- Otrzymane podziękowania: 0
NOCNIK :)
- Elisabeth
- Wylogowany
- gaworzenie
Teraz jest ciepło i zakładam Amelce pieluszki wielorazowe, żeby czuła, że ma mokro i widzę po jej mince, że to jednak pomaga, bo już jak zrobi siusiu i czuje mokro to od razu przylatuje do mnie.
teraz z kolei robię test i puszczam ją po podwórku bez majteczek. Obok niej zawsze stawiam nocnik ( kupiłam fajny mały turystyczny składany nocnik Potette plus polecam jeśli nie słyszałyście o nim) i jeszcze nam się nie udało ale może niebawem zacznie łapać o co tu chodzi ))
Zachęcam wszystkie mamy do wykorzystania tak pięknej pogody. Zimą będzie już trudniej
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
od miesiąca mamy nocnik, na poczatku sobie stał, potem sadzałam ją w ciuszkach, czasami siedziała chwilkę czasami zaraz wstawała, teraz sadzam ją czasem z gołą pupką ale ogólnie moja Córunia nie potrafi chwili spokojnie usiedzieć(bo chodzi przy meblach i zaczęła chodzić za rączki:)) więc na nocniku też długo nie chce raz nawet przypadkiem zrobiła siku do nocnika ale to był incydent; do tego Niunia nosi wielorazowe pieluszki czyli jak zrobi siku to jest jej mokro ale nie przeszkadza to jej; jak jest ciepło puszczam ją z gołą pupą i co jakiś czas sadzam na nocnik ale na razie to tylko zabawa; próbuję zauważyć czy jakoś sygnalizuje że robi siku albo że będzie robiła ale na razie mi się nie udało; a Ty Aga wiesz kiedy mała robi siku???
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeszcze jedno- to nie do tematu, ale skoro juz sobie piszemy to mam pytanie: czy Twoja niunia przechodzila jakis kryzys dotyczacy nocnego spania?? Julka w nocy sie nie budzila, a teraz od kilku dni robi to bardzo czesto. I tu nie chodzi o glod- owszem raz podaje jej mleko, a po h potrafi znowu obudzic sie z placzem. Napoczatku myslalam, ze przez upaly, ale od 3 dni jest normalna pogoda- w nocy nie jest duszno ani nic. Martwie sie troche, bo nie wiem, czym to jest spowodowane...
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jakiś miesiąc temu miała tak, że budziła się ok 1-2 i chciała się bawić przez 2 godziny
pieluszki wielorazowe łatwiej będzie Ci kupić w UK, bo większość firm produkujących jest z UK; ja mam z tej firmy www.totsbots.com/ i jestem zadowolona, łatwo się zakłada i ładnie się dopierają, pupa się nie odparza; w Polsce są tylko w wysyłkowej sprzedarzy na stronkach ekomaluch.pl/index.php www.krainapieluszek.pl/ www.pieluszkarnia.pl/
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Julka tez czasami w ciagu dnia poplakuje przez sen, ale tylko chwile i spi dalej- a w nocy poprostu placze i siada w lozeczku...
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
są różne rodzaje tych pieluszek; takie całościowe-całą się wymienia jak jest mokra; pieluszka chłonna plus oddzielnie zakładany otulacz- czyli takie nieprzemakalane majteczki(ja mam takie)- wymienia się tylko pieluszkę; i takie pośrednie tzw z kieszonką czyli grubsze majteczki z wkładką-po jednym siku wymienia się wkładkę a po więcej trzeba całość
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
od ok 2-3 tyg Niunia robi siku na nocnik, jeszcze nie woła, bo malutka ale siada, robi siku i wstaje, jeśłi oczywiście uda mi się uchwycić moment że chce siku, tzn przeważnie sygnalizuje; nie robi już siku w czasie drzemki ani w czasie spaceru tylko zaraz po przebudzeniu albo powrocie do domu na nocnik
- jedynaczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamuśka Mikołaja ^^
ja sie przyznam że jeszcze nocnika nawet nie zakupiłam... ale chyba już najwyższy czas prawda?
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sara125
- Wylogowany
- budujemy zdania
- jedynaczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamuśka Mikołaja ^^
podobno 18 miesiąc to już ostatecznośc. zgadzacie sie z tym?
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dla mnie to mało prawdopodobne, ale...
Wydaje mi się, że im szybciej wprowadzi się nocnik tym lepiej. Jak dziecko nie zrobi siusiu to trudno. Ważne żeby oswoiło się z tym przedmiotem. Chociaż łatwo się mówi. Zobaczymy jak to będzie u nas
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
JEDYNACZKA smialo mozesz zaczac.