- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie KWIECIEŃ 2017
Mamusie KWIECIEŃ 2017
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dobrze, że wspomniałaś o tym ręczniku - też miałam wam pisać. Co do podkładów sprawdźcie na stronach swoich szpitali. U mnie miałam jedną paczkę w torbie i w ogóle jej nie używałam, bo w szpitalu nam co chwilę donosiły. Miałam jedną torbę dla siebie spakowaną, a drugą uszykowałam mężowi dla dziecka i siebie na wyjście. I tak wpadał codziennie więc mi donosił jak czegoś brakowało. Na pewno dużo butelek małej wody miałam - pić mi się chciało strasznie. No i te majtki siatkowe poporodowe też mi dowiózł. Ja miałam jeszcze wkładki laktacyjne i nakładki laktacyjne firmy medela - polecam! Pisałam u siebie na blogu ( macierzynstworaz.pl/index.php/2015/11/21...-tego-przygotowac-2/ ) - jakby któraś z was nie przeczytała tego. Brodawki mnie trochę bolały więc smarowałam też zwykłą lanoliną.
My nad morze jeździmy do świnoujścia, bo tam rodzinę mamy
- Miluniaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Podpaski takie duze to co najmniej 2 op ja mam 2 op do samego domu bo do szpitala nie musze brac i koniecznie wezcie takie podklady co sie rozklada na lozko bo na poczatku bardzo duzo sie krwawi, ale rownie dobrze sie spisza takie dla dzieci to przeciez to samo i mozna w rossmanie czasami w dobrej promocji kupic
Co do pakowania torby nie pomoge, bo mi szpital wszystko zapewnial mialam tylko swoje koszule i to tez na czas pologu bo na porod jednorazowka, podklady , podpaski itp wszystko zapewniali dla dziecka nie bralam kompletnie niic pieknie ubrali, zapakowali w fotelik i dali milion prezentow . Mam nadzieje, ze i tym razem mi sie uda tutaj rodzic
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Paula1704
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 7
- GosiaO
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny, a laktatory? Kupujecie, planujecie? Znacie jakies dobre i polecane? Wczoraj trochę poczytalam i już coś wiem, ale wolę jeszcze u Was zasięgnąć języka.
- GosiaO
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- GosiaO
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mala_Ewa ja chyba już tutaj kiedyś pisałam, że Medela i Philips Avent ma świetne laktatory. Ja miałam pożyczony od siostry medela swing (ale nie są one za tanie). Ja często ściągałam, więc elektryczny był tutaj zbawieniem. Jeśli chcesz od czasu do czasu to weź ręcznego poszukaj
U mnie w Poznaniu takie luksusy - ale nie wiem czy we wszystkich szpitalach - w dwóch na pewno:)
Tych podpasek to na pewno trochę idzie, bo to taka intensywna miesiączka jest ze skrzepami poporodowymi.
- GosiaO
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Miluniaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
laktator juz kiedys pisalam mam lovi prolaktis czy cos takiego i jestem z niego super zadowolona ladnie odciaga jedyny minus to drogi
Ewa za te luksusy sie niestety placi hehehe
Ja mam 5 minut drogi do niego ale u nas jest wymog ze ciaza musi byc donoszona i zdrowa w innym wypadku mozna sie pozegnac z luksusami i wyladowac w panstwowce a my tu mamy tragedie ... co prawda teraz nowy szpital ale personel tem sam łaske robia za kazda rzecza... kolezanka rodzi sie pyta jek ma przec polozna macha łapami i mowi ze ona nie wie po czym wychodzi ... no koszmar. Ja jak rodzilam mała czulam sie jak gwiazda milion osob wokol jedzenie wybiera sie z karty dan, 2 piloty do dzwonienia po pielegniarke lub do dzidziusia no mowie Wam super ! teraz tylko bedzie gorzej bo bardzo bede tesknila za mala nie wiem jak to rozegrac...
- GosiaO
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lekarz mi tylko napisał ze ma nadzieje ze w tym czasie nie ćwiczyłam