ładnie chwyta brodawki z otoczka mnie nie boli no czasem i co najważniejsze jest lepsza niż laktator a ja może przez to się nie za łamie. Teraz śpi więc mam chwilkę żeby was nadrobić . Sorry ze bez interpunkcji i za literówki ale chcę napisać jak najwięcej a w dodatku ten tel pisze co sam chce pozdrawiam postaramy się pisać częściej
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

8 lata 2 miesiąc temu #1054096 przez zubi
cześć mamy :)

Honka gratulacje, a tak się martwiłaś że będziesz ostatnia. Na krocze mi najbardziej pomógł zwykły rumianek ( parzyłam go i potem się okładałam tam na dole ciepłymi gazikami (nie gorącymi) kilka minut parę razy dziennie.Praktycznie już po pierwszym dniu takiej kuracji mogłam normalne siedzieć.

A ja dziś znów mam huśtawkę nastojów i mega wkur........

8 lata 2 miesiąc temu #1054114 przez honka_18
Jedziemy do domku :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka