- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Megi super rodzeństwo jaka uśmiechnięta siostra
Powiem wam że dziś tsk mi źle i fizycznie i psychicznie że szok
A w domu nikt mnie nie rozumie mąż patrzy na mnie jak bym udawała wczoraj się ostro poklucilismy
A jsk już słyszę że no jeszcze kiedy będzie to dziecko to krew mnie zalewa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Honka współczuję nocy...
Mavi mi też strasznie źle, mąż dzielnie znosi moje narzekania, tzn też mam wrażenie że mnie nie rozumie i ma mnie dość- w sumie to się nie dziwię, bo od siedzenia w domu zrobiłam sie monotematyczna, ale przynajmniej nie komentuje jak mu mówię jak mi źle... A co do pytan to tez mam dość, wszyscy w koło wypytuja, dzwonią, pisza... Mogliby dać sobie spokój, logiczne że jak urodzę to im dam znać...
A brzuch mam już taki wielki, że nawet moje leginsy ciążowe robią sie już troche ciasne na brzuchu
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Megi, cudne zdjecie ze starszym rodzenstwem.Widac jak siostrzyczka jest ucieszona z braciszka
Agutka, Honka, Mulian, jakis kryzys u maluchow z karmieniem, współczuję takiej nocy. Honka, Zdrowka dla Adasia.
Joanna, Mavi, z synem tez chodzilam dluzej.Od terrminu z usg minelo ok.2tyg. i mialam wyznaczony termin pojscia do szpitala jak nic nie bedzie sie dzialo i 3 dni przed tym zaczelam rodzic sama. Trzymam kciuki za Was i reszte mamus czekajacych na porod.Cierpliwości.
PS. Dzis w nocy odpadł nam kikut pepowinowy
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
To ile nas zostało w pakiecie??
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MaKa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Wy też najchętniej byście cały czas spały? bo ja cały czas jestem zmęczona, wyprawilam dziś chłopaków a sama poszłam spać i wstałam godzinę temu
Może pytanie już było ale jakie ubranka wkładanie swoim maluchom na wyjście ze szpitala? Body, polspiochy, pajacyk i kombinezon będą ok? Do tego czapeczka bawełniana i taką zimowa. Nie wiem czy ten pajac nie będzie przegieciem. Tym bardziej że chyba wiosna idzie wreszcie
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- dodi
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Maka ja termin mam na środę a na wyjście ubieram body pajac i kombinezon i czapeczkę zimową no i mam jeszcze śpiworek do nosidełka
Dziewczyny musimy wytrzymać jeszcze te parę dni damy radę
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Od kiedy witaminę D3 podawać?
Ja dziś z liśćmi kapusty,bo nie wyrabiam z nawalem....
Dziewczyny 3mam mocno kciuki za porody-niech już się zacznie u Was to dolaczycie do nas mamusiek z problemami
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja mam naszykowane body z długim rękawem, bawełnianego pajacyka, spodnie i skarpetki, czapkę cienką bawełnianą oraz gruba zimowa i kombinezon no i w zależności jaka będzie temperatura mam jeszcze kocyk... Ogólnie mam dwie warstwy bawełnianych ubranek to mam nadzieję że będzie ok
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Już mam dość tego gadania lekarki, że gotowość porodowa jest i może się zacząć w każdej chwili... Już od tygodnia tak czekam i poza skurczami przepowiadajacymi nic się nie dzieje...
Tyle u mnie ogólna frustracja
Witamina D od początku przez cały rok najlepiej, K chyba do końca 3 miesiąca albo trochę wcześniej się ją odstawia - już nie pamiętam dobrze
Od witaminy D maluszki mogą mieć problemy z brzuszkiem, więc wtedy trzeba zmienić firmę i zwrócić uwagę w czym rozpuszczona jest witamina.
A na karmienie jest tylko jeden sposób... dostawiac, nawet caaaaly czas... Ja na początku nawet ziemniaki obieralam z małym przy piersi. Dziewczyny nie dajcie sobie wmówić, że macie za mało pokarmu albo że jest zbyt mało wartościowy. Bo to okrutna bzdura... piersi to fabryka i maluszek sam sobie rozpoczyna produkcję. Jeżeli dużo wisi na piersi, to znaczy, że zwiększa zapotrzebowanie. A pierś to też nie tylko pokarm. To bliskość mamy, bezpieczeństwo, odruch ssania, który działa uspokajajaco...
Zwróćcie też uwagę na skoki rozwojowe, bo ich świadomość ułatwia zrozumienie zachowania maleństwa - na to jeszcze za wcześnie, ale warto o tym pamiętać.
Tyle dobrych rad ;P
Aaaa jeszcze co do ubrania na wyjście. U nas body z krótkim, pajac welurowy, skarpetki, czapeczka jedna, kombinezon, kocyk do przykrycia.
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania