- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Mamusie KWIECIEŃ 2017
Mamusie KWIECIEŃ 2017
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- GosiaO
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ładne mebelki!! Ja też mam z Ikei ale z serii stuva jak dobrze pamiętam. Mała juz sama się nimi obsługuje szuflady szafki, fajnie zrobione i z myślą o maluszkach.
Co do pampersow ja miałam od koleżanki parę sztuk kilku firm bo jej zostały bo ona szukała dla swojej pociechy najlepszych... mi polozna mówiła żeby nie zmieniać co "5 minut" firmy pieluch...i tak też zostalo u nas- kupuje z biedronki dada i jestem z nich zadowolona. Jako noworodek Basia tez używała Dady i nie miała żadnych problemów bo huggies miała lekkie zaczerwienienie w pachwinach, z lidla mi nie pasowały a Pampersy (zielone) kupowałam bardzo bardzo sporadycznie.
Podsumowując dla mnie wygrywa Dada a od czasu do czasu np na noc gdy już przesypia bez zmiany zakładam Pampersa lub jak długa podróż samochodem ok 5 h to tez Pampersy a tak Dada przystępna cena, dobra jakosciowo, dobrze chłonie nawet ogromne "mleczne kupska" wiec teraz od małego tylko dada.
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do pampersow to fakt faktem na początku schodzą jak ciepłe bułeczki. .. czasem miałam tak ze przed karmieniem i tuż po karmieniu zmienialam... do tego były upały po 35 stopni wiec nie chciałam żeby pupa się odparzyla wiec tez co chwila zmiana...
Kurcze następna kolezanka przyniosła mi ciuszki dla Malenstwa. . 4 pudła. .. ja pierdziele mogłam nic nie kupować hehe do tego mama z teściowa zaczęły przynosić co chwila po jakimś ciuszku.... chyba dyskretnie im powiem tzn mamie swojej wprost ale teściowej dyskretnie ze wole higieniczne rzeczy chusteczki nawilżanę i pampersy bo przecież ja nie zdążę tego wyprać wszystkiego do produ nie mówiąc o założeniu Małemu hehe
- Bogiii
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 7
Kasia, piekne te mebelki. Ja wszystkie meble w domu mam białe i przede wszystkim łatwe w utrzymaniu czystości, bo kurzu nie widac
Ja nie kupuję wanienki, nie mam miejsca na nią. koleżanki polecaja mi wkłady do wanny, tym bardziej ze mam niską, niewielką wannę w łazience. Wysyłam Wam w załączniku zdjęcia.
Jesli chodzi o pieluszki, podobno na poczatek warto mieć dwa rodzaje, tzn, dwie firmy - ja mam Dada i babydream - z Rossmanna. Chusteczki nawilżane też z roska dla skóry wrazliwej - troche mało nawilzone, ale mam 3 paki, wiec musze wykorzystac.
Dam Wam jeszcze link do mojego ulubionego bloga, gdzie dziewczyna analizuje składy kosmetyków - ja wszystkie dla Jaguni i dla siebie wybierałam tylko i wyłącznie suferując sie jej poleceniami. nwet nie macie pojecia ile swiństwa mozna znaleźć w zwykłych chusteczkach do pupy.!!
www.srokao.pl/2016/12/analiza-chusteczki-nawilzane-c.html
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- AsienkaZet
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- GosiaO
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Ja tez podczytuję bloga sroki i faktycznie jak ktos ma dziecko o wrażliwej skórze to można z niego wiele skorzystać.
Na poczatku z Jaskiem to korzystalam wyłącznie z zielonych pampersów, potem z pomarańczowych. Dady u nas się dziwnym trafem nie sprawdziły i zaczęłam kupować happy. Byłam bardzo zadowolona i cenowo nie wychodziły drogo bo kupowałam na stronie blizejciebie.pl. Z tej strony zaczęłam tez kupować chusteczki i były ok. Tak więc przy Aleksandrze zacznę od happy.
Wanienkę mam po Janku. Kasia piękne mebelki. Ja musze kupic jakąś komodę na ubrania i kosmetyki Olka.
- maga4
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Ciuszków miałam sporo po pierwszym synu i ostatnio trochę nowych dokupiłam. Muszę sie zabrać za pranie ale jakoś moe mam weny na to na razie. A pamietam ze w pierwszej ciąży nie mogłam sie tego doczekac
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
My używamy pampersów zielonych (premium tylko jak dostaliśmy w prezencie, a pomarańczowe to już w ogóle nie przypasowały), dady jak już miałam 2-3 miesiące i nic nie uczulało, ale jak zaczęła się więcej ruszać to wróciliśmy do pampersów i teraz happy też kupujemy.
Ja od siostry miałam pożyczoną wanienkę firmy beaba, a teraz będę jakąś kupować zwykłą albo z ikei wezmę - jeszcze zobaczymy
Pościel miałam z ikei, ale na początku i tak dziecko śpi na płasko bez poduszek i ja moją kładłam pod kocykiem lub w śpiworku...kołdrę dopiero teraz daliśmy, ale wróciliśmy do śpiworka bo się ciągle odkrywała. Podkłady na materac mieliśmy z ikei - świetna sprawa.