- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LISTOPAD 2017
Mamusie LISTOPAD 2017
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny, Wy też miewacie dziwne sny o ciąży? Nie nabijam sobie głowy że może być coś nie tak lub nie mysle o porodzie a śnią mi się takie dziwne rzeczy że włos na głowie się jeży. nawet mężowi nie mówie bo zaraz wiecej gadania że myśle i głowe sobie nabijam że moze byc cos nie tak z dzidzia. Myslałam że to jedno razowo kilka razy mi się śni a tu prawie codziennie budzę się rano przerażona...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Famii
- Wylogowany
- gaworzenie
- Co ma wisieć, będzie długo dyndać :P
- Otrzymane podziękowania: 0
- Famii
- Wylogowany
- gaworzenie
- Co ma wisieć, będzie długo dyndać :P
- Otrzymane podziękowania: 0
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 19
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- PatiZonka1987
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Bo ja się nad tym codziennie zastanawiam ... niewiem czy sobie coś wmawiam czy kilka razy coś poczułam , takie uczucie jakby mi ryba w brzuchu przepływała, a kilka razy brzuszek mi tak śmiesznie "dygotał" ... ale takich wyraźnych kopniaczków jeszcze nie czułam .... czekam cierpliwie
W środę mam wizytę u lekarza .... zobaczę jak miewa się moje maleństwo , mam nadzieję, że wszystko ok , chociaz i tak zawsze się stresuje przed każdą wizytą.
Wyniki z tego co zaglądałam mam w miarę dobre ... ale i tak wszystko oceni doktorek
Kurczę dzisiaj mój mężu dostał "niespodziankę" - przyszło nam pocztą zdjęcie z fotoradaru jak jechaliśmy na komunie do mojej chrześnicy .... zawsze kurde coś ;/ i 200 zł w plecy .... ehhhh ;P
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Własnie siedze sobie na balkonie z laptopem w rece, jak fajnie
PatiZonka mojemu niedawno tez cykło zdjecie jak wracalismy z IKEI i teraz tylko czekam kiedy przysla mandacik
- Lady M
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
PatiZonka ja czuję takie muśnięcia. Wyraźnych kopniaków jeszcze nie. Wizytę mam w czwartek po południu i też się denerwuję...
Ze spraw praktycznych - prawdopodobnie przeprowadzimy się do większego mieszkania, ale niestety też dwupokojowego. I nie wiemy co zrobić bo ja od początku myślałam, żeby dla nas zrobić jeden pokój, który w dzień będzie pokojem dziennym a w nocy naszą sypialnią i drugi pokój zrobić dla dziecka, wstawić łóżeczko dla niemowlaka, ale wstawić też takie zwykłe pojedyńcze łóżko, żeby było już na kolejne lata dla dziecka. Natomiast mój mąż stwierdził, że lepiej zrobić pokój dzienny, a drugi pokój rzeczywiście zrobić dla dziecka, ale wstawić do niego narazie łóżko dla nas z obecnej naszej sypialni, ponieważ i tak dziecko na początku będzie spało w tym samym pokoju co my, a bez sensu będzie wstawiać jej/jego łóżeczko do pokoju dziennego i męczyć się codziennie z rozkładaniem kanapy dla nas. Z jednej strony ma rację bo przez pierwsze miesiące pokój dziecka będzie praktycznie nie używany...
Co myślicie?
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
Lady M ja bym na razie zrobiła w jednym pokoju salon tzn pokój dzienny gdzie będzie stał tv, i gdzie będziecie siedzieć w dzień, możesz też postawić zabawki dla malucha matę itd i tam z nim się bawić w dzień
a drugi pokój jako sypialnię dla Was i dla malucha bo faktycznie na początku w nocy będzie się co raz budziło i bez sensu będzie Ci chodzić, będzie to męczące.
U nas tak było robione z każdym dzieckiem, pierwsze tak pół roku spało z nami w sypialni a dopiero jak zaczęło przesypiać nocki to przenosiliśmy do innego pokoju. Teraz mamy 3 pokoje. Werka z Wiktorem mają swój pokój, my mamy sypialnie, gdzie czeka już łóżeczko dla najmłodszego i salon gdzie się siedzi w dzień. Dopiero za rok, może ponad przeniesiemy malucha do pokoju dzieci gdzie będzie spał/a z Weroniką, dla Wiktora zrobimy pokój na miejscu naszej sypialni a sami uciekniemy do salonu. Szkoda trochę po przyzwyczaiłam się do własnej sypialni no ale cóż przecież nie wsadzę 3 dzieci do jednego skoro mamy taką możliwość
- Lady M
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Też jestem przyzwyczajona do własnej sypialni. Ale tak jak piszesz, co zrobić, trzeba będzie się odzwyczaić.
Co do ruchów to może tak masz ułożone łożysko, że odczuwasz je delikatniej ?
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa